CHAMPIONS LEAGUE

Ανατροπή για Ίντερ, "καθάρισε" η Φενέρμπαχτσε!

Ανατροπή για Ίντερ, "καθάρισε" η Φενέρμπαχτσε!
Κρέσπο-Ίντερ

Φαβορί για την πρώτη θέση του 7ου ομίλου έγινε η Ίντερ, μετά το επιβλητικό 4-2 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Μεάτσα". Σαφές προβάδισμα για τη 2η θέση η Φενέρ, επικράτησε με 2-0 της Αϊντχόφεν

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 32' της αναμέτρησης, μετά από τα γκολ των δύο Βραζιλιάνων της ΤΣΣΚΑ, Ζο και Βάγκνερ Λοβ, όμως οι πρωταθλητές Ιταλίας έδειξαν χαρακτήρα και με μεγάλος πρωταγωνιστές τους Καμπιάσο και Ιμπραΐμοβιτς (δύο γκολ ο καθένας) έφεραν τα πάνω κάτω, επικρατώντας με 4-2.
Έτσι, οι "νερατζούρι" πανηγυρίσαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους (έχουν ηττηθεί μόνο στο ματς της πρεμιέρας από την Φενέρ) στον όμιλο και εξασφαλίσαν ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φενέρμπαχτσε κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του "Σουκρού Σαράτσογλου" και επικράτησε δίκαια με 2-0 της Αϊντχόφεν, έχοντας πλέον σαφές προβάδισμα έναντι της ολλανδικής ομάδας για να πάρει το εισιτήριο για τους "16".

Πλέον, η ομάδα του Ζίκο καταλαμβάνει την 2η θέση του ομίλου με 8 πόντους, έχοντας τέσσερις περισσότερους από την PSV, έναντι της οποίας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ρεσιτάλ από Ιμπραΐμοβιτς και Καμπιάσο
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρέταξε την ομάδα του με το συνήθες 4-4-2, έχοντας να αντιμετωπίσει την απουσία των τραυματιών Ματεράτσι, Βιεϊρά, Στάνκοβιτς και Φίγκο.

Κάτω από την εστία της πρωταθλήτριας Ιταλίας ξεκίνησε ο Ζούλιο Σέζαρ, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μαϊκόν, Κόρντομπα, Σάμουελ και Κίβου.

Για το χώρο της μεσαίας γραμμής προτιμήθηκαν οι Ζανέτι, Ντακούρ, Καμπιάσο και Μάξγουελ, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ερνάν Κρέσπο.

Στον αντίποδα, ο Βαλερί Γκαζάεφ κατέβασε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του "Μεάτσα" με σύστημα 3-4-3. Γκολκίπερ ο Ακινφέεφ, ενώ την τριάδα της άμυνας συγκρότησαν ο Γκριγκόριεφ και οι αδερφοί Μπερετζούτσκι.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κράσιτς, Ντούντου, Ράχιμιτς, Ζίρκοφ, με τον Καρβάλιο να βρίσκεται πίσω από τοτο επιθετικο δίδυμο,που αποτελεούσαν οι Ζο και Βάγκνερ Λοβ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ιδιαίτερα ορεξάτες στο ματς, και στο πρώτο 10λεπτο σημειώθηκαν τρεις καλές φάσεις. Μόλις στο 2' ο Ιμπραΐμοβιτς προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με προβολή από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Ακινφέεφ ήταν σωστά τοποθετημένος και παραχώρησε νέο κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να απειλήσει, με τον Ζιρκόφ να βγάζει τη χαμηλή σέντρα, τη μπάλα να φτάνει στον Ζο μετά από παρέμβαση του Καμπιάσο, το διαγώνιο σουτ όμως του Βραζιλιάνου έφυγε άουτ.

Στο 8' ο Βάγκνερ Λοβ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, όμως το σουτ του πέρασε άουτ από την εστία του Σέζαρ. Οι Μοσχοβίτες έδειξαν από το ξεκίνημα ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την Ίντερ να έχει ένα εύκολο βράδυ και στο 23' το "Μεάτσα" δέχτηκε την ψυχρολουσία.

Ο Ζο απέφυγε τον Σάμουελ και ξεκίνησε μία κούρσα από τα δεξιά, έκανε το ένα-δύο με τον Βάγκνερ Λοβ, πριν γίνει ξανά κάτοχος της μπάλας και με αριστερό ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Εννέα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γκαζάεφ πέτυχε και δεύτερο "χτύπημα" στην πρωτοπόρο του Καμπιονάτο, αυτή τη φορά με τον έτερο επιθετικό, Βάγκνερ Λοβ. Ο Βραζιλιάνος διεθνής έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, και αφού "άδειασε" με περίτεχνο τρόπο τους Κόρντομπα και Ντακούρ, νίκησε με αριστερό πλασέ τον Σέζαρ.

Η Ίντερ έδειχνε να είναι με την πλάτη στον τοίχο, με τους παίκτες του Μαντσίνι να δείχνουν όμως χαρακτήρα και μέσα σε τρία λεπτά να φέρνουν το ματς στα ίσια!

Ένα λεπτό μετά το γκολ του Βάγκνερ Λοβ, οι Μιλανέζοι κέρδισαν φάουλ αρκετά μακριά από την περιοχής της ΤΣΣΚΑ, ο Κίβου το εκτέλεσε προς το δεύτερο δοκάρι, και το "βαρύ πυροβολικό" της Ίντερ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εναέριο δεξί πλασέ.

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Ίντερ για την μείωση του σκορ, και δύο λεπτά αργότερα (34') ο Ακινφέεφ αναγκάστηκε να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Ο Καμπιάσο έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή από έξυπνη ασίστ του Κρέσπο, με τον Αργεντινό αμυντικό μέσο να κάνει το δεξί διαγώνιο σουτ για να γράψει το 2-2.

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ μέσα σε διάστημα 11 λεπτών που παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο "Μεάτσα", σε ένα χορταστικό από φάσεις πρώτο μέρος, που ολοκληρώθηκε με ένα σουτ το Ζανέτι στο 45' που έφυγε άουτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιχείρησε να αιφνιδιάσει για τρίτη φορά, όμως ο Ζούλιο Σέζαρ κράτησε το 2-2 λέγοντας "όχι" στην προσπάθεια του Καρβάλιο.

Στο 56' του σουτ του Βάγκνερ Λοβ πέρασε εκτός εστίας, ενώ ο Μαντσίνι προχώρησε στη συνέχεια σε δύο αλλαγές περνώντας μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών (63', 66') τους Κρουζ και Σολάρι στην θέση των Κρέσπο και Μάξουελ.

Στο 67' η ανατροπή από πλευράς Ίντερ ολοκληρώθηκε με τον Καμπιάσο να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ γράφοντας το 3-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ιμπραΐμοβιτς έστρωσε τη μπάλα με τακουνάκι για τον Καμπιάσο, ο οποίος με πλασέ από κοντά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ακινφέεφ.

Ο Ιμπραΐμοβιτς φαίνεται ότι ζήλεψε τη... δόξα του Αργεντινού που έφτασε τα δύο τέρματα στο ματς, και έτσι πέτυχε και αυτός το δεύτερο τέρμα του στο ματς στο 75'.

Ο Σουηδός απέφυγε με εκπληκτική ντρίμπλα τον Γκριγκόριεφ και με σουτ-βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ακινφέεφ.

Αυτό ήταν το 4ο τέρμα του "Ίμπρα" στο Τσάμπιονς Λιγκ (είχε πετύχει και άλλα δύο στο 2-0 επί της Αϊντχόφεν στο ίδιο γήπεδο για τη 2η αγωνιστική), γεγονός που τον φέρνει μάλιστα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στη διοργάνωση μετά την συμπλήρωση της 4ης αγωνιστική.

Μετά το 4-2 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρέδωσε οριστικά πνεύμα, η Ίντερ διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο ενώ ο Μαντσίνι είχε την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον Ιμπραΐμοβιτς στο 84' με τον Σουάζο, για να ξεκουράσει τον Σουηδό αλλά και να του επιτρέψει να γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό των "νερατζούρι".

Mε τη νίκη αυτή, τρίτη συνεχόμενη, η Ίντερ έφτασε τους 9 πόντους "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, ενώ στον αντίποδα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμεινε στον 1 πόντο, αποχαιρετώντας κάθε ελπίδα να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ρομπέρτο Μαντσίνι: "Δεν είναι ότι υποτιμήσαμε την ΤΣΣΚΑ, απλά έφταιγε η ατμόσφαιρα στο Σαν Σίρο πριν την έναρξη του ματς. Δεν μας έδωσε τα κατάλληλα κίνητρα.

Ειδικά το δεύτερο γκολ μας ξύπνησε. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη η αναμέτρηση, καθώς έχουν πολύ καλούς επιθετικούς, όμως χρειάστηκε να δεχτούμε δύο τέρματα για να ταρακουνηθούμε. Το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς ήταν φανταστικό, όπως όμως και το πρώτο του Καμπιάσο.

Στο τέλος ήταν ένα απόλυτα διασκεδαστικό ματς. Είναι αλήθεια ότι θα ήθελα να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου, όμως από την άλλη πλευρά οι τραυματισμοί με βοηθάνε καθώς δεν έχω διλήμματα για την αρχική 11αδα".







Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκό, Κόρντομπα, Σάμουελ, Κίβου, Ζανέτι, Ντακούρ, Καμπιάσο, Μάξγουελ (66' Σολάρι), Ιμπραΐμοβιτς (84' Σουάζο), Κρέσπο (63' Κρουζ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βαλερί Γκαζάεφ): Ακινφέεφ, Α.Μπερετζούτσκι, Γκριγκόριεφ, Β.Μπερετζούτσκι (69' Εντουάρντο), Κράσιτς, Ντούντου (83' Ταράμοφ), Ράχιμιτς, Ζίρκοφ, Καρβάλιο, Ζο (46' Αλντονίν) Βάγκνερ Λοβ

Διαιτητής: Πολ Άλερτ (Βέλγιο)

Αγκαλιά με τους "16' η Φενέρμαχτσε
Με σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε το ματς ο τεχνικός της Φενέρ, Ζίκο. Γκολκίπερ ο Ντεμιρέλ, στην άμυνα οι Γκονούλ, Κακμάκ, Εντού και Ρομπέρτο Κάρλος, στο χώρο του κέντρου οι Μπαρίς, Άλεξ, Αουρέλιο και Βέντερσον, ενώ οι Καζίμ και Σεντούρκ.

Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός της Αϊντχόφεν (διάδοχος του Κούμαν), Γιαν Βάουτερς, κατέβασε την PSV με σύστημα 4-3-3.Ο Γκόμες κάτω από την εστία, οι Κρόμκαμπ, Αλσίδες, Σαλσίδο και Μέντεζ στην άμυνα, οι Σίμονς, Φαν ντερ Λέκτε και Μάρτσελιτς στο χώρο του κέντρου, ενώ την επιθετική τριπλέτα σχημάτισαν οι Πέρεζ, Φαρφάν και Λάζοβιτς.

Το ματς στο "Σουκρού Σαράτσογλου" δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις στο ξεκίνημα, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου. Ο αμυντικός της Αϊντχόφεν, Κρόμκαμπ έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντεμιρέλ που παρακολουθούσε την πορεία της.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα, με τον Ρομπέρτο Κάρλος να στέλνει τη μπάλα άουτ σε μία από τις κλασικές εκτελέσεις φάουλ που επιχειρεί, ενώ στο 27' πλησίασαν στο γκολ με το σουτ του Γκονούλ να αποκρούεται από τον Γκόμες.

Η "Φενέρ" είχε στείλει ήδη τις προειδοποιητικές βολές, και στο 28' άνοιξε το σκορ. Σεντούρκ και Άλεξ συνεργάστηκαν όμορφα πριν δώσουν τη μπάλα στον Καζίμ, με το σουτ του τελευταίου να βρίσκει στο σώμα του Μαρτσέλις και να καταλήγει στα δίχτυα, με τον νεαρό αμυντικό της ολλανδικής ομάδας να χρίζεται σκόρερ κόντρα στην ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σεντούρκ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, καθώς μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ νίκησε τον Γκόμες για να δώσει σαφές προβάδισμα για την νίκη στην ομάδα του.

Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες για τους δύο αντιπάλους, Η ομάδα του Βάουτερς είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ με σουτ των Σίμονς (35') και Πέρεζ (40') που δεν βρήκαν στόχο, ενώ κοντά στο γκολ για τη Φενέρ έφτασαν οι Άλεξ (37') και Καζίμ (44').

Με τον αέρα του 2-0 η ομάδα του Ζίκο διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας τρεις καλές ευκαιρίες μέχρι το 70ο λεπτό για να "κλειδώσει" οριστικά και αμετάκλητα τος τρεις πόντους.

Αρχικά ήταν ο Καζίμ, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Γκόμες στο 55', επτά λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε εκτέλεση φάουλ του Άλεξ, ενώ στο 67΄ υποχρεώθηκε σε νέα θετικότατη επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Σαμίχ.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Βέντερσον στο 75', ενώ από την πλευρά της η Αϊντχόφεν προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς, όμως το σουτ του Λάζοβιτς (82') και του Σίμονς (89') δεν βρήκαν στόχο, με τους Τούρκους να έχουν πλέον το πάνω χέρι έναντι των Ολλανδών για την κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου, που οδηγεί στη νοκ-άουτ φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φενέρμπαχτσε (Ζίκο): Βολκάν Ντεμιρέλ, Γκοκάν Γκονούλ (86' Τουρατσί), Γιασίν Κακμάκ, Εντού, Ρομπέρτο Κάρλος, Ντενίζ Μπαρίς, Άλεξ (71' Μπιλγκίν), Αουρέλιο, Γκόγκτσεκ Βέντερσον, Καζίμ Καζίμ (86' Άπια), Σαμίχ Σεντούρκ

Αϊντχόφεν (Γιαν Βάουτερς): Γκόμες, Κρόμκαμπ (46' Ζόνεφελντ), Αλσίδες, Σαλσίδο, Σίμονς, Μέντεζ, Φαν ντερ Λέκτε (80' Μπακάλ), Μάρτσελιτς, Πέρεζ (63' Κέβερμανς), Φαρφάν, Λάζοβιτς

Διαιτητής: Άλεξ Χάμερ (Λουξεμβούργο)
























































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ