ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Αν ο Μέσι έπαιζε κόντρα στο Ισραήλ, θα έχανε όλους τους οπαδούς του στην Παλαιστίνη"

Argentina's Lionel Messi walks on the pith at the end of the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. The match finished 1-1. (AP Photo/Antonio Calanni)
Argentina's Lionel Messi walks on the pith at the end of the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. The match finished 1-1. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Παλαιστίνιος προπονητής, Mοχάμεντ Σαταρά μίλησε στους απεσταλμένους του "Football for Friendship" για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά και την απόφαση της Ομοσπονδίας της Αργεντινής να ακυρώσει το φιλικό με το Ισραήλ.

Το διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα "Football for Friendship" της Gazprom κατάφερε να ενώσει παιδιά από 211 χώρες. Διαφορετικοί πολιτισμοί, διαφορετικές κουλτούρες συναντήθηκαν στη Μόσχα, αποδεικνύοντας γι' ακόμα μία φορά πως το ποδόσφαιρο και κατ' επέκταση ο αθλητισμός είναι ικανός να ενώσει τους λαούς.

Μεταξύ των 211 χωρών ήταν κι η πολύπαθη Παλαιστίνη, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα λόγω του πολυσυζητημένου ακυρωθέντος φιλικού της Αργεντινής με το Ισραήλ.

Με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αλλά κι όσα προηγήθηκαν του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Έλληνες απεσταλμένοι του "Football for Friendship" είχαν τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουν με τον Μοχάμεντ Σαταρά, προπονητή στις ακαδημίες "Ζεπ Μπλάτερ" της Παλαιστίνης.

"Αν ο Μέσι έπαιζε κόντρα στο Ισραήλ, θα έχανε όλους τους οπαδούς του στην Παλαιστίνη"

Το Sport24.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει τις απόψεις του Σαταρά για το ποδόσφαιρο στη χώρα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές λόγω των κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, τη σημασία της συμμετοχής στο "Football for Friendship", αλλά και την απόφαση της Ομοσπονδίας της Αργεντινής να ακυρώσει το φιλικό με το Ισραήλ.

Έχουμε δυσκολίες στο ποδόσφαιρο, αλλά τίποτα δεν θα μας σταματήσει

Πώς είναι αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο στην Παλαιστίνη;

"Είναι πολύ δύσκολο, όμως από το 2006 και μετά, όταν ο κύριος Τζιμπρίλ Ραζού έγινε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υπάρχει συνεχής βελτίωση και η εθνική ομάδα έχει καλή θέση στην κατάταξη της FIFA. Έχουμε δυσκολίες όσον αφορά στις μετακινήσεις και τους ελέγχους στα ισραηλινά σύνορα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η Παλαιστίνη. Πρέπει να προχωρήσουμε και τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Νομίζω ότι η εθνική μας ομάδα θα συνεχίσει να βελτιώνεται".

Στο πρωτάθλημα;

"Διεξήχθη κανονικά το πρωτάθλημά μας όλη τη σεζόν, συνεχίζουμε να παίζουμε κανονικά"

"Αν ο Μέσι έπαιζε κόντρα στο Ισραήλ, θα έχανε όλους τους οπαδούς του στην Παλαιστίνη"

Ο Μοχάμεντ Σαταρά με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Το ποδόσφαιρο βοηθάει τα παιδιά στους δρόμους, κάνοντας τα να ξεχάσουν έστω και για λίγο τα προβλήματα;

"Ναι, σίγουρα. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικά είναι μια διεθνής γλώσσα και έχουμε ένα σημαντικό μήνυμα να στείλουμε στον κόσμο. Για την ειρήνη και τη φιλία. Και ξέρετε, στην Παλαιστίνη, όπως και σε όλο τον κόσμο, έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε και να συμμετέχουμε σε μεγάλες διοργανώσεις".

Ευχαριστώ τον Μέσι που δεν έπαιξε με το Ισραήλ

Η συμμετοχή σας στο Football for Friendship στέλνει αυτό το μήνυμα, της συμμετοχής;

"Φυσικά. Έχουμε ταλαντούχα παιδιά, καλούς παίκτες. Γιατί λοιπόν να μην συμμετέχουν και να μην αποτελούν μέρος των μεγάλων διοργανώσεων";

Πώς είδες την κίνηση της Αργεντινής να ακυρώσει το φιλικό με το Ισραήλ, μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν;

"Ήταν ένα πολύ καλό βήμα. Ευχαριστούμε όλη την Αργεντινή και τον Μέσι συγκεκριμένα. Ο Μέσι έχει πολλούς οπαδούς στην Παλαιστίνη κι αν έπαιζαν με το Ισραήλ θα τους έχανε όλους. Το ήξερε αυτό. Τον ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά, γιατί είμαι μεγάλος θαυμαστής του".

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπουλίκιν: "Η Ελλάδα μάς έμαθε ότι τα αουτσάιντερ μπορούν να κερδίσουν μεγάλη διοργάνωση"
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ