ΠΑΟΚ

Το μοντέλο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ

Το μοντέλο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Διαβάστε για τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, όπως αναλύθηκε στο πρόσφατο συνέδριο "Football About".

Εδώ και 5,5 χρόνια, από τη μέρα που είχε αναλάβει ο Θόδωρος Ζαγοράκης τα ηνία της ΠΑΕ, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των Ακαδημιών του.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα που επιτρέπουν στους ανθρώπους του "Δικεφάλου" να υποστηρίζουν ότι έχουν μία από τις καλύτερες Ακαδημίες στην Ελλάδα.

Το μοντέλο λειτουργίας της ανέλυσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο "Football About" που διοργάνωσε η Λίγκα, ο υπεύθυνος λειτουργίας των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Μήττας. Τα κυριότερα σημεία του είναι τα εξής:

-Το μπάτζετ της περιόδου 2011-2012 έφθασε τις 600.000 ευρώ (περίπου τόσο είναι και φέτος)

-Οι προπονήσεις γίνονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και σε νοικιασμένα ιδιωτικά αθλητικά κέντρα εντός Θεσσαλονίκης. Συνολικά χρησιμοποιούνται 9 γήπεδα

-Ο ΠΑΟΚ διαθέτει 30 ανιχνευτές ταλέντων, δέκα εντός Θεσσαλονίκης και είκοσι εκτός. Μέχρι την ηλικιακή ομάδα Κ13 δοκιμάζει όλα τα παιδιά, από την Κ14 έως την Κ20, μόνο εκείνοι για τους οποίους υπάρχουν αξιολογημένες πληροφορίες. Έως την Κ14 ο ΠΑΟΚ αποκτά παίκτες από περιοχές σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων. Από 'κει και πάνω, απ' όλη την επικράτεια. Γίνεται παρακολούθηση των Ενωσιακών πρωταθλημάτων, ενώ παράλληλα ο ΠΑΟΚ διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορα camp. Ακόμη, συνεργάζεται με δεκάδες Ακαδημίες ανά την Ελλάδα, τα παιδιά των οποίων αξιολογεί.

-Μαζί με την πρώτη ομάδα υπάρχουν συνολικά 13 ομάδες και τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ έχουν ένα σύνολο περίπου 280 ποδοσφαιριστών, με καταγωγή 99% ελληνική (η συνεργασία με τις Ακαδημίες του Σαββίδη μπορεί σε λίγο καιρό να φέρει στα τμήματα του ΠΑΟΚ παιδιά από τη Ρωσία). Συνολικά υπάρχουν 18 προπονητές που αποτελούν ένα κράμα βετεράνων παικτών και νεαρών ηλικιακά προπονητών με πανεπιστημιακή μόρφωση και πτυχία σχολών UEFA

-Οι μικρές ομάδες δουλεύουν πάνω στο σχηματισμό του 4-3-3 και η προπόνηση πάνω σε ζητήματα τακτικής αρχίζει από τα 13. Από τα 11 έως τα 1΄5 τα παιδιά δουλεύουν μόνο με τη δύναμη του σώματός τους, από τα 16 και πάνω κάνουν και βάρη. Μέχρι την ηλικία των 11 γίνονται τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, από τα 12 και πάνω τέσσερις και 1 ή 2 παιχνίδια. Μέχρι την Κ9 τα παιδιά παίζουν έξι εναντίον έξι, στις Κ10 και 11 και εννιά εναντίον εννιά, ενώ από την κ12 και πάνω σχηματίζουν κανονικές ομάδες.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ