ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ματαιώθηκε το Ισραήλ - Αργεντινή λόγω παλαιστινιακών απειλών

Argentina's Lionel Messi reacts during a World Cup qualifying soccer match against Peru at La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Oct. 5, 2017. Argentina tied the match 0-0 and is almost eliminated from the upcoming World Cup in Russia. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lionel Messi reacts during a World Cup qualifying soccer match against Peru at La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Oct. 5, 2017. Argentina tied the match 0-0 and is almost eliminated from the upcoming World Cup in Russia. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Η προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου φιλική αναμέτρηση του Ισραήλ με την Αργεντινή ματαιώθηκε λόγω των παλαιστινιακών απειλών. Αναζητά νέο (τελευταίο) φιλικό πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο η "αλμπισελέστε".

Τι κι αν το sold out (έγινε ηλεκτρονικά η διάθεση των εισιτηρίων) για την προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου φιλική αναμέτρηση των εθνικών Ισραήλ κι Αργεντινής έγινε μέσα σε μόλις είκοσι λεπτά, λόγω της παρουσίας του Λιονέλ Μέσι στο "Teddy Stadium" της Ιερουσαλήμ;

Το ματς ματαιώθηκε! Αυτό έγινε ύστερα από τις απειλές του προέδρου της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ότι ο ίδιος και οι συμπατριώτες του θα κάψουν εμφανίσεις και φωτογραφίες του Λιονέλ Μέσι, σε περίπτωση που ο "Pulga" έδινε το παρών στο Ισραήλ για την αναμέτρηση.

"Ο Μέσι είναι σύμβολο της ειρήνης και της αγάπης, του ζητούμε να μην συμμετέχει στην αναγνώριση των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής. Μια αθλητική αναμέτρηση μπορεί να γίνει πολιτικό εργαλείο. Η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει πολιτική σημασία, γι' αυτό και το ματς διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ. Εάν αγωνιστεί θα κάψουμε φανέλες και φωτογραφίες του", υποστήριξε πριν από λίγες ημέρες ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ.

Το φιλικό επρόκειτο να είναι το τελευταίο προετοιμασίας για την "αλμπισελέστε" πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και τώρα οι διοικούντες την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της "χώρας του τάνγκο" αναζητούν νέο αντίπαλο (με τα ίδια χαρακτηριστικά αν ήταν δυνατό). Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ωστόσο μεταδίδεται από αργεντίνικα ΜΜΕ η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί αντίπαλος σε φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη (στην Ισπανία διεξάγεται η προετοιμασία για το Μουντιάλ 2018).

Η εθνική Αργεντινής βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ 2018 μαζί με Ισλανδία (16/6 στη Μόσχα), Κροατία (21/6 στη Νοβγκόροντ) και Νιγηρία (26/6 στην Αγία Πετρούπολη).

Photo credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ