MARKET

Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα

Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα

Παίζεις από το κινητό σου σε κάποια ελληνική παραλία απέναντι σ' έναν Άγγλο που βρίσκεται σπίτι του. Προκαλώντας κάτι μαγικό στη Φρανκφούρτη. Πήγαμε, είδαμε, παίξαμε, εντυπωσιαστήκαμε!

Όταν η εικονική πραγματικότητα γίνεται απλά πραγματικότητα. Μια ενέργειά σου από το κινητό, από το tablet, από τον υπολογιστή σου ζωντανεύει στη Φρανκφούρτη. Η Lidl Hellas μας προσκάλεσε να ταξιδέψουμε μαζί της για να δούμε από κοντά τι συμβαίνει στη Lidl Fan Cup Arena όταν δύο άτομα συνδέονται με το παιχνίδι από την σχετική εφαρμογή στο facebook.

Αποστολή στη Φρανκφούρτη: Θοδωρής Κουνάδης

Πέμπτη 10 Ιουλίου. Αφήνουμε την "καυτή" Αθήνα και μεταφερόμαστε στη δροσιά της Φρανκφούρτης. Και από το αεροδρόμιο Ράιν-Μάιν σε μια βιομηχανική περιοχή όπου το αυτοκίνητο μας αφήνει έξω από μία μεγάλη αποθήκη. Η πόρτα ανοίγει και μας υποδέχεται ο Philipp Schlosser, Sen. Creative του concept.

Έκπληκτος μας βλέπει να φοράμε κοντομάνικα. Ακόμα πιο έκπληκτος όταν του αναφέραμε τη θερμοκρασία στην Ελλάδα. Για να ακολουθήσει στη συνέχεια η δικιά μας έκπληξη όταν προχωρήσαμε λίγα μέτρα πιο μέσα και αντικρίσαμε την Lidl Fan Cup Arena.

Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα
Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα
Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα

Οι εικόνες ίσως να μην σου λένε ακόμα τίποτα για το τι συμβαίνει στην αρένα των 1.500 τ.μ και στα 50 τραπεζάκια ποδοσφαίρου που βρίσκονται σε αυτή. Το πώς ακούγεται συνέχεια το χτύπημα από τις μπάλες, το πώς μετακινούνται οι παίκτες. Το video ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι κάποιος άλλος, που δεν βρίσκεται εκεί, παίζει στο παιχνίδι. Εσύ!

Το Lidl Fan Cup συνδέει τις εικονικές σου ενέργειες από το facebook με τα τραπεζάκια που μόλις είδες! Επιλέγεις μια χώρα από τις 23 ευρωπαϊκές που συμμετέχουν, επιλέγεις τον αντίπαλο (τυχαίο ή φίλο σου) και μόλις βρεθεί ένα διαθέσιμο τραπεζάκι από τα 50, το παιχνίδι ξεκινά!

Χτυπάς πεναλτάκια και ο αντίπαλος προσπαθεί να τα πιάσει. Και φυσικά το αντίθετο. Επιλέγεις τη γωνία που θα το χτυπήσεις και αντίστοιχα τη γωνία που θα "πέσεις". Κάθε φορά που δίνονται οι εντολές από "επιθετικό" και "τερματοφύλακα", το πέναλτι εκτελείται στο τραπεζάκι ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Παίξαμε εκείνη τη στιγμή από το κινητό με κάποιον τυχαίο αντίπαλο από την Πορτογαλία και είδαμε ζωντανά αυτά που επιλέγαμε στο facebook, να συμβαίνουν στην πραγματικότητα! Τι ποιος κέρδισε; Έλληνας από Πορτογάλο δεν χάνει ποτέ.

Λίγο νωρίτερα, ο Φίλιπ μας είχε εξηγήσει το πώς στήθηκε το εκπληκτικό παιχνίδι.

Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα

Όσον αφορά την μορφή του τουρνουά, διεξήχθη περίπου όπως και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρχικά η α' φάση και στη συνέχεια οι "16", για να ακολουθήσουν οι νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Ξεκίνησε και αυτό μαζί με το Μουντιάλ στις 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται με τον αυριανό τελικό (13/7).

Τα αποτελέσματα που φέρνεις προστίθενται στη χώρα που έχεις διαλέξεις. Αν είναι πχ η Ελλάδα, βγαίνει το σύνολο όλων των αποτελεσμάτων που έχουν φέρει όσο διάλεξαν τη χώρα μας και στη συνέχεια η αναλογία των βαθμών με τους παίκτες που έπαιξαν. Στον πρώτο γύρο τερματίσαμε στην 7η θέση και η Κύπρος στην 8η. Έτσι περάσαμε στους "16".

Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα

Εκεί όμως δεν μπορέσαμε να βρεθούμε μέσα στους 8 πρώτους, καθώς τερματίσαμε 11οι και μείναμε εκτός συνέχειας. Στο ίδιο σημείο με το πραγματικό Μουντιάλ! Αντίθετα η Κύπρος συνέχισε ως 6η και αναμετρήθηκε στους "8" με την Πολωνία χωρίς να καταφέρει να την περάσει.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή μπορείς να δεις αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα. Και αν επιλέξεις την Ελλάδα παίζεις πλέον μόνο φιλικά καθώς έχουμε αποκλειστεί. Ενώ θα βρεις και live streaming για το τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στην Arena! Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα και οι 345.000 φίλοι της Lidl Hellas στο facebook να βρίσκονταν για λίγο σε αυτή την αποθήκη στη Φρανκφούρτη όπου γίνονται θαύματα!

Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα

Ευχαριστούμε θερμά την Lidl Hellas που μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά το πώς μια εικονική μας ενέργεια γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε φυσικά και την Κωνσταντίνα Δεληαργύρη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Marketing Lidl Hellas η οποία ήταν η αρχηγός της αποστολής, ο άνθρωπος που συντόνιζε τα πάντα μ' ένα γλυκό χαμόγελο.

Δεν κλείνουμε όμως το κομμάτι εδώ. Τόσο δρόμο κάναμε από την Αθήνα. Είδαμε, καταγράψαμε, εντυπωσιαστήκαμε. Και αφήσαμε τους παίκτες να παίζουν στα γηπεδάκια. Γιατί ο μπουφές ήταν εξίσου το ίδιο καταπληκτικός.

Όσον αφορά τη συνέχεια; Δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε την παρουσία μας σε γερμανική πόλη να περάσει ανεκμετάλλευτη λίγο πριν το τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή. Αφήσαμε την Lidl Arena και κάναμε βόλτα στην πόλη. Φωτογραφίες, κλίμα, ο παλμός της Φρανκφούρτης λίγο πριν τον τελικό. Όλα εδώ!

Τhanks again Lidl Hellas. Έτοιμο το κομμάτι, publish και πάμε να παίξουμε στο facebook για να δημιουργήσουμε αληθινή δράση σε κάποια αποθήκη στη μακρινή Φρανκφούρτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ