ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νικολαΐδης: "Καθήκον μου να μένω κοντά στον αθλητισμό"

Νικολαΐδης: "Καθήκον μου να μένω κοντά στον αθλητισμό"

Ο Ολυμπιονίκης του Ταε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μιλά στο Sport24.gr για τη σπουδαία καριέρα του και σας προσκαλεί στο "Navarino Challenge" για να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία.

Δύο Ολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο, χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνθέτουν το πλούσιο παλμαρέ του. Δίχως αμφιβολία ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στη μεγάλη καριέρα του πέτυχε πολλά που κάποιοι απλά ονειρεύονται να πετύχουν.

Ο δις Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στο "Navarino Challenge" όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο του αθλήματος του.

Πριν από την παρουσία του στη διοργάνωση μίλησε στο Sport24.gr και έκανε μία αναδρομή στην πλούσια σε τίτλους και διακρίσεις καριέρα του και σας προσκαλεί στο "Navarino Challenge" για να ζήσετε και εσείς μια μοναδική εμπειρία.

Σε μία μεγάλη σε διάρκεια καριέρα που στιγματίστηκε από τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια ποια είναι για εσάς η καλύτερη στιγμή της;

"Η καλύτερη στιγμή της είναι η είσοδος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου όντας σημαιοφόρος. Η αμέσως επόμενη είναι επίσης η τιμή που μου έκανε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, να είμαι πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008 στην Αρχαία Ολυμπία. Τα μετάλλια είναι μεγάλες στιγμές της ζωής μου, αλλά η αναγνώριση τρίτων και μάλιστα πολύ σημαντικών προσώπων και φορέων τέτοιου βεληνεκούς είναι ακόμα μεγαλύτερες".

Νικολαΐδης: "Καθήκον μου να μένω κοντά στον αθλητισμό"
"Η είσοδος μου στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου ως σημαιοφόρος η καλύτερη στιγμή μου"

Για ένα παιδί που στα 16 του χρόνια βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου ποιο ήταν το κίνητρο που βρίσκατε για να ξεπερνάτε τον εαυτό σας για να κάνετε το επόμενο βήμα;

"Δόξα τω Θεώ υπήρχαν πάντα μεγαλύτερες διοργανώσεις που έπρεπε να κυνηγάω μετά την μετάβαση μου από της κατηγορίες εφήβων σε αυτές των ανδρών. Εξάλλου, το κίνητρο να μείνεις στην κορυφή αφού την κατακτήσεις, είναι τεράστιο".

Μέσα σε όλες αυτές τις στιγμές σίγουρα υπήρξαν και δυσκολίες. Σε όλη σας την καριέρα κάνατε συνολικά 13 χειρουργεία. Έχοντας όλες αυτές τις επιτυχίες τι ήταν αυτό που σας έκανε να συνεχίζετε;

"Το γεγονός ότι δεν ένιωθα ότι έχω άλλη επιλογή. Το Ταεκβοντό ήταν ανέκαθεν για εμένα τρόπος ζωής και προορισμός που έπρεπε να κατακτήσω όποιες δυσκολίες και να συναντούσα. Δεν είχα επιλογή, εξάλλου, δυστυχώς, είναι πολύ συνηθισμένη η πορεία παράλληλα με τους τραυματισμούς, σε τέτοιο επίπεδο πρωταθλητισμού".

Σε λίγες ημέρες θα βρεθείτε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Navarino Challenge. Πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις και να έρχεται ο κόσμος κοντά στον αθλητισμό;

"Τι ποιο σημαντικό μετά το πέρας της αθλητικής μου καριέρας, το να μείνω στο κίνημα του αθλητισμού και να προσπαθώ να προάγω τις ιδέες του συμμετέχοντας σε τέτοιες πανέμορφες εκδηλώσεις; Με πολύ μεγάλη μου χαρά βλέπω τις συμμετοχές και την προβολή να αυξάνονται και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να έρθει πιο κοντά στον αθλητισμό".

Νικολαΐδης: "Καθήκον μου να μένω κοντά στον αθλητισμό"
"Χαρά μου να δείχνω στον κόσμο το άθλημα μου"

Πείτε μας δύο λόγια για την περσινή σας εμπειρία όπου είχατε την ευκαιρία να διδάξετε τα μυστικά του αθλήματος σε μικρούς και μεγάλους;

"Για εμένα είναι χαρά να δείχνω στον κόσμο το άθλημα που τόσο αγάπησα και αγαπώ. Το Ταεκβοντό είναι ένα πανέμορφο και τεχνικό άθλημα που μπορεί να εξασκηθεί από μικρούς και μεγάλους, και νιώθω πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να βοηθήσω κόσμο να το αγαπήσει μέσα από το Navarino Challenge.

Ιδίως για τους μεγάλους, είναι πολύ όμορφη εμπειρία να τους δείξεις ότι το σώμα τους μπορεί να κάνει πράγματα που δεν το περίμεναν ποτέ.

Πέρυσι είχα την ευκαιρία να κάνω δύο μαθήματα, φέτος όμως θα έχει περισσότερα και ιδίως πολύ περισσότερο κόσμο που θα δοκιμάσει το Ταε κβον ντο πρώτη φορά. Ήταν μεγάλη μου χαρά όταν πληροφορήθηκα ότι κάποια από τα παιδιά που δοκίμασαν πέρυσι το άθλημα, το συνέχισαν στον τόπο τους".

Το μέλλον για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη θα συνεχίσει να είναι πάντα κοντά στο ταπί;

"Το μέλλον για τον Αλέξανδρο Νικολαίδη είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό. Οι Ολυμπιονίκες έχουμε αυτό το καθήκον και όχι να περιοριστούμε μόνο στο άθλημα στο οποίο διακριθήκαμε. Μέσα από εκδηλώσεις σαν το Navarino Challenge έχουμε αυτή την ευκαιρία".

Για όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το Navarino Challenge πατήστε εδώ.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ