ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Πώς το τριφύλλι κι ο Τερίμ κατέληξαν πολύ γρήγορα στον Ντραγκόφσκι

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Πώς το τριφύλλι κι ο Τερίμ κατέληξαν πολύ γρήγορα στον Ντραγκόφσκι
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η εβδομάδα που μεσολάβησε απ’ το οριστικό "διαζύγιο" με τον Μπρινιόλι, ως το "κλείσιμο" της μεταγραφής του Μπαρτλομέι Ντραγκόφσκι απ’ την Σπέτσια με δανεισμό κι οψιόν αγοράς, το σκάουτινγκ και το "πράσινο φως" από τον Φατίχ Τερίμ

Είναι αλήθεια πως στο θέμα του τερματοφύλακα, ο Παναθηναϊκός έδειξε πραγματικά πολύ γρήγορα αντανακλαστικά για να κλείσει μέσα σε χρόνο dt το "κενό" που δημιουργήθηκε μετά την οριστική εξέλιξη στην υπόθεση Μπρινιόλι, ως την επικείμενη άφιξη του Μπαρτλομέι Ντραγκόφσκι στην Αθήνα σήμερα (19/1) το μεσημέρι, για να ολοκληρώσει τη συμφωνία των "πράσινων" με την Σπέτσια και τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς.

Μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου, λίγο μετά το ραντεβού που είχε ο Ιταλός στο γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου, οριστικοποιήθηκε το φινάλε στη σχέση των δύο πλευρών (με τους... τίτλους τέλους να πέφτουν και τυπικά το μεσημέρι του Σαββάτου 13/1, στο γραφείο του Φατίχ Τερίμ στο Κορωπί, μετά τα ήξεις-αφίξεις του Μπρινιόλι προς τον Τούρκο τεχνικό), απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου "κλείδωσε" σε όλα η μεταγραφή του διεθνούς Πολωνού πορτιέρε στο "τριφύλλι".

Το όνομα του Ντραγκόφσκι ήταν μέσα σε μία ευρύτερη λίστα που έχει δημιουργήσει (κι εμπλουτίζει διαρκώς στη βάση δεδομένων του) το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού.

Έχοντας ξεχωρίσει πάρα πολλούς παίκτες, σε διαφορετικές θέσεις, που είναι υπό παρακολούθηση όχι μόνο για το τώρα, αλλά και για το μέλλον, καθότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει πως διαμορφώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή οι ανάγκες μίας ομάδας.

Αυτός άλλωστε είναι κι ο ρόλος του σκάουτινγκ σε ένα κλαμπ, με τον Παναθηναϊκό να αρχίζει να επενδύει πολύ πιο οργανωμένα πάνω σ’ αυτό το κομμάτι απ’ τον περασμένο Σεπτέμβρη (υλικά, οικονομικά και σε επίπεδο προσώπων) με την αναδιοργάνωση του τμήματος απ’ τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Η εικόνα και το "ρεπορτάζ" του Τερίμ

Μαζί με το τμήμα σκάουτινγκ, εικόνα για τον θηριώδη (1,89μ.) διεθνή Πολωνό γκολκίπερ είχε κι ο Τερίμ ο οποίος γνώριζε τον Ντραγκόφσκι απ’ την παρουσία του στα ιταλικά γήπεδα με τη φανέλα της Φιορεντίνα (κυρίως) και της Σπέτσια (ο Τούρκος ουδέποτε έκρυψε την αδυναμία του στο ιταλικό ποδοσφαιρικό μοντέλο και τις επιρροές που είχε ως προπονητής) και είχε μία πρώτη, καλή άποψη για τις ικανότητες του Πολωνού.

Κι όταν παρουσιάστηκε στον προπονητή του Παναθηναϊκού μία πρώτη λίστα με επιλογές που θα μπορούσε να "τσεκάρει" απ’ την αγορά των γκολκίπερ (με ξεχωριστή ανάλυση για τα δεδομένα του καθενός), ο Τερίμ έδωσε εξαρχής προτεραιότητα στην περίπτωση του Ντραγκόφσκι.

Παράλληλα, ο Τερίμ άρχισε να ψάχνει κι ο ίδιος κάποια πράγματα γύρω απ’ τον 26χρονο Πολωνό τερματοφύλακα, ενεργοποιώντας επαφές και συνδέσμους που είχε (και διατηρεί επί χρόνια) στη Φιορεντίνα και συνολικά στην Ιταλία, για να συλλέξει επιπλέον πληροφορίες.

Όλα όσα άκουσε από ανθρώπους που εμπιστεύεται, ήταν εντός του πλαισίου της εικόνας που είχε κι ο ίδιος για τον Ντραγκόφσκι κι άναψε το τελικό "πράσινο φως" προς τη διοίκηση για να τρέξει η μεταγραφή. Με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να προχωράει άμεσα τις συζητήσεις με την Σπέτσια και την πλευρά του παίκτη (έχοντας ήδη εδώ και μέρες την ενημέρωση πως κι ο Πολωνός ήθελε να αποχωρήσει απ’ την ιταλική ομάδα), προκειμένου να προχωρήσει η απόκτησή του.

Το κίνητρό του και το χαμηλό ρίσκο

Όπως κι έγινε εντέλει σε πολύ γρήγορους χρόνους, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει ένα πολύ σημαντικό μέτωπο κάτω απ’ τα γκολπόστ του, με την απόκτηση ενός διεθνούς γκολκίπερ, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα με πολύ μεγάλο κίνητρο για να διατηρήσει τη θέση του στο γκρουπ των τερματοφυλάκων της Εθνικής Πολωνίας.

Και να είναι στην τριάδα των κλήσεων του Μαρτίου για τα playoffs του Euro2024, έχοντας χάσει το 2022 την τελευταία στιγμή την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λόγω τραυματισμού (τον είχε αντικαταστήσει ο Καμίλ Γκραμπάρα).

Σε μία μεταγραφή πολύ χαμηλού ρίσκου, αφού το "τριφύλλι" χωρίς να δεσμεύεται με υποχρεωτική αγορά, έχει πλήρως τον έλεγχο της επιλογής και της απόφασης το προσεχές καλοκαίρι για το αν θα αποκτήσει με μόνιμη αγορά, έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας και ποιότητας, ο οποίος μόλις πριν από μία τετραετία (ως βασικός στη Φιορεντίνα) κοστολογείτο στην αγορά με 20 εκατ. ευρώ, βρέθηκε κοντά σε μεταγραφή στην Άρσεναλ και ψάχνει πλέον ένα συνολικό restart στην καριέρα του, σε κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ την Σπέτσια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ