NEW ARTICLES

Γαρρής: "Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παλεύει μόνος του"

Γαρρής: "Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παλεύει μόνος του"
Γαρρής Μπεργκ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, μίλησε για το πως μπορεί να σπάσει η "συμμαχία" ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, την παρουσία Μπέου στο Makedonia Palace και την μεταγραφή του Ιμπάρμπο.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "ανατροπή και πέναλτι" με τους Ευάγγελο Μίχο, Γιάννη Σερέτη και Σταύρο Γεωργακόπουλο για τη στάση του Παναθηναϊκού μετά τις άσχημες, σύμφωνα με την ΠΑΕ, διαιτησίες.

Αναφέρθηκε στο δρόμο που έχει σκοπό να ακολουθήσει ο Γιάννης Αλαφούζος σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι και εντός "συμμαχίας", ενώ αποκάλυψε πως το μπάτζετ του Παναθηναϊκού δεν θα αυξηθεί παρά τα όσα γράφονται.

Τέλος στάθηκε και στην περίπτωση του Βίκτορ Ιμπάρμπο, για τον οποίο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εργάζεται έτσι ώστε να αποτελέσει μεταγραφή του καλοκαιριού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Ίσως να μην ήρθε ποτέ στα ίσα. Το χθεσινό παιχνίδι διεκδικήθηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Άξιζε τη νίκη».

Για την διαιτησία: «Ο Παναθηναϊκός ξέρει να διαχωρίζει που ευθύνεται ο ίδιος. Αυτά είναι θέματα που συζητιόνται στην διοίκηση. Δυστυχώς και φέτος έχει ζήσει στο πετσί του την διαιτητική αδικία. Ο Αρετόπουλος όταν βλέπει τον Παναθηναϊκό κάτι παθαίνει και αν υπάρξει μία επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να διαιτητεύει. Έγινε ένα πολύ μεγάλο λάθος από την ΚΕΔ. Ο Παναθηναϊκός το υπογράμμισε πριν την έναρξη του αγώνα. Χθες κατάφερε σε πολλά σημεία του αγώνα να έχει ο ΠΑΟΚ 25 φάουλ υπέρ και ο Παναθηναϊκός 8 υπέρ του.»

Για το αν έχει ζητήσει εξαίρεση Αρετόπουλου ο Παναθηναϊκός: «Αν μπαίναμε σε αυτή την λογική θα ζητούσαμε εξαίρεση για πολλούς. Θέλετε να σας πω για τον Κουκουλάκη; που έγραψε στο φύλλο αγώνα για να οδηγήσει την επιτροπή να τον θέσει εκτός πλέι οφ;»

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΠΑΟ κουράστηκε να είναι η ομάδα με τα διαιτητικά λάθη. Αυτό μπορεί να το υποστηρίξει και ο κύριος Μαρινάκης. Ο ΠΑΟ δεν ζητά εύνοια», υποστήριξε ο διευθυντής επικοινωνίας της «πράσινης» ΠΑΕ.

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει συμμάχους: «Να διευκρινίσω κάτι που ίσως να μην έχει περάσει σωστά. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει συμμάχους, συζητάει με όλους. Δεν έχει πρόβλημα να αποδεχτεί ακόμα και την πρόταση του κυρίου Τζώρτζογλου να βρεθούν όλοι μαζί. Αρκεί να αλλάξουν τα πάντα. Αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να πορεύεται μόνος του. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτό τον τρόπο, να βγάλει στο φως όλη την σαπίλα».

Για το τι εννοεί ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί μόνος του: «Δεν έβαλα στο ζύγι ότι ο Παναθηναϊκός είναι δυσαρεστημένος με την αντιμετώπιση που έχει με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που επί εποχής Αλαφούζου έχει σταθεί απέναντι στο παρασύστημα του ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα δεν έχει πρόβλημα να συμμετέχει σε διεργασίες που αποσκοπούν στο καλό του ποδοσφαίρου. Συζητάμε με όλους για να αλλάξουν τα πάντα. Αν αυτό αλλάξει, τότε ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τον μοναχικό του δρόμου. Όταν λέμε να αλλάξουν τα πάντα, εννοούμε, ΕΠΟ, διαιτησία ή το να χρίζεται διεθνής ένας διαιτητής που είναι αγαπητός στο σύστημα».

Για το αν ο Γιάννης Αλαφούζος έδειξε ενόχληση προς τους Μελισσανίδη – Σαββίδη: «Νομίζω συγχέουμε πράγματα που δεν έχουν σχέση. Για άλλο λόγο έφυγε στο ημίχρονο του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, για άλλο λόγο δεν πήγε στην συγκεκριμένη συνάντηση. Δεν πήγε λόγω οικογενειακού προβλήματος. Με την ΑΕΚ έχει κατασταθεί σαφές, γιατί έφυγε. Έγιναν όλα τα ανθρώπινα λάθη από τον Κουκουλάκη στον Παναθηναϊκό. Στον καλύτερο επιθετικό του ελληνικού πρωταθλήματος τον Μπεργκ και τον Βιγιαφάνιες, που έχει δείξει ότι μπορεί να κρίνει ένα ματς με μία κίνηση».

Για την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στο Makedonia Palace: "Μην πάμε στο τι άκουσε ο καθένας. Και εγώ άκουσα ότι ο κύριος Αρετόπουλος κοιμήθηκε στο Makedonia Palace, αλλά αν δεν έχεις στοιχεία σε κάτι τέτοιο δεν μπορείς να πεις κάτι. Αυτό που είδα είναι ότι ο Αχιλλέας Μπέος ήταν κοντά στο φουαγιέ, είχε διάφορες επαφές με ανθρώπους που εγώ δεν τους γνωρίζω, πάντως όχι με επιτελικά στελέχη ΠΑΕ, από εκεί και πέρα δεν ήταν στον χώρο που έγινε η συνάντσηη των ΕΠΣ. Δεν μπορόύσες να μπεις αν δεν ήσουν προσκεκλημένος και ο κύριος Μπέος δεν ήταν προσκεκλημένος, απ' όσο γνωρίζω."

Για το αν τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ: "Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στο πρώτο εντός έδρα ευρωπαϊκό παιχνίδι να γίνει στο ΟΑΚΑ. Να είμαστε καλά να προκριθούμε και θα δούμε για το δεύτερο, ανάλογα με τις εξελίξεις των έργων."

Για τον Ιμπάρμπο: "Είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση που όπως εξελίσσεται, καταλαβαίνω τις διοικήσεις που λένε μην βγαίνουν κάποια πράγματα προς τα έξω, γιατί μας κάνουν κακό. Το όνομα του Ιμπάρμπο βγήκε γρήγορα και έχει δυσκολέψει τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να τον αποκτήσει."

Για την σεζόν που πέρασε: «Στο αγωνιστικό που δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω γίνονται από σήμερα συζητήσεις για την επόμενη χρονιά. Και ο προπονητής ο Αντρέα Στραματσόνι ζήτησε συγγνώμη για την αποτυχία. Υπάρχει μία απόλυτη γνώση του τι έχει πάει στραβά και υπάρχει διάθεση να διορθωθούν τα πράγματα και θα δούμε αποτελέσματα από τα πρώτα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς».

Για το αν ο προπονητής θα είναι ο Αντρέα Στραματσόνι: «Ο κύριος Στραματσόνι έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δείξει ότι στηρίζει τους προπονητές του. Και στην περίπτωση του Γιάννη Αναστασίου και του Ζεσουάλδο Φερέιρα τους στήριξε όταν όλοι έλεγαν να τους διώξει.»

Για το αν για τον Παναθηναϊκό αποτελεί άλλοθι η διαιτησία: «Στον Παναθηναϊκό υπάρχει διάθεση να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Είτε έχουν πολλά χρόνια στην ομάδα είτε πολλούς μήνες. Δεν βοηθάει η ομάδα να δημιουργηθεί ένα κλίμα να αποδίδονται όλα στην διαιτησία. Πρέπει να βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και να δούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει την χειρότερη διαιτησία απ” όλους».

Για τις αλλαγές που θέλει ο Παναθηναϊκός: «Ο Γκιρτζίκης θα έπρεπε να είχε φύγει μόνος του. Ο Γκριτζίκης είναι ένα πρόσωπο που αντικατοπτρίζεται το ποδόσφαιρο. Γκιρτζίκηδες στην επόμενη μέρα δεν χωράνε. Η λογική προσώπων και πολιτικών τύπου Γκιρτζίκη, μας βρίσκουν αντίθετους και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να ανεβάσει προέδρους, είναι θέμα πολιτικής. Αν η πολιτική είναι τέτοια που θα μα οδηγήσει στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου είμαστε μαζί του. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αντίθεση μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε πολιτικές. Είτε αλλάξουν τα πρόσωπα και παραμείνουν οι ίδιες πολιτικές δεν αλλάζει κάτι. Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε κι αυτό. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει να είναι και μόνος του, δεν χρειάζεται να πάει κάπου που δεν υπάρχει πραγματική αλλαγή.

Μας έχουν μπερδέψει πολλές φορές. Όταν κάποια στιγμή αποφασίσω να γράψω βιβλίο θα τα αναφέρω», σχολίασε για την ομοιότητα του με τον Αντρέα Στραματσόνι.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό συζητήσεις με μεταγραφικούς στόχους. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ξεφύγει οικονομικά, από το πλαίσιο που έχει θέσει. Δεν υπάρχει αυτό που διαβάζω ότι ο Παναθηναϊκός αυξάνει το μπάτζετ του. Δεν έχω την αίσθηση ότι θα γίνουν πράγματα που να ξεφεύγουν από ένα λογικό μπάτζετ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ