ΠΑΟΚ

Προβάδισμα Σαββίδη για πλειοψηφία στη ΣΕΚΑΠ

Προβάδισμα Σαββίδη για πλειοψηφία στη ΣΕΚΑΠ
Σαββίδης

Ανταγωνίζεται γαλλική και τουρκικές εταιρίες για το 50,36% που πωλεί η Αγροτική Τράπεζα ο Ιβάν Σαββίδης

Απόλυτος κυρίαρχος στην ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπονοβιομηχανία) είναι πιθανό να γίνει ο Ιβάν Σαββίδης, αφού μετά το 34% που απέκτησε από τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας, έχει το προβάδισμα και για το ποσοσοτό (50,36%) που πωλεί η Αγριτική Τράπεζα.

Όπως ενημέρωσε το γραφείο του εκκαθαριστή της Τράπεζας, Νίκου Μαράντου την περασμένη Τετάρτη κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 50,36% της ΣΕΚΑΠ που πωλεί η υπό εκκαθάριση Τράπεζα από τέσσερις επιχειρήσεις. Αυτές είναι:

1. Biosyntec S.A. (Γαλλία), 2. Donskoy Tabak JSC (συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη), 3. European Tobacco A.S. (Τουρκία), 4. Seba/Ελγέκα (Τουρκία/Ελλάδα).Οι προσφορές θα αξιολογηθούν και η πλειοδότρια επιχείρηση θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στα τέλη του μήνα.

Αν αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της γνωστής ελληνικής καπνοβιομηχανίας, ο ομογενής επιχειρηματίας θα έχει ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την τρίτη επένδυσή του στην Ελλάδα, μετά τον ΠΑΟΚ και το "Μακεδονία Παλάς".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ