CHAMPIONS LEAGUE

Εύκολα η Μπάρτσα, επέστρεψε η Λιόν

Εύκολα η Μπάρτσα, επέστρεψε η Λιόν
Μπαρτσελόνα, Ανρί, Ροναλντίνιο

Η Μπαρτσελόνα "αγκάλιασε" την κορυφή και η Λιόν μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης με τις νίκες επί των Ρέιντζερς και Στουτγκάρδη αντίστοιχα

Μπαρτσελόνα-Ρέιντζερς 2-0



Ο τεχνικός των Σκοτσέζων, κ. Σμιθ το είχε προαναγγείλει πως όπως κάθε ομάδα στο Καμπ Νου θα έπαιζε άμυνα έτσι και οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν κόντρα στους Καταλανούς, με 4-5-1 με μοναδικό προωθημένο τον Κουζέν. Αντίθετα, ο Φρανκ Ράικαρντ με το γνώριμο στυλ της "Μπάρτσα" είχε και πάλι ως "τριπλέτα" στην επίθεση τους Ροναλντίνιο, Ανρί και Μέσι.

Στο γνώριμο σκηνικό για όσους το έχουν ζήσει στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα η πίεση των γηπεδούχων από τα πρώτα λεπτά, "λύγισε" τους αντιπάλους τους, μόλις στο 6'. Ο Ροναλντίνιο πραγματοποίησε την σέντρα ο Μέσι και κεφαλιά παράλληλα με την εστία "έστρωσε" την μπάλα και ο Ανρί με προβολή (και λίγο χέρι...) άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς.

Παρά την απίστευτη συμπαράσταση των περίπου 6.000 φανατικών οπαδών τους οι παίκτες του Σμιθ δεν μπορούσαν να αντιδράσουν αφού ο Κουζέν ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση και ο μοναδικός δραστήριος παίκτης της σκωτσέζικης ομάδας, ο Αμερικανός Μπίσλεϊ, τα έβαζε με 2 και 3 παίκτες, χωρίς ωστόσο να έχει τις απαραίτητες βοήθειες.

Ο σαφώς "ανεβασμένος" Ροναλντίνιο, με καλή αυτοπεποίθηση έδειχνε το παλιό καλό του πρόσωπο και στο 27' μετά από ένα ξαφνικό γύρισμα πίσω από τον προσωπικό του "φρουρό" σούταρε με δύναμη και ο Μακ Γκρέγκορ, απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Η εδαφική υπεροχή των "μπλαουγκράνα" είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή της μπάλας με 62% έναντι 38%, με την συμπλήρωση του ημίωρου, αφού οι φιλοξενούμενοι δύσκολα μπορούσαν να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν ένα δεύτερο γκολ και στο 41' ο Ανρι έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Ροναλντίνιο έκανε την σέντρα ο Γουέιρ απομάκρυνε, ο Τσάβι χωρίς να βλέπει βρήκε τον Ανρί, αλλά ο Γάλλος επιθετικός πλάσαρε χωρίς δύναμη κόντρα στον αντίπαλο τερματοφύλακα που μπλόκαρε σταθερά.

Οτι δεν κατάφερε ο Ανρί, όμως το σημείωσε ο Μέσι δύο λεπτά αργότερα. Στο 43' ο Ανρί βρήκε τον Ροναλντίνιο έξω από την περιοχή εκείνος έκανε το 1-2 με τον Μέσι, πλάσαρε τον Μακ Γκρέγκορ, ο οποίος απομάκρυνε προσωρινά και ο Μέσι στην επαναφορά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Ρέιντζερς.

Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι "παραδίδοντας" μαθήματα ποδοσφαίρου δημιουργούσαν φάσεις που προσφέρονταν για σεμινάρια, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Ο Τσάβι στο 50' πλάσαρε αλλά ο Χάτον με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ και επτά λεπτά αργότερα (57') ο Μέσι με προσποίηση άφησε "άγαλμα" τον αντιπαλό του, αλλά ο Μακ Γκρέγκορ, δικαιολογώντας πόσο καλός τερματοφύλακας είναι απέκρουσε άλλο ένα σουτ προς αυτόν.

Η πίεση των Καταλανών ήταν συνεχής και σε ρυθμούς "χαλαρούς", και στο 66' και πάλι ο Μέσι μετά από πάσα του Ανρί, πλάσαρε από ευνοϊκή θέση άουτ, κάνοντας στα στατιστικά το 15-2 στα σουτ, υπέρ των γηπεδούχων που απλά δικαιολογούσαν έτσι την κυριαρχία τους.

Σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους, ο κ. Σμιθ "έριξε" στο ματς τους Νταρσεβίλε και Νόβο προκειμένου να δώσει μια επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά δυστυχώς οι παίκτες του Ράικαρντ είχαν άλλη άποψη, ακόμα και ο Βαλντέζ που χρειάστηκε να επέμβει στις καθυστερήσεις για να σταματήσει το δυνατό σουτ (καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων) του Νόβο.

Με τους ρυθμούς ολοένα να πέφτουν και τον Ολλανδό τεχνικό να "φρεσκάρει" την ενδεκάδα του αποσύροντας τους Ινιέστα (τραυματίας), Ροναλντίνιο (αποθεώθηκε και πέταξε την φανέλα του στον κόσμο) αλλά και Πουγιόλ (χειροκροτήθηκε ο αρχηγός των Καταλανών) η Μπαρτσελόνα πήρε εύκολα αυτό που ήθελε και ουσιαστικά "αγκάλιασε" την πρόκριση από σήμερα για την επόμενη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έφτασε τους 10 βαθμούς.

Διαιτητής: Ερικ Μπράαμχαρ (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντέζ, Μιλίτο, Μάρκεζ, Πουγιόλ (85' Ολεγκερ), Αμπιντάλ, Τουρέ, Τσάβι, Ινιέστα (71' Γκούντγιονσεν), Ροναλντίνιο (77' Κρκιτς), Ανρί, Μέσι.

Ρέιντζερς (Γουόλτερ Σμιθ): Μακ Γκρέγκορ, Χάτον, Γουέιρ, Πάπατς, Φέργκιουσον, Χεμντανί, Άνταμ (62' Νταρσεβίλ), Μπίσλεϊ (69' Νόβο), Κουελάρ, ΜακΚάλοχ, Κουζέν (78' Νέισμιθ) .

Λιόν-Στουτγκάρδη 4-2

Σε ένα διαγωνισμό γκολ μεταξύ των Μπεν Αρφά και Γκόμεζ, οι δύο παίκτες μπορεί να ήρθαν ισόπαλοι 2-2, αλλά στο φωτεινό πίνακα του Ζερλάν, το σκορ έδειξε 4-2.

Η Λιόν ήταν ή μεγάλη νικήτρια σε ένα απολαυστικό σε θέαμα και αγωνία παιχνίδι με την γερμανική ομάδα να είναι "σκληροτράχηλη" αλλά και άτυχη.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν από την αρχή το παιχνίδι τους και πήραν γρήγορα το προβάδισμα χάρη στον Μπεν Αρφά που σκόραρε στο 6'. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός Κάλστρομ με σουτ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 15', που έδειχναν από την αρχή το "φαβορί" για την νίκη.

Ομως οι παίκτες του Βεχ είχαν άλλη άποψη και πριν κωπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Κάλστρομ, ο Γκόμεζ μείωσε άμεσα σε 2-1, δίνοντας και πάλι ενδιαφέρον στο ματς. Ο Γάλλος επιθετικός των γηπεδούχων όμως είχε πάρει φόρα και μετά από μερικές χαμένες προσπάθειες στην πίεση των γηπεδούχων, σκόραρε για δεύτερη προσωπική φορά κάνοντας στο 37' το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Στουγκάρδης και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γκόμεζ μείωσαν σε 3-2 στο 56' φωνάζοντας παρών.

Ομως οι "κόκκινοι" στάθηκαν άτυχοι μερικά λεπτά αργότερα, αφού στο 60' ο Χίτσλσπεργκερ από τα έντεκα βήματα απώλεσε την μεγάλη ευκαιρία και αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι.

Το παιχνίδι "κρέμονταν" σε μια κλωστή αλλά τελικά με την λήξη του ο γνώστης της πραγματικότητας σε παιχνίδια ύψιστης σημασίας Ζουνίνιο με γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε την νίκη στην ομάδα του, που έφτασε τους 6 βαθμούς και σε απόσταση ενός βαθμού από την δεύτερη θέση. Αντίθετα, οι Γερμανοί με 0 βαθμούς αποκλείστηκαν ήδη από την συνέχεια.

Διαιτητής: Γιούρι Μπασκάκοβ (Ρωσία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λιόν (Αλέν Περέν): Βερκούτρ, Γκρόσο, Αντερσον, Σκιλασί, Ρεβεγέρ, Κάλστρομ, Σάντος, Ζουνίνιο, Μπεν Αρφά (70' Κεϊτά), Γκοβού (90'+1' Κλερκ), Μπενζεμά (82' Μπελχατζί).

Στουτγκάρδη (Βεχ): Σέφερ, Μπεκ (77' Οσόριο), Τάσκι, Μανίν (81' Φάρνερουντ), Ντελπιέρ, Χιτσλσπέργκερ, Μπαστούρκ, Κεντίρα, Μέιρα, Κακάου (58' Μαρικά), Γκόμεζ



















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ