ΣΤΙΒΟΣ

Σούπερ Στεφανίδη στα 4,77μ.

Σούπερ Στεφανίδη στα 4,77μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας στο επί κοντώ με άλμα στα 4,77μ. στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα (video).

Φαίνεται πως έφτασε η ώρα να ξαναδούμε δύο Ελληνίδες αθλήτριες να "μονομαχούν" για το χρυσό μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Δύο εβδομάδες πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα η Κατερίνα Στεφανίδη κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4,77μ. στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα.

Η 25χρονη που μένει μόνιμα στο Φοίνιξ και έχει χορηγό τον Stoiximan.gr, βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας , βελτιώνοντας εκ νέου το ατομικό της ρεκόρ. Είναι η καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο πίσω από το 4,81μ. της Βραζιλιάνας Φαμπιάνα Μούρερ.

Μόλις ένα 48ωρο άντεξε το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε η Νικόλ Κυριακοπούλου στη Στοκχόλμη με 4,76μ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη αγωνίζεται σήμερα στο Μπέρμιγχαμ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθεις της στα 4,40μ. το οποίο πέρασε με την δεύτερη. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο επιτυχημένες προσπάθειες στα 4,57μ. και τα 4,67μ, ύψη που πέρασε με την πρώτη. Το πανελλήνιο ρεκόρ επιτεύχθηκε με την τρίτη προσπάθεια στα 4,77μ. Το ρεκόρ κατέγραψε ο προπονητής της και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ, Νικ Χάισονγκ.

Εν συνεχεία η Στεφανίδη ανέβασε τον πήχη στα 4,84μ. Έκανε καλές προσπάθειες, αλλά δεν πέρασε το ύψος. Τα άλματα πάνω από τα 4,80μ. είναι ο φετινός στόχος της σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην IAAF.

Αξίζει να σημειωθεί πως το στάδιο στο Φλάγκσταφ αποδεικνύεται γούρικο για την Ελληνίδα. Στις 31 Ιανουαρίου είχε βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ με 4,61μ. Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 4,56μ. και έχει φτάσει στα 4,77μ.

Δείτε το άλμα της Στεφανίδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ