ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

15 χρόνια από το ντεμπούτο του "Άγιου Ίκερ"

15 χρόνια από το ντεμπούτο του "Άγιου Ίκερ"

Ο Ίκερ Κασίγιας έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης σαν σήμερα (12/9) πριν 15 χρόνια, στο 2-2 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές". Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ (VIDEOS).

Πρόκειται για τον κορυφαιό και μακροβιότερο τερματοφύλακα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. "Ιερό τοτέμ", εμβληματικός αρχηγός, αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών της "Βασίλισσας" την τελευταία 15ετία.

Με 683 συμμετοχές και αναρίθμητες επιτυχίες, έχει διαγράψει μια τεράστια πορεία, απόλυτα συνυφασμένη με τους "μπλάνκος", τους οποίους υπηρετεί από το 1999 μέχρι σήμερα. Και έπεται και συνέχεια...

Ο Ίκερ Κασίγιας, στις 12 Σεπτεμβρίου 1999, έκανε το ντεμπούτο του στο τέρμα της Ρεάλ σε έναν αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές", που έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2.

Λίγες ημέρες μετά, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ στο αλήστου μνήμης 3-3 με τον Ολυμπιακό για την φάση των ομίλων του Champions League. Ήταν μόλις 18 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα, με την συνέχεια να είναι ανεπανάληπτη.

15 χρόνια από το ντεμπούτο του "Άγιου Ίκερ"

Ο "Άγιος Ίκερ" έχει πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Copa del Rey, τρία Super Cup Ισπανίας, τρία Champions League (1999–2000, 2001–02 2013-14), δύο ευρωπαϊκά Super Cup (2002, 2014) και δύο Διηπειρωτικά.

Φυσικά, έχει τρόπαια και με την εθνική Ισπανίας, μετρώντας δυο EURO και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στην κορυφή βρέθηκε και με τις ομάδες U-15 και U-16.

Για να παίξει ο Κασίγιας βασικός σε εκείνο το ματς με την Μπιλμπάο, έπρεπε να τραυματιστούν οι Ίλγκνερ και Μπιτζάρι, με τον Τζον Μπέντζαμιν Τόσακ να του δίνει φανέλα βασικού και να μπαίνει το νερό στ' αυλάκι...

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ