ΒΕΡΟΙΑ

Ολαϊτάν: "Πρώτα Βέροια και μετά Ολυμπιακός"

Ολαϊτάν: "Πρώτα Βέροια και μετά Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Ο Μάικλ Ολαϊτάν με το που ξύπνησε μίλησε στο Sport24.gr για την νίκη της Βέροιας επί του Άρη, την μάχη της παραμονής στην Super League αλλά και δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για την διαφαινόμενη μεταγραφή του το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν ολοκλήρωσε την νίκη επί της Βέροιας επί του Άρη με 3-1 στο 96΄ αλλά εντούτοις όπως τόνισε στο Sport24.gr θα ψήφιζε ως καλύτερο γκολ του παιχνιδιού το πρώτο του Νίκου Καλτσά που ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής της «Βασίλισσας του βορρά» με το που ξύπνησε μίλησε για την σημασία της νίκης επί του Άρη, την μάχη της παραμονής στην Super League αλλά και δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για την διαφαινόμενη μεταγραφή του το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.

Ο Ολαϊτάν τόνισε στο πρώτο πρωινό μετά το 3-1 επί του Άρη πως: «Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε ότι πετύχαμε τον στόχο της παραμονής μας. Ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Έχουμε απλά τρεις ακόμη βαθμούς που μας φέρνουνε πιο κοντά στον στόχο μας που πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κι αυτό γιατί και μέταλλο σαν ομάδα έχουμε και καλή χημεία μεταξύ μας.

Σίγουρα πάντως πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη επί του Άρη αλλά έχουμε ακόμη έξι παιχνίδια μπροστά μας. Έξι τελικούς όπου θα πρέπει να δώσουμε σε κάθε έναν τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε συνεχίζοντας να δουλεύουμε καθημερινά σκληρά στην προπόνηση μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και σφύριγμα».

Ο Ολαϊτάν ωστόσο παραδέχθηκε ότι: «Μετά την νίκη μας επί του Άρη πάντως είναι αλήθεια ότι έχουμε την υπόθεση παραμονή στα χέρια μας. Έχουμε όμως 26 βαθμούς που μαθηματικά δεν σημαίνει ότι τα καταφέραμε και επειδή δεν μου αρέσει να κάνω υπολογισμούς το σίγουρο είναι ότι θα πάμε για την νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Ειδικά για το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη είχε να πει: «Ήταν σίγουρα ένα παιχνίδι κλειδί για την συνέχεια της πορείας μας και την επίτευξη του στόχου μας. Ένα οριακό παιχνίδι που θα έπρεπε να το κερδίσουμε και το κερδίσαμε. Νίκη που ήθελε και ο Άρης που φάνηκε και από το ότι προηγήθηκε με 0-1.

Σε εκείνο το σημείο είπαμε τι γίνεται τώρα. Δεν το βάλαμε κάτω και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μας πήρε από κάτω. Ισοφαρίσαμε γρήγορα με τον Καλτσά και κυνηγήσαμε το γκολ της νίκης μέχρι τέλους και το πετύχαμε και πάλι με τον Καλτσά έστω και μετά το 90΄ στις καθυστερήσεις.

Προσωπικά μάλιστα ακόμη και στο 0-1 πίστευα ότι θα μπορούσαμε όχι απλά να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά και να το κερδίσουμε όπως και έγινε με τα γκολ του Καλτσά να ήρθανε σε καθοριστικά σημεία. Το πρώτο σε ένα σημείο που μας έδωσε την επιπλέον ώθηση που χρειαζόμασταν για να παλέψουμε και να πολεμήσουμε μέχρι τέλος και το δεύτερο όταν το παιχνίδι ήταν στο τελείωμά του με μένα απλώς να διαμορφώνω το τελικό σκορ».

Ο Ολαϊτάν δεν αρνήθηκε να ψηφίσει και το καλύτερο γκολ από τα τρία χθεσινά της Βέροιας στην νίκη επί του Άρη τονίζοντας: «Να ψηφίσω εγώ; Το κάθε ένα γκολ είχε την δική του σημασία. Ωστόσο εγώ αφού με ρωτάς θα ψήφιζα ως το καλύτερο γκολ του παιχνιδιού το πρώτο του Καλτσά που ισοφάρισε σε 1-1 γιατί μας έκανε να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Κι όσο για τον MVP του χθεσινού παιχνιδιού και βασικά μεταξύ των δύο σκόρερ αν θεωρεί ότι ήταν αυτός ή ο Καλτσάς τοποθετήθηκε ως εξής: «MVP ήταν όλη η ομάδα της Βέροιας γιατί όλοι μαζί παλέψαμε για να φθάσουμε σε αυτήν την νίκη και όχι κάποιος μεμονωμένα».

Για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της Βέροιας με την έντονη παρουσία των φιλάθλων του Άρη δεν αρνήθηκε να πει: «Ειλικρινά αισθάνθηκα ότι παίζαμε στην Θεσσαλονίκη αλλά αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι κερδίσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και πανηγυρίσαμε τα γκολ με τους πιστούς φιλάθλους μας. Σε μία ατμόσφαιρα πάντως που ήταν η καλύτερη που έχω ζήσει από την ημέρα που έχω έρθει στην Ελλάδα».

Πλέον το παιχνίδι που ακολουθεί είναι αυτό με τον ΟΦΗ και πάλι εντός έδρας με τον Ολαϊτάν να υποστήριξε: «Και σε αυτό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη για να έχει αξία η νίκη μας επί του Άρη αλλά και για να φθάσουμε ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής μας στο πρωτάθλημα της Super League».

Για τον Ολαϊτάν πάντως δεν έχει τελειώσει και η υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος παρά την ήττα στον πρώτο εντός έδρας προημιτελικό με τον Πανθρακικό. «Ο κόουτς στο πρώτο παιχνίδι με τον Πανθρακικό θέλησε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές εν όψει του χθεσινού παιχνιδιού με τον Άρη για το πρωτάθλημα. Μπορεί να χάσαμε με 1-0 αλλά παρόλα αυτά έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας στην Κομοτηνή. Εκεί όπου θα πάμε να το χτυπήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά. Εξάλλου κερδίσαμε και στο πρωτάθλημα γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε και πάλι».

Μία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα φέρει την Βέροια αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό που όπως φημολογείται έντονα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας θα αποτελέσει την νέα ομάδα του Ολαϊτάν. Από το καλοκαίρι και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Νιγηριανός για πρώτη φορά ίσως τοποθετήθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια λέγοντας: «Την στιγμή αυτή κοιτάω το παρών όπου είμαι στην Βέροια και θέλω να την βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει τον στόχο της παραμονής της στην Super League.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό είναι στο κοντινό μέλλον και μπορεί να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι. Είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ κοντά στο να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου», ενώ στην συμπληρωματική ερώτηση αν προέχει η παραμονή της Βέροιας στην Super League πριν μετακομίσει στον Ολυμπιακό και γευτεί Champions League αρκέστηκε να πει χαμογελώντας: «Έχεις δίκιο».

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ