ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Αισιόδοξοι σε βαθμό βεβαιότητας. Το λένε, το δείχνουν, το πιστεύουν. Χωρίς ίχνος υπεροψίας. Το SPORT 24 βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για το Lidl Fan Cup και δεν έχασε την ευκαιρία να νιώσει τον παλμό των Γερμανών ενόψει του τελικού.

Η συγκυρία της πρόσκλησης από την Lidl Hellas για να παρακολουθήσουμε από κοντά τη διεξαγωγή του Lidl Fan Cup ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική: Το αρχηγείο του παιχνιδιού είναι στη Φρανκφούρτη. Η Φρανκφούρτη στη Γερμανία. Και η Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν ήταν δυνατόν λοιπόν να χάσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να πάρουμε κλίμα από Γερμανία και να σας το μεταφέρουμε, λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα του τελικού στο Μαρακανά.

Για την ακρίβεια αρχίσαμε να νοιώθουμε τον παλμό των Γερμανών από την... Ελλάδα.

Αποστολή στη Φρανκφούρτη: Θοδωρής Κουνάδης

Πρωινό Πέμπτης. Πολύ πρωινό. Λίγο μετά τη λήξη του ημιτελικού ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία. Ξενυχτισμένοι και 'μεις, ξενυχτισμένοι και αρκετοί επιβάτες της πτήσης από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Ράιν-Μάιν, το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης. Γερμανοί βλέπετε που επέστρεφαν στην πατρίδα και είχαν μείνει μπροστά στις τηλεοράσεις μέχρι αργά για να δουν τον αντίπαλό τους στον τελικό.

Πλησιάσαμε μια παρέα νεαρών. Ευτυχισμένοι από τις διακοπές του στη χώρα μας. Και καθόλου δυστυχισμένοι που αυτές τελείωναν γιατί "γυρίζουμε για να γιορτάσουμε το 4ο". Είχαν σχεδιάσει από την άνοιξη το πλάνο των διακοπών τους, έτσι ώστε την ημέρα του τελικού να βρίσκονται πίσω!

Λίγο πιο δίπλα τους ένας καλοντυμένος τύπος. Κουστούμι, γραβάτα, επαγγελματικός φάκελος. Θα περίμενες αυστηρό βλέμμα. Αλλά συνάντησες κουρασμένο. Όχι από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, αλλά από το ξενύχτι για τον ημιτελικό. "Δύσκολος αντίπαλος η Αργεντινή. Αλλά η Γερμανία είναι καλύτερη. Εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει", μας λέει πριν επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο.

Το πιστεύουν και το δείχνουν. Με κάθε τρόπο

Η αισιοδοξία σε βαθμό βεβαιότητας για το 4ο έκανε την παρουσία της σε κάθε γωνιά από τη στιγμή που πατήσαμε σε γερμανικό έδαφος. "Εντάξει, δεν θα κερδίσουμε ξανά με 7-1, αλλά και με ένα 2-0 θα είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές", τονίζει ο οδηγός που μας μεταφέρει στην Lidl Arena.

Και όση ώρα μας μίλαγε για τη "Νασιοναλμανσάφτ", εμείς παίρναμε κλίμα και από τους δρόμους. Όσοι θυμάστε τα ελληνικά σημαιάκια στα αυτοκίνητα στο Euro 2004, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε το τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Όπου και να γύρναγες το βλέμμα, έβλεπες σημαιάκια να ανεμίζουν. Τσάμπα πράμα άλλωστε. Ειδική τιμή, μόνο 1 ευρώ το τεμάχιο.

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!
Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Και αν προσέξετε στην παραπάνω φωτογραφία, δεν τοποθετούν στο αυτοκίνητα μόνο σημαιάκια. Αλλά ντύνουν με τη γερμανική σημαία και τους καθρέφτες. Τρέλα! "Υπάρχει πολύ μεγάλος ενθουσιασμός που μεγαλώνει όσο πλησιάζει ο τελικός", μας εξηγεί ο Φίλιπ, υπεύθυνος του εκπληκτικού πρότζεκτ του Lidl Fan Cup.

"Μαζεύονται χιλιάδες στο γήπεδο της Φρανκφούρτης και βλέπουν τους αγώνες. Εκπληκτική ατμόσφαιρα". Όσο για την δική του άποψη για τον τελικό; "Θα νικήσουμε 1 ή 2-0. Η Αργεντινή έχει τον Μέσι. Εμείς είμαστε...". Ομάδα, τον διακόπτω. "Κάτι περισσότερο. Η δικιά μας εθνική είναι μια παρέα".

Μια παρέα είναι και όλοι οι Γερμανοί. Έχουν βγάλει τις σημαίες τους στα μπαλκόνια. Δείχνουν πόσο υπερήφανοι είναι για την εθνική τους. Και όσοι δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί; Οι καταστηματάρχες πουλάνε όσο, όσο. Τελικός είναι πάρε, πάρε!

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!
Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!
Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Η παρουσίαση του Lidl Fan Cup τελείωσε και σειρά είχε μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Με αφετηρία τη φημισμένη πλατεία Hauptwache και βόλτα στον πιο εμπορικό δρόμο, τον πεζόδρομο Zeil. Εκεί είδαμε και τις παραπάνω προσφορές σε σημαίες και σημαιάκια. Εκεί δηλώνουν σιγουριά για το 4ο και οι... βιτρίνες.

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!
Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Και φυσικά, όπως και σε κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή πόλη συναντήσαμε ποδήλατα. Πολλά ποδήλατα (ακούει κανείς στο δήμο Αθηναίων;). Ο κόσμος γυρίζει την πόλη με άνεση και με ασφάλεια πάνω σ' ένα ποδήλατο. Κάνει καλό στην υγεία του, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον (κανείς δεν ακούει στο δήμο Αθηναίων...) Εννοείται ότι και τα ποδήλατα έχουν σημαιάκια.

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Στο κλίμα και η BILD. Η μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα μετράει αντίστροφα. Αριστερά είναι το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης όπως το κρατήσαμε στη Zeil. Δεξιά το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής όπως το είδαμε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, λίγο πριν μπούμε στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη. Σωστά μαντέψατε, σήμερα "ακόμα 1 ημέρα!".

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Στο κλίμα όμως και οι Έλληνες ομογενείς. Στηρίζουν τη χώρα στην οποία ζουν, εργάζονται, μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Αλλά δεν ξεχνάνε ούτε δευτερόλεπτο και την πατρίδα τους. Δείχνουν λοιπόν την υποστήριξή τους στη Γερμανία αλλά "φωνάζουν" ότι είναι Έλληνες. Ίσως η πιο ωραία εικόνα που τραβήξαμε στη Φρανκφούρτη:

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Η συνέχεια είχε δείπνο της Lidl Hellas σε εστιατόριο της πόλης όπου και εκεί δεν βρέθηκε κάποιος που να πιστεύει ότι μπορεί να χαθεί το παιχνίδι με την Αργεντινή. Με το 2-0 να είναι το σκορ που έκανε θραύση στις προβλέψεις τους. Και όσο τρώγαμε και συζητούσαμε για τον τελικό, άνοιξαν οι ουρανοί. Ξεχάστε τις ηλιόλουστες εικόνες που είδατε πιο πάνω.

Έτσι οδηγηθήκαμε στο λόμπι του ξενοδοχείου για μια μπύρα, πολλή συζήτηση για Μουντιάλ με τους αισιόδοξους Γερμανούς αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα 17χρονο ελληνόπουλο: Τον Γιώργο Ρουμελιώτη, που κάνει προετοιμασία για τη νέα σεζόν με την FC-Astoria Walldorf. Σύντομα περισσότερα στο SPORT 24.

Η σύντομη παρουσία μας στη Φρανκφούρτη είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Απέμενε να αναχωρήσουμε πρωί πρωί για το αεροδρόμιο όπου μας περίμενε αρχικά η πτήση για Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια αυτή για Αθήνα. Ωστόσο, επειδή βλέπαμε παντού γερμανικές σημαίες αλλά δεν είχαμε "καταλάβει" το γιατί, φρόντισε η τελευταία εικόνα πριν μπούμε στην αίθουσα αναχωρήσεων να είναι αυτή:

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!
Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Αντίο λοιπόν. Φρανκφούρτη. Ευχαριστούμε τη Lidl Hellas για την ευκαιρία να βρεθούμε χάρη στο εκπληκτικό Lidl Fan Cup στη γερμανική πόλη λίγο πριν το τελικό με την Αργεντινή. Η φιλοξενία ήταν άψογη, αλλά και εμείς φροντίσαμε να ανταποδώσουμε: Σε σχέση με το μουντό καιρό που συναντήσαμε στην προσγείωση, φέραμε σε χρόνο-ρεκόρ, έστω και για λίγη ώρα, τον ελληνικό ήλιο!

Το SPORT 24 στη Φρανκφούρτη: Σίγουροι για το 4ο!

Lidl Fan Cup: Στη Φρανκφούρτη γίνονται θαύματα. Πήγαμε, είδαμε, παίξαμε, εντυπωσιαστήκαμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ