ΠΑΟΚ

Το "ξεπέταγμα" του Χαρίση

Το "ξεπέταγμα" του Χαρίση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τελευταία διετία είναι ονειρεμένη για τον Χάρη Χαρίση. Το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη για την σεζόν 2014-15, η καλή παρουσία του στα φιλικά, ο τίτλος του MVP του ΠΑΟΚ και η βασική ενδεκάδα που έγινε... συνήθεια.

Τι κι αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες από το 20' λόγω της αποβολής του Αλέξανδρου Τζιόλη και ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήρε κεφάλι στο σκορ (1-0) με γκολ του Μάρκους Μπεργκ; Ο Χάρης Χαρίσης "κράτησε" "όρθιο" τον "Δικέφαλο" στο ντέρμπι αφού ήταν αυτός που με πανέμορφο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το 1-1.

Ετσι ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ σημαντική ισοπαλία (1-1) στη Λεωφόρο, με τον 21χρονο ποδοσφαιριστή να αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές του "Δικεφάλου" στο ματς της Κυριακής λόγω του γκολ του. Ο Χαρίσης τις τελευταίες -πολύ καλές γι' αυτόν- δύο σεζόν (2014-15 και 2015-16) έχει κάνει για τα καλά το... ξεπέταγμά του, έχει δείξει πως έχει ποιότητα στο παιχνίδι του και το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στην πορεία του σε ό,τι αφορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής για την σεζόν 2014-15

Ο Χαρίσης ξεδίπλωσε το ταλέντο του στον ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν 2014-15. Τότε συνολικά είχε 25 συμμετοχές (ήταν η πρώτη του "γεμάτη" χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα), μάλιστα στα βραβεία του ΠΣΑΠ αναδείχτηκε ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής για την συγκεκριμένη αγωνιστική χρονιάς (2014-15) ενώ την σεζόν 2013-14 να σημειωθεί ότι είχε μόλις τρεις συμμετοχές στον ΠΑΣ. Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς 2014-15 λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων ο ΠΑΟΚ τον έβαλε από... νωρίς στο μάτι μαζί με τον Νίκο Κοροβέση και γινόταν λόγος για συμφωνία πριν ακόμη τελειώσει η συγκεκριμένη σεζόν.

Στις 25 Ιουνίου του 2015 η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Χαρίση (αλλά και του Κοροβέση) από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο ήταν γνωστό πως το deal είχε "έρθει" από πολύ νωρίτερα και μάλιστα στις 8/4/15 ο Γιώργος Σαββίδης με μια φωτογραφία του στο instagram στην οποία φαινόταν οι Χαρίσης και Κοροβέσης, είχε γράψει... " καλωσήρθατε στην οικογένεια" δείχνοντας έτσι πως το θέμα της απόκτησής τους ουσιαστικά ήταν "τελειωμένο".

Οι καλές εμφανίσεις στα φιλικά και οι ατυχίες

Με το... καλημέρα της παρουσίας του στα φιλικά του ΠΑΟΚ, ο Χαρίσης ικανοποίησε ιδιαίτερα. Φαινόταν να είχε προσαρμοστεί γρήγορα και έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Δεν είναι τυχαίο πως μετά το φιλικό με την Ντνίπρο, ο νεαρός τράβηξε την προσοχή Ουκρανών δημοσιογράφων που ζητούσαν να μάθουν στοιχεία για την αφεντιά του καθώς είχε αποδώσει εξαιρετικά στο ματς απέναντι στην ουκρανική ομάδα.

Τον Ιούλη του 2015 ήταν πολύ άτυχος καθώς προς το τέλος του μήνα αντιμετώπισε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε από την ΠΑΕ, είχε υποστεί θλάση β' βαθμού και θα έπρεπε να μείνει στα "πιτς" για έξι εβδομάδες. Γενικώς υπήρχαν ατυχίες τραυματισμών την τρέχουσα σεζόν για τον Χαρίση ο οποίος με την φανέλα του ΠΑΟΚ έπαιξε για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι στις 01/10/15, αυτό απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Χαρίσης, ο MVP του ΠΑΟΚ για τον μήνα Ιανουάριο

Οι καλές εμφανίσεις του Χαρίση φέτος (2015-16) δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον κόσμο του "Δικεφάλου" ο οποίος του έδωσε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας για τον μήνα Ιανουάριο. Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής είχε πάρει την πρωτιά με ποσοστό 48,55% ενώ για τον συγκεκριμένο μήνα ο Γιώργος Τζαβέλλας πήρε την δεύτερη θέση με ποσοστό 26,63% και ο Γκόικο Τσίμιροτ την τρίτη θέση με ποσοστό με 24,82%.

" Ο 21χρονος μέσος τον πρώτο μήνα του 2016 ξεχώρισε για την πληθωρική παρουσία του στο χώρο του κέντρου, ενώ πέτυχε και το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα. Κόντρα στην παλιά του ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χαρίσης έδωσε φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή κι έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι όπου αναλαμβάνει αρκετές πρωτοβουλίες", είχε αναφέρει η ΠΑΕ με αφορμή το βραβείο του Χαρίση.

"Συνήθισε" ως βασικός, "βγάζει" ενέργεια, κλέβει και σουτάρει

Με τον "Δικέφαλο" μέχρι στιγμής έχει 21 συμμετοχές, με δύο γκολ αλλά και δύο ασίστ. Μάλιστα στα 16 από τα τελευταία 19 ματς που έχει αγωνιστεί, ήταν βασικός στην ενδεκάδα (πλέον έχει "συνηθίσει" να παίζει ως βασικός). Δεν είναι και λίγο αυτό για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ, κατά την οποία σε γενικές γραμμές έχει δείξει αρκετά θετικά στοιχεία.

Ο Χαρίσης στο παιχνίδι του "βγάζει" ενέργεια, είναι ιδιαίτερα κινητικός, συχνά δοκιμάζει το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή ενώ μπορεί να βοηθήσει και στον τομέα των κλεψιμάτων (το έχει κάνει αρκετά καλά σε ορισμένα ματς). Σε κάθε περίπτωση μέχρι στιγμής υπάρχει μια "γλυκιά" "γεύση" για την παρουσία του Χαρίση στον ΠΑΟΚ. Είναι ταλαντούχος και μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο αγωνιστικά. Αλλωστε είναι μόλις 21 ετών... Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης εφόσον δουλέψει όπως πρέπει και μπορεί να "ωριμάσει" ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ