ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στεφανίδη: "Μόνο ευτυχία για το μετάλλιο"

Στεφανίδη: "Μόνο ευτυχία για το μετάλλιο"

Προτού επιστρέψει στα μαθήματα της στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα η Κατερίνα Στεφανίδη παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, κάνοντας απολογισμό της παρουσίας της στον κλειστό στίβο (video).

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η "επιστήμονας" του επί κοντώ! Στα 25 της χρόνια είναι μια αθλήτρια... παλαιάς κοπής, αφού θυμίζει τους σπουδαίους αθλητές του παρελθόντος που συνδύαζαν σπουδές και πρωταθλητισμό. Πλέον για τους περισσότερους αθλητές ο πρωταθλητισμός είναι επάγγελμα, από ότι φαίνεται όχι για την Κατερίνα.

Σε ένα διάλλειμμα λοιπόν από το διδακτορικό που κάνει στη ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα η Κατερίνα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα! Το πανεπιστήμιο της παραχώρησε τρεις μέρες για να κάνει τον ένα από τους δύο μεγαλύτερους αγώνες στη χρονιά (σ.σ. η άλλη διοργάνωση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη "Φωλιά του Πουλιού" το καλοκαίρι).

" Μόνο ευτυχία νιώθω μετά από τον τελικό. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους για μένα φέτος, η κατάκτηση ενός μεταλλίου και η φετινή αγωνιστική παρουσία μου στον κλειστό. Πέρυσι (2014) έκλεισα τη σεζόν στον κλειστό με 4,55μ και φέτος έκανα 4,77μ.", είπε στο Sport24.gr που την εντόπισε στο ξενοδοχείο όπου δειπνούσε η ελληνική ομάδα.

Στεφανίδη: "Μόνο ευτυχία για το μετάλλιο"

Η Κατερίνα με τη νικήτρια Σιντόροβα

Η Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα πέρασε τα 4,80μ. και οδήγησε την Κατερίνα να δοκιμάσει στα 4,85μ. " Δεν είχα άλλη επιλογή μετά την επιτυχία της στα 4,80μ. Και να έκανα 4,80 πάλι το αργυρό θα έπαιρνα. Δοκίμασα για το χρυσό, δεν φταίει η αντίπαλος μου που οι προσπάθειες μου δεν ήταν καλές ".

Δίπλα της στην Πράγα βρίσκονταν οι γονείς της που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας για να δουν τη μεγάλη τους κόρη και να στηρίξουν τη προσπάθεια της, η μάνατζερ της και για πρώτη φορά σε αγώνες στην Ευρώπη, ο προπονητής της, Νικ Χάισονγκ. Υπήρξε σπουδαίος άλτης και το 2000 στο Σίδνεϊ είχε αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης.

Στεφανίδη: "Μόνο ευτυχία για το μετάλλιο"

Ο διάσημος προπονητής της

" Μου είπε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τον αγώνα μου. Ταλαιπωρηθήκαμε γιατί ήρθαμε εδώ από την Αμερική μόλις την περασμένη Τετάρτη, δεν προλάβαμε να προσαρμοστούμε. Θα φύγουμε αύριο και θα επιστρέψουμε στη βάση μας, ξεκινάμε την προπόνηση για τον ανοιχτό στίβο".

Η Κατερίνα θα επιστρέψει το καλοκαίρι στην Ευρώπη για να κάνει αγώνες προετοιμασίας ενόψει Πεκίνου. Το καλοκαίρι δεν έχει μαθήματα, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της διαφορετικά, να κάνει δηλαδή μόνο στίβο.

" Είναι δύσκολος ο χειμώνας με τα μαθήματα, τη μελέτη, τις προπονήσεις και τους αγώνες. Αναγκαστικά οι προπονήσεις γίνονται μετά τις 17.00 σε ανοιχτό στάδιο, αφού δεν υπάρχει κλειστό εκεί. Η κούραση είναι αρκετή, αλλά δεν παραπονιέμαι. Το καλοκαίρι είναι καλύτερα τα πράγματα, έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο γιατί δεν έχω "σχολείο". Και πάλι δεν θα μπορούσα να κάνω μόνο στίβο, νομίζω πως θα τρελαινόμουν".

Στεφανίδη: "Μόνο ευτυχία για το μετάλλιο"

Πάνω από τα 4,77μ. στο Φλάγκσταφ

Τόσο η Κατερίνα, όσο και ο Αντώνης Μάστορας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ύψος, συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα "υιοθεσίας" αθλητών από χορηγούς που εκπόνησε η Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Η Κατερίνα ανήκει στο δυναμικό του Stoiximan.gr και απολαμβάνει τους "καρπούς" της συνεργασίας που έχει στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο.

"Είναι μεγάλη βοήθεια για μένα. Τους ευχαριστώ που με επέλεξαν και ελπίζω να κατακτήσουμε μαζί και άλλες διακρίσεις. Αυτά τα χρόνια είναι δύσκολα στην Ελλάδα για τους αθλητές. Πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για την εμπιστοσύνη τους".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ