SPORT24

Αλεξανδρής: "Μπορούσε το πρωτάθλημα η ομάδα του 1997"

Αλεξανδρής: "Μπορούσε το πρωτάθλημα η ομάδα του 1997"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και μίλησε για την ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, που έφτασε κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1997.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πάτρας το 1997, Βαγγέλης Αλεξανδρής, φιλοξενήθηκε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό και μίλησε για τον φετινό τελικό κυπέλλου των Αχαιών με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον υποβιβασμό του Πανιώνιου: " Το θέμα ήταν να μην πέσει ο Πανιώνιος. Δε θέλω να τοποθετηθώ σ' αυτό".

Για τις διαφορές της ομάδας του 1997 με τη νυν του Απόλλωνα: " Δεν είναι τα ίδια δεδομένα. Εκείνη η ομάδα ήταν εκπληκτική. Ίσως η καλύτερη στην ιστορία του Απόλλωνα. Είχαμε νικήσει τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό κυπέλλου και στο πρωτάθλημα. Στην Πάτρα νικήσαμε και τον Ολυμπιακό. Τότε αγωνιζόμασταν και στην Ευρώπη και τα ταξίδια ήταν "θανατηφόρα". Είχε κουραστεί πολύ η ομάδα. Θα είχαμε κάνει περισσότερες εκπλήξεις. Εκείνη η ομάδα είχε δείξει τι μπορούσε να κάνει".

Για τον Απόλλωνα σήμερα και τις διαφορές στα ρόστερ:" Τελευταία ο Απόλλων δεν παίζει καλά, λόγω και των τραυματισμών που έχει. Το ρόστερ που είχαμε εμείς τότε δεν έχει σχέση με αυτό τότε. Εμείς είχαμε πολύ καλούς ξένους, όπως τον Έλις και τον Ράιλι. Είχαμε τους Έλληνες Βετούλα και Μιριούνη που κλήθηκαν στην Εθνική. Επίσης, ήταν ο Βούκσεβιτς και ο Αργυρόπουλος που αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο παρά το νεαρό τότε της ηλικίας του. Χάναμε στο ημίχρονο με μεγάλη διαφορά στον ημιτελικό από τον Παναθηναϊκό αλλά καταφέραμε και το γυρίσαμε".

Για την έδρα του τελικού κυπέλλου που είναι το ΟΑΚΑ: " Θα ήταν διαφορετικά για τον Απόλλωνα αν έπαιζε στην Πάτρα. Θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κάνει την έκπληξη. Έφυγα από τον Απόλλωνα με δική μου απόφαση λόγω προσωπικών θεμάτων. Αν έμενα με το υλικό που είχε ο Απόλλων και με τις κινήσεις που θα μπορούσα να κάνω, κυρίως με την πώληση του Βούκσεβιτς, ο Απόλλων θα μπορούσε να πάρει και το πρωτάθλημα. Δεν είμαι υπερβολικός. Αν δεν γινόταν και η σφαγή στον τελικό με τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να πάρουμε το κύπελλο".

Για το πως αντιμετώπισε εκείνος τον Παναθηναϊκό: " Το τρικ που χρησιμοποίησα το 1997 ήταν ο Νικολάκης ο Αργυρόπουλος. Παίζαμε σύνθετη άμυνα, μαν του μαν στο Ντίνκινς και οι υπόλοιποι τέσσερις ζώνη. Χάναμε 30-17 αλλά μπερδέψαμε τον Παναθηναϊκό και τελικά γυρίσαμε το ματς. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για τον Μάλκοβιτς και ενώ τον αποδοκίμαζε όλο το γήπεδο, εκείνος με κυνηγούσε να μου δώσει συγχαρητήρια. Αυτό μου έμεινε γιατί έδειξε την αξιοπρέπειά του. Μου είχε δώσει κουράγιο ξανά σε δύσκολες στιγμές και μου έλεγε θα πάω καλά και να μην απογοητεύομαι. Τον είχα παρακολουθήσει σε σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη. Με κέρδισε ως άνθρωπος και μου κέντρισε το ενδιαφέρον ως προπονητής. Με έκανε να είμαι σεμνός σε όλη μου την ζωή και να είμαι ανοιχτοχέρης απέναντι σε όλα τα παιδιά".

Για τον τεχνικό του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκο Βετούλα: " Ο Νίκος ήταν προπονητής από τότε που έπαιζε. Τον είχα στον Απόλλωνα, στον Άρη και στην ΑΕΚ ως παίκτη. Είχε πάντα άποψη και το θάρρος της γνώμης του. Το μέλλον είναι μπροστά του. Βέβαια, είναι αρκετά εγωιστής, ως υδροχόος, όπως και γω. Θα τον συμβούλευα να ενημερώνεται συνέχεια για το μπάσκετ και να έχει λιγότερο εγωισμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ