ΠΑΟΚ

Σάντος: "Καλός αμυντικός, δυνατός ψηλά"

Σάντος: "Καλός αμυντικός, δυνατός ψηλά"

Ο Φερνάντο Σάντος σκιαγραφεί το προφίλ του Μιγκέλ Βίτορ. Τι λένε Κατσουράνης και Ροζάριο.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στα "ΣΠΟΡ" για τον Πορτογάλο αμυντικό το οποίο πέτυχε στην αρχή της καριέρας του στη Μπενφίκα, τόνισε: "Το καλοκαίρι του 2007 είχαμε πάρει τον Μιγκέλ Βίτορ στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα, αλλά συνεργάστηκα λίγο διάστημα μαζί του, καθώς δεν έμεινα στην ομάδα και τον Σεπτέμβριο του 2007 ήρθα στον ΠΑΟΚ.

Ως 18χρονος ήταν μεγάλο ταλέντο και με καλές προδιαγραφές. Είναι προϊόν της σπουδαίας Ακαδημίας της Μπενφίκα που έχει βγάλει σημαντικούς παίκτες και αυτό λέει πολλά. Είναι ένας παίκτης δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Δεν έχω παρακολουθήσει τα βήματά του τα επόμενα χρόνια μετά τη σύντομη συνεργασία μας, αλλά είχε καλά χαρακτηριστικά. Ωστόσο στην Μπενφίκα υπήρχαν τα τελευταία χρόνια σπουδαίοι παίκτες και ίσως γι' αυτό δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Με τον Κώστα Κατσουράνη έπαιξε περισσότερο και ίσως αυτός μπορεί να πει περισσότερα για τον Μιγκέλ Βίτορ. Είναι καλός παίκτης πάντως...".Ένας άλλος Πορτογάλος, βοηθός του Σάντος στην Μπενφίκα, ο Ζορζ Ροζάριο σημείωσε για τον 24χρονο αμυντικό: "Ηταν νεαρός τότε και πολύ ελπιδοφόρος παίκτης. Είναι καλός αμυντικός. Ξέρει μπάλα, αλλά δεν έχει και την καλύτερη τεχνική, όμως είναι πολύ δυνατός, καλός στο ψηλό παιχνίδι και στο μαν του μαν.

Μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ, όπως έκανε στην Αγγλία παίζοντας μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Στο αγωνιστικό στιλ θυμίζει τον Σωτήρη Κυριάκο. Ήταν δύσκολο να καθιερωθεί στην Μπενφίκα των τελευταίων χρόνων που είχε εξαιρετικό ράστερ, αλλά είναι καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ".

"Καλός παίκτης θα βοηθήσει"

Συμπαίκτης του Βίτορ στη Μπενφίκα τη διετία 2007-2009, ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε στα "ΣΠΟΡ": "Είναι δυνατό παιδί, κάλος στο ψηλό παιχνίδι και πειθαρχημένος. Είναι και καπό παιδί. Δεν είχαμε παίξει πολλά παιχνίδια μαζί, αλλά μην ξεχνάτε ότι στην Μπενφίκα το επίπεδο ήταν πιο υψηλό. Είναι καλός παίκτης και πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Όλα όμως κρίνονται μέσα στο γήπεδο...".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ