ΕΠΟ

Το καθοριστικό για την ΕΠΟ βούλευμα

Το καθοριστικό για την ΕΠΟ βούλευμα

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις εντός του Σεπτεμβρίου στην ΕΠΟ στην περίπτωση επιβεβαίωσης των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες παραπέμπονται με βούλευμα σε δίκη για την υπόθεση της “κάρτας υγείας” ο Γιώργος Γκιρτζίκης και άλλα πέντε μέλη του ΔΣ.

Παραπέμπονται σε δίκη κατά πληροφορίες όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της “Κάρτας Υγείας” της ΕΠΟ, καθώς η πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών, Ευγενίας Κυβέλου, υιοθετήθηκε πλήρως και ο Δικαστής και Πρόεδρος του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, Αλέξανδρος Σάββας, παραπέμπει σε δίκη με βούλευμα πολλά νυν και πρώην στελέχη της ομοσπονδίας.

Μεταξύ αυτών τους: Γιώργο Γκιρτζίκη (πρόεδρος της ΕΠΟ), Βαγγέλη Τοπολιάτη (αναπληρωτής πρόεδρος), Βαγγέλη Μαζαράκη (β’ αντιπρόεδρος), Γιώργο Καραμελίδη (μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ), Γιάννη Οικονομίδη (μέλος), Νίκο Προύντζο (μέλος) και Σπύρο Καλογιάννη (μέλος και μέχρι πριν από δύο μήνες πρόεδρος της Football League).

Επίσης η πρόταση αφορά τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, Σ. Πιλάβιο, Γ. Σαρρή και τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Σιντόρη, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σιγάλα, Νίκο Ανασόπουλο, Σωκράτη Παπαδόπουλο, Θόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Χρήστο Σάββα και Βαγγέλη Μάντζιο.

Τι γίνεται εφεξής αν όντως η απόφαση είναι ειλημμένη και αναμένεται πλέον μόνο να καθαρογραφεί και να παραδοθεί στους εμπλεκόμενους εντός των επόμενων ημερών;

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, εντός 15 ημερών ο ΓΓΑ (Ιούλιος Συναδινός) πρέπει να κάνει διαπιστωτική πράξη διότι το άρθρο 3 του ν. 2725 του 1999 κάνει λόγο για “βούλευμα παραπομπής σε δίκη για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα”. Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ, το βούλευμα πρέπει να είναι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ. Αν, δηλαδή, οι κατηγορούμενοι προσφύγουν στον 'Αρειο Πάγο, η υπόθεση της παραπομπής πρέπει να τελεσιδικήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο. Σ' αυτή την περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι εκπίπτουν των αξιωμάτων τους και αποχωρούν από την ΕΠΟ.

Σχετικά αναφέρεται στο καταστατικό της ΕΠΟ:

“Όποιος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος αμετάκλητα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον τριών (3) ετών είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεωκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων. Ειδικότερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και των ενώσεων-μελών αυτής τα οποία καταδικάζονται με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για τα αδικήματα που αναφέρονται στο ως άνω άρθρο εκπίπτουν αυτοδίκαια από την ιδιότητά τους και αντικαθίστανται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού και του Καταστατικού της αντίστοιχης ένωσης.

Σε περίπτωση παραπομπής με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα των ως άνω προσώπων, η Εκτελεστική Επιτροπή υποχρεούται να αποφασίζει περί της αναστολής ή μη της συμμετοχής τους”.

Η προσφυγή των κατηγορούμενων στον Άρειο Πάγο είναι πολύ πιθανή, όμως σπανίως “αλλάζουν” τέτοιου είδους βουλεύματα. Ωστόσο, στην περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στο ανώτατο δικαστήριο, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί (όχι μεγαλύτερο από δύο μήνες σύμφωνα με νομικούς κύκλους) προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση για τον αμετάκλητο ή μη χαρακτήρα του βουλεύματος. Συνεπώς, ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να πει αν και πότε θα εκπέσουν του αξιώματός τους ο Γιώργος Γκιρτζίκης και τα υπόλοιπα εν ενεργεία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι από τη στιγμή που θα παραλάβουν το κατηγορητήριο, δεν θα θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο.

Το αδίκημα αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους περίπου 29 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της κάρτας υγείας. Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ στην εταιρεία PC Systems για έλεγχο της υγείας των ποδοσφαιριστών και έκδοση της υποχρεωτικής κάρτας υγείας, το οποίο παρότι δεν εφαρμοζόταν σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένωση Δικαστών: "Αγγίζει τα όρια αυθαιρεσίας η ΕΠΟ"

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Στo Ελευθέριος Βενιζέλος το γιγαντιαίο Beluga Airbus

Ένα από τα πέντε Beluga Airbus που υπάρχουν στον πλανήτη προσγειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος

Πόσο καλά ξέρεις τον παλιό μπασκετικό Άρη;

O 'Αυτοκράτορας' του ελληνικού μπάσκετ θέλει να επιστρέψει στους τίτλους. Πόσο καλά θυμάσαι τα χρυσά του χρόνια;

Survivor: Η πρώτη αποχώρηση και ο γυμνισμός του Χρανιώτη

Ποιος ήταν ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε χτες; Ποιος αποχώρησε οικειοθελώς και η κίνηση του Γιώργου Χρανιώτη που τράβηξε τα βλέμματα

Τα ξένα μοντέλα που αναστατώνουν αυτή τη στιγμή την Αθήνα

Ό,τι πιο καυτό και ανερχόμενο ανακαλύψαμε στο τελευταίο casting που κάναμε. Γιατί η γνώση του αν η εντυπωσιακή 'αλλοδαπή' που συναντάς στο διάβα σου είναι τουρίστρια ή μοντέλο είναι δύναμη.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24