ΣΤΙΒΟΣ

Ιπτάμενη Κυριακοπούλου στη Σουηδία

Ιπτάμενη Κυριακοπούλου στη Σουηδία

Σε μίτινγκ στην Στοκχόλμη η Νικόλ Κυριακοπούλου με άλμα στα 4,76μ. έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο επί κοντώ.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε στο μίτινγκ της Στοκχόλμης. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ και λίγο πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας βάζει υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο.

Στο μίτιγκ της Στοκχόλμης όπου συμμετείχε το βράδυ της Πέμπτης (19/2) ξεπέρασε τα 4.76μ. επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,50μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια η Κυριακοπούλου ανέβασε τον πήχη στα 4.65μ. τα οποία και πέρασε εύκολα και πάλι στη δεύτερή της προσπάθεια.

Στη συνέχεια η κορυφαία Ελληνίδα επικοντίστρια έβαλε τον πήχη στα 4,76μ. (τέσσερα εκατοστά πάνω από το Πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο συμπτωματικά είχε κάνει και πάλι στη Σουηδία πριν από ένα χρόνο). Η Κυριακοπούλου με την πρώτη της προσπάθεια πέρασε με εξαιρετικό άλμα το συγκεκριμένο ύψος κάνοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.

Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4.81μ. με την Κυριακοπούλου να έχει τρεις άκυρες προσπάθειες, αλλά να κατακτά την πρώτη θέση. Παράλληλα, έγινε η κορυφαία αθλήτρια φέτος στην Ευρώπη, καθώς άφησε πίσω της το 4.75 μ. της Αντζελίνα Σιντόροβα και η δεύτερη στον κόσμο, πίσω από το 4,83 μ. της Φαμπιάνα Μούρερ.

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται και η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκτσον, που ήταν δεύτερη με 4,65 μ. και καλά άλματα στα 4,70 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με την Φαμπιάνα Μούρερ (4,65 μ.).

Δεύτερος ο Τσάτουμας, τέταρτος ο Δουβαλίδης

Πέρα από την Κυριακοπούλου στο συγκεκριμένο μίτινγκ συμμετείχαν οι Τσάτουμας και Τσάκωνας στο μήκος καθώς και ο Δουβαλίδης στα 60μ. εμπόδια.

Οι δύο άλτες του μήκους κατετάγησαν στη δεύτερη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Ο Λούης Τσάτουμας με άλμα στα 7.93 πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Τορνέους, ενώ το καλύτερο άλμα του Τσάκωνα ήταν στα 7,41μ.

Τέλος, ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε τέταρτος στα 60 μ. Εμπ. με 7.77.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ