ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκιρτζίκης: "Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές..."

Γκιρτζίκης: "Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης εξέφρασε την βεβαιότητά του πως θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Σεπτέμβρη και ότι το αποτέλεσμα θα... εκπλήξει τους αντιπάλους του, ενώ μίλησε και για το μεγάλο θέμα με την κάρτα υγείας στο Sport24.gr.

Η περίφημη υπόθεση με την "κάρτα υγείας" της ΕΠΟ, στην οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα. Μάλιστα με τρόπο εκκωφαντικό, αν επιβεβαιωθούν στο ακέραιο οι σχετικές πληροφορίες που προκύπτουν από το δικαστικό ρεπορτάζ.

Τι λένε αυτές; Πως παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι, καθώς η πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών, Ευγενίας Κυβέλου, υιοθετήθηκε πλήρως και ο Δικαστής και Πρόεδρος του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, Αλέξανδρος Σάββας, παραπέμπει σε δίκη με βούλευμα πολλά νυν και πρώην στελέχη της ομοσπονδίας. Προφανώς και δεν είναι κάτι απλό, ούτε μπορεί να περάσει στο... ντούκου.

Θυμίζουμε ότι το αδίκημα αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους περίπου 29 .000.000 ευρώ για την υπόθεση της κάρτας υγείας. Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ στην εταιρεία PC Systems για έλεγχο της υγείας των ποδοσφαιριστών και έκδοση της υποχρεωτικής κάρτας υγείας, το οποίο παρότι δεν εφαρμοζόταν σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 ως το 2010.

Γκιρτζίκης: "Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας και υποψήφιος για την ανανέωση της θητείας του, Γιώργος Γκιρτζίκης, μέσω του Sport24.gr κατέθεσε την δική του άποψη για το θέμα. Διατράνωσε την πεποίθησή του πως θα είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου, παρ' ό,τι αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως εντέλει δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, έχοντας μπροστά του μια δικαστική διαμάχη.

"Εγώ θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου. Οι Ενώσεις έμαθαν πάρα πολλά αυτό το διάστημα και να είναι σίγουροι ορισμένοι πως το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο απ' αυτό που επιδιώκουν", ανέφερε για την δική του υποψηφιότητα.

Σχετικά με το θέμα της "κάρτας υγείας" είπε πως "αυτή η υπόθεση θα καταλήξει οριστικά ύστερα από 6-7 χρόνια υπό τις νόμιμες και ασφαλείς διεξόδους", ενώ... διερωτάται "μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, με θερινά τμήματα και λοιπά, πότε πρόλαβαν να τρέξουν τόσο γρήγορα όλες οι διαδικασίες, ενώ άλλες υποθέσεις έχουν πάει πίσω;".

Επίσης, τόνισε "πώς ξέρουν και προδικάζουν τα ΜΜΕ για την υπόθεση, πριν καν μάθουμε εμείς τι έχει συμβεί;", για να προσθέσει σχετικά με την υπόθεση πως "εγώ δεν είμαι γιατρός για να ξέρω τι ίσχυε ακριβώς με τους ελέγχους και πώς έπρεπε να γίνονται. Πράγματι δεν πήγε όπως σχεδιάστηκε από την αρχή, αλλά δεν ζημιώθηκε το Κράτος απ' αυτό. Τι συμφέρον είχαμε εμείς να δημιουργηθεί τέτοια οικονομική ζημιά στην ΕΠΟ;

Εγώ είχα τότε μια ψήφο στις 31. Ήταν στις ψηφοφορίες και ο κ. Κόκκαλης, ο κ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Πηλαδάκης και πάρα πολλοί άλλοι που ψήφιζαν. Ήμασταν τρία διαφορετικά συμβούλια. Περνούσαν ομόφωνα οι οικονομικοί ισολογισμοί, όλοι ψήφιζαν κανονικά στα πάντα, μόνο ο Γκιρτζίκης φταίει;".

Τέλος, μίλησε και για τον προσωπικό πόλεμο που του γίνεται και πως "αν απαντούσαμε σε όλα όσα μας καταλογίζουν, δεν θα είχατε άλλη ασχολία σε καθημερινή βάση. Απλά κάποια πράγματα δεν γίνεται να μένουν χωρίς απάντηση και να τα περνάμε έτσι", αναφερόμενος στην μακροσκελή χθεσινή (16/8) ανακοίνωση της ΕΠΟ με αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Γκιρτζίκης: "Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θα πρέπει να τονιστεί και πάλι πως σύμφωνα με το σχετικό νόμο, εντός 15 ημερών ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, πρέπει να κάνει διαπιστωτική πράξη διότι το άρθρο 3 του ν. 2725 του 1999 κάνει λόγο για “ βούλευμα παραπομπής σε δίκη για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα”.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ, το βούλευμα πρέπει να είναι αμετάκλητο. Αν, δηλαδή, οι κατηγορούμενοι προσφύγουν στον 'Αρειο Πάγο, η υπόθεση της παραπομπής πρέπει να τελεσιδικήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο. Σ' αυτή την περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι εκπίπτουν των αξιωμάτων τους. Η προσφυγή των κατηγορουμένων στον Άρειο Πάγο είναι πολύ πιθανή και μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι από 'δω και πέρα...

Photo Credits: Action Images

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ