MEDIA

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στην ΕΡΤ, ανανεωμένο πρόγραμμα Copa!

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στην ΕΡΤ, ανανεωμένο πρόγραμμα Copa!
INTIME SPORTS

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για το πότε θα προβληθεί από την ΕΡΤ το ντοκιμαντέρ του Καντονά για τους «αιώνιους», για το ποιες μεταδόσεις προστέθηκαν στον ΣΚΑΪ για το Copa America αλλά και για το PopCode!

«Αιώνιοι»… by Cantona το Σάββατο στην ΕΡΤ!

Ο Ερίκ Καντονά γυρίζει πίσω στο χρόνο για να φωτίσει το θρύλο των πιο σπουδαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων στον κόσμο, σε μια σειρά ντοκιμαντέρ με επτά προορισμούς που έκανε τα τελευταία χρόνια: Αθήνα, Βαρκελώνη, Μπουένος Άιρες, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Ρίο. Στο πρώτο επεισόδιο του "Αναζητώντας την..." (σ.σ. Looking for…), παραγωγής 2012-13, θα προβληθεί το "Αθήνα: Η μητέρα όλων των μαχών και το ντέρμπι των αιώνιων εχθρών".

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στην ΕΡΤ, ανανεωμένο πρόγραμμα Copa!
INTIME SPORTS


Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό αντανακλά την κατάσταση στην Αθήνα και ο Καντονά, που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα αλλά και τα γήπεδα Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ, γυρίζει πίσω στο χρόνο για να φωτίσει αυτούς τους θρύλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα προβληθεί αύριο στις 16:00 από την ΕΡΤ και Κυριακή, ίδια ώρα, θα μεταδοθεί αντίστοιχο ντοκιμαντέρ για το ντέρμπι της Καταλωνίας (Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ).

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του Copa America, δείχνει και το αποψινό…

Από την Τρίτη 31/5 η στήλη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων του Copa America από τον ΣΚΑΪ , το οποίο ωστόσο εντέλει… εμπλουτίστηκε (ενώ ανακοινώθηκε μόλις σήμερα και επίσημα από το κανάλι ότι το δείχνει, κάτι που είχατε πληροφορηθεί από τη στήλη από τις 28 Μαΐου .

Οι αλλαγές, αρκετές. Κατ’ αρχάς απόψε προς Σάββατο, 04:30 τα ξημερώματα, θα μεταδοθεί εντέλει το ΗΠΑ – Κολομβία, ο εναρκτήριος αγώνας του Copa America Centenario. Για τη δική σας ευκολία αναφέρεται η ημέρα διεξαγωγής... τηλεοπτικά, ήτοι Παρασκευή αν ο αγώνας διεξάγεται ξημερώματα Σαββάτου (και ούτω καθεξής), με bold οι αλλαγές εν συγκρίσει με το τι είχαμε αναφέρει εδώ και μέρες. Πρακτικά προστέθηκαν και τα άλλα δύο ματς της Αργεντινής αλλά και το αυριανό της Βραζιλίας, με το Εκουαδόρ.

* Παρασκευή 3/6: 04:30 ΗΠΑ - Κολομβία

* Σάββατο 4/6: 00:00 Κόστα Ρίκα Παραγουάη, 02:30 Αϊτή – Περού, 05:00 Βραζιλία – Εκουαδόρ.

* Κυριακή 5/6: 00:00 Τζαμάικα - Βενεζουέλα, 03:00 Μεξικό - Ουρουγουάη

* Δευτέρα 6/6: 02:00 Παναμάς – Βολιβία, 05:00 Αργεντινή – Χιλή

* Τρίτη 7/6: 03:00 ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα

* Τετάρτη 8/6: 02:30 Βραζιλία - Αϊτή

* Πέμπτη 9/6: 02:30 Ουρουγουάη - Βενεζουέλα

* Παρασκευή 10/6: 02:00 Χιλή – Βολιβία, 04:30 Αργεντινή - Παναμάς

* Σάββατο 11/6: 02:00 ΗΠΑ – Παραγουάη, 04:15 Κολομβία – Κόστα Ρίκα

* Κυριακή 12/6: 01:30 Εκουαδόρ - Αϊτή, 03:45 Βραζιλία - Περού

* Δευτέρα 13/6: 03:00 Μεξικό - Βενεζουέλα

* Τρίτη 14/6: 03:00 Χιλή – Παναμάς, 05:15 Αργεντινή - Βολιβία

* Τετάρτη 15/6: 02:15 Ουρουγουάη - Τζαμάικα

σε περιγραφή Σπυρόπουλου και live τα 28 από τα 32 ματς

Ιδού και το (σημερινό) δελτίο Τύπου του καναλιού: « Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού για την αμερικανική ήπειρο έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους δέκτες των Ελλήνων τηλεθεατών αποκλειστικά από τον ΣΚΑΪ. Από τις 3 ως τις 26 Ιουνίου το Copa America Centenario 2016, η επετειακή διοργάνωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη φορά που οι μάγοι της μπάλας από τη Νότια Αμερική βρέθηκαν αντίπαλοι στα γήπεδα, θα μας κρατήσει συντροφιά με εντυπωσιακό θέαμα και θα μας δώσει αφορμή για πολλά... ξενύχτια!

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα μεταδώσει απευθείας τα 28 από τα 32 παιχνίδια της διοργάνωσης, που για πρώτη φορά δεν θα γίνει σε μία από τις χώρες της Νότιας Αμερικής αλλά στις ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της τηλεοπτικής παραγωγής και της εικόνας που θα φτάνει στους δέκτες των τηλεθεατών, ενώ οι ομάδες δεν θα είναι 12 όπως συνήθως αλλά 16, καθώς παρούσες στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή θα είναι και χώρες από την Κεντρική και Βόρεια Αμερική, όπως το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα, η Τζαμάικα, ο Παναμάς, η Αϊτή και φυσικά οι ΗΠΑ. Λουίς Σουάρες, Χάμες Ροντρίγκες, Αλέξις Σάντσες, Γουίλιαν και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι θα διεκδικήσουν μία θέση στο τελικό της 26ης Ιουνίου.

Εκτός από τις καθημερινές ζωντανές μεταδόσεις οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα highlights όλων των αγώνων στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ, καθώς και στην αθλητική εκπομπή Goal Χωρίς Σύνορα κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι. Η αρχή των απευθείας μεταδόσεων θα γίνει απόψε. Στις 4:30 τα ξημερώματα ο Αλέξης Σπυρόπουλος θα περιγράψει το εναρκτήριο παιχνίδι του Copa America Centenario 2016 μεταξύ της "οικοδέσποινας" ομάδας των ΗΠΑ και της Κολομβίας».

Ενας χρόνος με... 11η κούπα για το Halamadrid

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στην ΕΡΤ, ανανεωμένο πρόγραμμα Copa!


Τον Ιούνιο του 2015 "γεννήθηκε" στο διαδίκτυο το site με την ταχύτερη και πληρέστερη ενημέρωση για τη Ρεάλ Μαδρίτης, www.halamadrid.gr. Ενα χρόνο μετά η... επέτειος συνδυάστηκε με την κατάκτηση του 11ου Champions League από τη Ρεάλ αλλά και με ρεκόρ επισκεψιμότητας για τον κορυφαίο εν Ελλάδι "μαδριλένικο" ιστότοπο. Ειδησεογραφία, retro, video, αφιερώματα, η στήλη "Πού 'να σαι τώρα" αλλά και αρθρογραφία χαρακτηρίζουν το Halamadrid.gr που μπαίνει στο δεύτερο έτος της λειτουργίας του και οφείλει να ευχαριστήσει στους σχεδόν 300.000 επισκέπτες του site.

PopCode, powered by Oneman”: Όλη η ποπ κουλτούρα σε ένα website!

Στις 3 Ιουνίου, το Oneman.gr λάνσαρε επίσημα το “PopCode”, ένα νέο brand για την ποπ κουλτούρα μέσα και έξω από τα όρια της ελληνικής πραγματικότητας . Πλαισιωμένο από εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών με επικεφαλής τον Θοδωρή Δημητρόπουλο, το PopCode παρουσιάζει καθημερινά την ποπ κουλτούρα με πρωτογενές περιεχόμενο, χιούμορ και περιπαικτική διάθεση. Τηλεόραση, Σινεμά, Μουσική, Games, Print και Θέατρο είναι οι βασικοί θεματικοί του άξονες.

Ο Μάνος Μίχαλος, Content Director της 24MEDIA, δήλωσε σχετικά: “ Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για το PopCode. Η ομάδα της 24MEDIA φιλοδοξούσε καιρό να συστήσει το εν λόγω project στο ελληνικό κοινό με περιεχόμενο γύρω από την ποπ κουλτούρα, η οποία στη ψηφιακή εποχή καταναλώνεται έντονα και με υψηλές απαιτήσεις από το κοινό της. Το πετυχαίνουμε σήμερα με ένα brand που έρχεται να χτίσει πάνω στην εξαιρετική δουλειά του Oneman. Σύγχρονη θεματολογία, mobile-first design, καθαρό περιβάλλον για αναγνώστες & διαφημιζόμενους, έμφαση στο native advertising, το PopCode είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για ολόκληρη την 24MEDIA”.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο μητρώο online media

Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες καλούνται να εγγραφούν στο μητρώο online media, δηλώνοντας παράλληλα τα στοιχεία τους και τον αριθμό εργαζομένων, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην κρατική διαφήμιση. Πρόκειται για ένα βήμα προς περισσότερη διαφάνεια στον χώρο του διαδικτύου. Στην ανάγκη να υπάρξει ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο στην αγοράς διαδικτύου, αλλά και διάλογος με την κυβέρνηση, πριν νομοθετήσει για τη λειτουργία των ιστοσελίδων, είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), Δημήτρης Μάρης.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο "Κόκκινο", είχε υπογραμμίσει, ότι πρέπει να γίνει συζήτηση, πριν να υπάρξουν αλλαγές και αυτή η συζήτηση να γίνει με βάση την πραγματικότητα του διαδικτύου και όχι με βάση ό,τι ισχύει ή ίσχυε στο παρελθόν σε άλλα μέσα. Ο κ. Μάρης είχε σημειώσει ακόμη, ότι η ενημέρωση πρέπει να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτή να είναι κερδοφόρες. "Όσο πιο κερδοφόρα είναι μια τέτοια επιχείρηση, τόσο πιο ανεξάρτητη είναι. Εκεί παίχτηκε το παιχνίδι όλα τα χρόνια στο παρελθόν", είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Μάρης, αναφερόμενος στις στρεβλώσεις στη σχέση κράτους-ΜΜΕ.

Μετά τη θεσμοθέτηση του Μητρώου online media, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων καλούνται εκ των πραγμάτων να απαντήσουν και στο ερώτημα της ένταξης των εργαζόμενων στο διαδίκτυο, αν και το μητρώο επί του παρόντος δεν θέτει όρους για την εγγραφή των ιστοσελίδων, όσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς. Ωστόσο, τα sites που θα εγγραφούν, θα πρέπει να δηλώσουν αριθμό εργαζόμενων που απασχολούν, καθώς και λοιπά στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία τους.

H προσφυγιά αύριο στη «Μηχανή του Χρόνου»

Η «Μηχανή του χρόνου» με το Χρίστο Βασιλόπουλο, εγκαινιάζει νέο κύκλο επεισοδίων στην ΕΡΤ, μ’ ένα αφιέρωμα στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Με μαρτυρίες, ντοκουμέντα και αφηγήσεις ιστορικών, περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο προσφυγικός πληθυσμός της Μικρασίας μετά την καταστροφή, αύριο Σάββατο 4 Ιουνίου στις 17:00. Ενάμιση εκατομμύριο ψυχές ήρθαν κυνηγημένες σε μια Ελλάδα πεντέμισι εκατομμυρίων κατοίκων, που προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε μια πτωχευμένη χώρα, που θρηνούσε χιλιάδες θύματα έπειτα από πολέμους που κράτησαν σχεδόν δέκα χρόνια.

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στην ΕΡΤ, ανανεωμένο πρόγραμμα Copa!


Η χαοτική κατάσταση της πολιτείας και τα πολιτικά πάθη, άφησαν ένα κενό ενημέρωσης που κάλυψε η παραπληροφόρηση και η διασπορά ψεύδους. Η απειλή ότι οι πρόσφυγες θα πάρουν δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις, προκάλεσε αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ γηγενών και προσφύγων με νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Τα πολιτικά παιχνίδια, τους χώρισαν και έγιναν κομμάτι της εθνικής διχόνοιας. Η «Μηχανή του χρόνου» φέρνει στο προσκήνιο και το ρόλο των φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως η Near East Relief, που βοήθησαν ουσιαστικά, ειδικά τα πρώτα χρόνια, που το κράτος έλαμπε διά της ανοργανωσιάς του.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ