ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Τα ρεκόρ που "έσπασε" ο Ρονάλντο!

Τα ρεκόρ που "έσπασε" ο Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε μόνο οκτώ λεπτά για να φθάσει στο χατ-τρικ, απέναντι στη Γρανάδα, το πιο γρήγορο στην καριέρα του. Όγδοος σκόρερ στην ιστορία της Liga, ο Πορτογάλος.

Η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γρανάδα έκρυβε ένα προσωπικό θρίαμβο για τον Πορτογάλο άσο της, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Άνοιξε το σκορ στο 30ό, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 36ο και το τρίτο (και τέταρτο της ομάδας του) στο 38ό λεπτό.

Ο Πορτογάλος πέτυχε έτσι το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην καριέρα του, ξεπερνώντας την εμφάνισή του κόντρα στη Χετάφε, το 2013. Στις 27 Ιανουαρίου του 2013, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε "υπογράψει" το θρίαμβο των "μερένγκες" επί της Χετάφε με 4-0 με τρία γκολ στο 62', στο 65' και στο 72'.

Επίσης ισοφάρισε σε αριθμό χατ-τρικ (στη Liga) τον Λιονέλ Μέσι (που αγωνίζεται κόντρα στη Θέλτα αργότερα), αλλά και τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο στα χατ-τρικ με τους "μερένγκες", δηλαδή 28 σε όλες τις διοργανώσεις.

Δεν είναι όμως το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Liga. Αυτό ανήκει στον Νταβίντ Βίγια που από το 81' έως το 85', πέτυχε τρία γκολ στην αναμέτρηση της 23ης Απριλίου του 2006 ανάμεσα στη Βαλένθια και την Μπιλμπάο.

Είναι το γρηγορότερο χατ-τρικ ξένου - μη Ισπανού - στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και το πιο γρήγορο στην ιστορία της ομάδας από το 1992, όταν ο Φερνάντο Ιέρο κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας της Εσπανιόλ σε μόλις έξι λεπτά.

Ο Πορτογάλος πέτυχε αργότερα και τέταρτο γκολ, και είναι ο όγδοος σκόρερ στην ιστορία της Liga. Έφτασε τα 212 γκολ σε 191 ματς στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Παΐνιο (ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα και της Ρεάλ και της Γρανάδα) και τώρα κυνηγά τον Κίνι που έχει 219 γκολ. Ο Μέσι θυμίζουμε ότι είναι πρώτος με 275 γκολ σε 305 ματς στη Liga.

Ο θρίαμβος της Ρεάλ (9-1 το τελικό σκορ) ολοκληρώθηκε στο 90ο λεπτό με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο παιχνίδι και έγινε μόλις ο 10ος παίκτης με τέτοιο εντυπωσιακό επίτευγμα σε επίσημο ματς των Μαδριλένων.

Ο τελευταίος που το είχε καταφέρει ως παίκτης των "μερένγκες" ήταν ο Φερνάντο Μοριέντες (10/02/2002 κόντρα στη Λας Πάλμας) ενώ ο μοναδικός που το έχει πετύχει δύο φορές (5 γκολ δηλαδή σε ένα παιχνίδι της Ρεάλ) ήταν ο μυθικός Φέρεντς Πούσκας.

Σημειώνεται πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε πετύχει ποτέ 5 γκολ σε ένα ματς στην καριέρα του ενώ την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο στη La Liga, ήταν "δράστης" ο Φαλκάο με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης (9/12/2012).

Πλέον ο CR7 μετράει 299 γκολ σε 287 παιχνίδια του ως παίκτης της Ρεάλ (162 στο Bernabeu, 133 εκτός έδρας και 4 σε ουδέτερα γήπεδα) και απέχει 25 γκολ από το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Μαδριλένων.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ