ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπουλίκιν: "Η Ελλάδα μάς έμαθε ότι τα αουτσάιντερ μπορούν να κερδίσουν μεγάλη διοργάνωση"

epa000216167  Russian Dmitri Bulykin (C) celebrates with Vadim Evseev (16), Roman Sharonov (13) after scoring   Russia's second goal during their final Group A Russia - Greece match as part of the European Soccer Championships at the Algarve stadium in Faro Portugal, Sunday 20 June 2004.  Behind Bulykin is Dmitry Kirichenko.
epa000216167 Russian Dmitri Bulykin (C) celebrates with Vadim Evseev (16), Roman Sharonov (13) after scoring Russia's second goal during their final Group A Russia - Greece match as part of the European Soccer Championships at the Algarve stadium in Faro Portugal, Sunday 20 June 2004. Behind Bulykin is Dmitry Kirichenko. EPA

O παλαίμαχος Ρώσος επιθετικός, Ντμίτρι Μπουλίκιν μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους του "Football for Friendship" για τις αναμνήσεις του από τον αγώνα με την Ελλάδα το 2004, το μυστικό της επιτυχίας της και τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Από τις 8 έως τις 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα "Football for Friendship" που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom - επίσημο εταίρο της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, διεξήχθη στο προπονητικό Κέντρο της Λοκομοτίβ Μόσχας τουρνουά μικτών ομάδων, οι οποίες απαρτίζονταν από παιδιά ηλικίας 12 ετών, από 211 χώρες.

Εκλεκτός καλεσμένος και πρεσβευτής του προγράμματος ήταν ο Ρώσος παλαίμαχος επιθετικός, Ντμίτρι Μπουλίκιν, ο οποίος δέχθηκε με χαρά να μιλήσει στους Έλληνες απεσταλμένους του "F4F", μεταξύ των οποίων ήταν και το Sport24.gr.

Ο 38χρονος πρώην ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε μία αξιόλογη καριέρα με τη φανέλα των Λοκομοτίβ Μόσχας, Ντιναμό Μόσχας, Άγιαξ και Τβέντε, ενώ ήταν κι σκόρερ του δεύτερου γκολ της Ρωσίας στην αναμέτρηση με την Ελλάδα στο Euro 2004.

Πάντα περιμένουμε την έκπληξη σε Παγκόσμιο Κύπελλο ή Euro λόγω της Ελλάδας

Όταν τον ρωτήσαμε αν θυμάται το συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και γενικότερα την ξέφρενη πορεία της Ελλάδας στο τουρνουά, απάντησε καταφατικά, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, τι του έμαθε η μεγάλη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

"Φυσικά θυμάμαι το Euro και το παιχνίδι με την Ελλάδα, καθώς σκόραρα. Και τα ματς όπου έχεις βάλει γκολ δεν τα ξεχνάς. Αυτό που μάθαμε και θυμόμαστε είναι ότι μια ομάδα που δεν είναι φαβορί μπορεί να κερδίσει μια μεγάλη διοργάνωση.

Πάντα περιμένουμε την έκπληξη από τότε και γι' αυτό μας αρέσει το ποδόσφαιρο, γιατί είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα και κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Euro ή το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φυσικά, είναι πιο δύσκολο στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και πάλι περιμένουμε εκπλήξεις".

Μπουλίκιν: "Η Ελλάδα μάς έμαθε ότι τα αουτσάιντερ μπορούν να κερδίσουν μεγάλη διοργάνωση"

Στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει υπάρξει ανάλογη έκπληξη όπως της Ελλάδας στο Euro του 2004. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί πως " υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Ίσως το Βέλγιο. Όχι η Ισλανδία, γιατί ήταν έκπληξη την προηγούμενη φορά και πλέον όλοι θα την περιμένουν. Υπάρχουν και μερικές ακόμα που έχω στο μυαλό μου, αλλά θα δούμε στην πορεία".

H Ελλάδα είχε οργάνωση, πειθαρχία και... πίστη

Η τρομερή πορεία της Ελλάδας στο Euro 2004 προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον κόσμο. Ο Ντμίτρι Μπουλίκιν δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, καθώς όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά: "Φυσικά και δεν το περίμενα, κανείς δεν το περίμενε".

Μπουλίκιν: "Η Ελλάδα μάς έμαθε ότι τα αουτσάιντερ μπορούν να κερδίσουν μεγάλη διοργάνωση"

Ο Ντμίτρι Μπουλίκιν με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Όσον αφορά στο μυστικό της Ελλάδας που της χάρισε το τρόπαιο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο παλαίμαχος Ρώσος στράικερ ήταν ξεκάθαρος: "Οργάνωση, πειθαρχία και... πίστη! Όταν πιστεύεις πολύ, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!".

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν ξέφυγε από την πεπατημένη, ξεχωρίζοντας "την Ισπανία, την Βραζιλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία".

Φώτο αρχείου: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ