ΞΑΝΘΗ

Άνετη πριν το φινάλε

Άνετη πριν το φινάλε

Η Ξάνθη απέφυγε την περυσινή περιπέτεια και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος μπορεί να αισθάνεται πολύ πιο άνετα στην Σούπερ Λίγκα.

Οι ακρίτες όπως δήλωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος χρειάζονται ακόμη δύο βαθμούς για να εξασφαλιστούν και τυπικά, ωστόσο το τρίποντο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης κρίνεται καθοριστικό ώστε να αποφύγει τα καρδιοχτύπια στο φινάλε, γεγονός που έφερε ικανοποίηση.

Παρότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν καλή απόδοση, στην επανάληψη οι ακρίτες ήταν πιο αποφασιστικοί με αποτέλεσμα με το 5ο γκολ του Μαρσελίνιο να φτάσουν στην σπουδαία νίκη.

Η εξασφάλιση της παραμονής δεν ήταν ο μεγάλος στόχος της Ξάνθης στην τρέχουσα σεζόν αλλά όπως εξελίχτηκε η κατάσταση το γεγονός ότι δεν μπήκε σε μία περιπέτεια ανάλογη με την περυσινή, είναι ένα βήμα μπροστά.

Πλέον οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα αντιμετωπιστούν χωρίς ιδιαίτερο άγχος και οι Θρακιώτες θα επιδιώξουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για το πρεστίζ του συλλόγου.

Παράλληλα όμως ο Νίκος Παπαδόπουλος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αξιολόγηση του ρόστερ, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Όλα αυτά ενόψει και του προγραμματισμού για την νέα περίοδο, ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα από την διοίκηση.

Πλέον πριν από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ακολουθεί η διακοπή λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

το κλίμα στην ομάδα κατά τη διάρκεια της πρωινής αποθεραπείας της Δευτέρας ήταν ευχάριστο και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα σε αντίθεση με όσους δεν έπαιξαν που γυμνάστηκαν κανονικά.

Ο Τζορτζ Μπόατεγκ απουσίαζε από την προπόνηση καθώς έχει πάρει άδεια, ενώ για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπολογίζεται ο Μάουρο Πόι που θα εκτίσει την μία αγωνιστική τιμωρίας λόγω των τεσσάρων κίτρινων καρτών, καθώς και ο Κώστας Φλίσκας που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αστέρα.


Εβδομάδα υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες είναι αυτή που ξεκίνησε και οι Αντεφέμι Ολουμπάγιο,Κρίστοφερ Κατόγκο και Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι απουσιάζουν από σήμερα καθώς θα ενσωματωθούν με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους.

Ο πρώτος με την Νιγηρία αντιμετωπίζει την Αιθιοπία στις 27 Μαρτίου στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών, ο δεύτερος κλήθηκε για το παιχνίδι της Ζάμπιας εναντίον της Μοζαμβίκης (26/3) και ο Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι για τα δύο φιλικά που θα γίνουν στα Σκόπια στις 25 και 29 Μαρτίου με αντιπάλους την Σλοβενία και το Μαυροβούνιο αντίστοιχα.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ