ΠΑΟΚ

Το προπονητικό προφίλ του Ντομίνγκος

Το προπονητικό προφίλ του Ντομίνγκος

Διαβάστε λεπτομέρειες για τον τρόπο που στήνει τις ομάδες του ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντομίνγκος Πασιένσια.

Αναμένοντας πλέον την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, το Sport24.gr αναλύει την προπονητική ταυτότητα του 44χρονου τεχνικού που είχε κάνει σπουδαία καριέρα ως επιθετικός, κυρίως στην Πόρτο, στην οποία δούλεψε με τον Φερνάντο Σάντος.

Όπως οι περισσότεροι τεχνικοί που ανδρώθηκαν μέσα από την Πόρτο (ο Ντομίνγκος άρχισε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα των "Δράκων"), έτσι και ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι θιασώτης του 4-3-3 και της παραλλαγής του, του 4-2-3-1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει παίξει και 4-4-2 όταν χρειάστηκε.

Στη δική του οπτική είναι κομβικό για την ομάδα του να έχει χαφ που να μπορούν να είναι παραγωγικά και στον ανασταλτικό και στον επιθετικό τομέα.

Όσο ήταν σε ομάδες όπως η Λεϊρία, η Ακαντέμικα, αλλά και σε μεγάλο βαθμό η Μπράγκα, στηριζόταν πολύ στο γρήγορο ποδόσφαιρο και στις αντεπιθέσεις, όταν πήγε στην Σπόρτινγκ, προσπάθησε να παίξει πιο ανοιχτά με ποδόσφαιρο κυριαρχίας, κάτι το οποίο τελικά δεν εκτιμήθηκε.

Του αρέσει να στήνει ομάδες με έτοιμους παίκτες, χωρίς, μάλιστα, υψηλό κόστος (το παράδειγμα της Μπράγκα είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό).

Θεωρεί ότι μία ομάδα πρέπει να έχει ποιοτικούς, έτοιμους παίκτες, με τους οποίους μπορεί πιο εύκολα να μοντάρει σύνολο ο εκάστοτε προπονητής.

Δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στις καθημερινές προπονήσεις, γιατί όπως έχει δηλώσει "η προπόνηση σε οδηγεί να βρίσκεις λύσεις σε πολλά προβλήματα. Όσο περισσότερο προπονούμαστε, τόσο πιο έτοιμοι είμαστε".

Τέλος, στο θέμα της πειθαρχίας που έχει ταλαιπωρήσει τον ΠΑΟΚ φέτος, ο Ντομίνγκος πιστεύει πώς η πειθαρχία δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ