ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Τσάμπιονς Λιγκ

ΠΑΟΚ και Τσάμπιονς Λιγκ
INTIME SPORTS

Ποια είναι τα δεδομένα εφόσον ο ΠΑΟΚ δώσει το παρόν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως αναφέρεται σε σχετικό θέμα που φιλοξενείται στην εφημερίδα "Sportday":

"Στο απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται για τον ΠΑΟΚ ο 3ος προκριματικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους πρέπει να περάσει δυο γύρους.

Τον 3ο και αυτόν των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και στα δυο εντός έδρας ματς θυμίζουμε ότι θα παίξει χωρίς κόσμο, αφού είναι τιμωρημένος από τα περσινό επεισόδια με τη Ραπίντ (έχει τιμωρηθεί συνολικά με τρεις αγωνιστικές).

Η κλήρωση του 3ου γύρου θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου. Στις 30/31 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο ματς και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά (6-7 Αυγούστου).

Μετέχουν δέκα ομάδες. Ο 3ος της Γαλλίας και οι δεύτεροι Ρωσίας, Ολλανδίας, Ουκρανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Βελγίου, Δανίας, Ελβετίας και Αυστρίας. Πριν την κλήρωση θα χωριστούν σε πέντε ισχυρούς και άλλους τόσους αδύνατους, με βάση την ειδική τους βαθμολογία.

Αν έληγαν σήμερα τα πρωταθλήματα αυτά, ο ΠΑΟΚ θα ήταν οριακά ισχυρός (έχει την πέμπτη καλύτερη βαθμολογία). Μέχρι το φινάλε όμως όλα είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Αν για παράδειγμα, στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν ξεπεράσει τη Φιτέσε (έχει 1 πόντο αβάντζο), τότε ο ΠΑΟΚ πέφτει στους αδύνατους. Ομοίως και στην Ελβετία, αν η Γκρασχόπερς προλάβει και πάρει τον τίτλο από τη Βασιλεία (είναι στο +3) τότε και πάλι ο "Δικέφαλος" πάει στους ανίσχυρους.

Εχει και τρίτο αρνητικό "αν". Αν λοιπόν στο Βέλγιο η Γκενκ ξεπεράσει την Αντερλεχτ (+1) και τη ρίξει δεύτερη, τότε πάλι ο ΠΑΟΚ πάει στους αδύνατους.

Από την άλλη έχει πιθανότητες από τους ισχυρούς να προκύψει κάτι θετικό και να μείνει ο ΠΑΟΚ στους ισχυρούς. Στη Γαλλία πρέπει να είναι η Σεντ Ετιέν ή η Νις δεύτερη και όχι η Λιόν (στο +2) ή Λιλ που έχουν καλύτερο συντελεστή.

Στην Ουκρανία δεν πρέπει να βγει δεύτερη η Μέταλιστ ή η Ντιναμό Κιέβου, αλλά η Ντνίπρο που είναι στο -4. Στη Ρωσία ομοίως προτιμάται η Ανζί που είναι όμως στο -4 από τη Ζενίτ και στο -10 από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ.

Στην Τουρκία η Φενέρ μάλλον δεν χάνει τη 2η θέση από την Μπούρσα ή την Μπεσίκτας αφού έχει +9. Στην Ολλανδία αν δεν είναι η Φιτέσε, μπορεί να βγει δεύτερη η Φέγενορντ που είναι ισόβαθμη της Αϊντχόφεν και έχει χαμηλότερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ.

Ομοίως στο Βέλγιο να προλάβει τη 2η θέση των πλέι οφ η Ζούλτε Βάρεγκεμ. Οι καταστάσεις είναι οριακές και φυσικά όλα είναι θεωρητικά, αφού δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει αν είναι ισχυρός και θα αποκλειστεί ως αδύναμος. Αν φτάσει μέχρι εκεί...

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σαφώς προτιμότερο να πέσει με τη Νόρτζελαντ παρά με τη Ζενίτ ή τη Λιόν. Το θρίλερ του ισχυρός-αδύνατος για τον ΠΑΟΚ (αν βγει βέβαια δεύτερος) θα παίζεται για καιρό. Για το αν θα είναι ισχυρός-αδύνατος αν περάσει στα πλέι οφ είναι μια άλλη ιστορία. Η λογική όμως λέει ότι θα είναι στους ανίσχυρους.

Αν όμως έχει περάσει από τον 3ο γύρο, τότε θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του χρονιά είτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είτε σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ. Ακολουθεί η κατάταξη των ισχυρών - αδύνατων του 3ου γύρου με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Σημειώνονται οι αγωνιστικές που απομένουν σε κάθε χώρα για το φινάλε των πρωταθλημάτων: Γαλλία (-6), Ρωσία (-6), Ουκρανία (-6), Τουρκία (-5), Ελλάδα (7. πλέι οφ), Αυστρία (-7), Βέλγιο (-7), Δανία (-6), Ολλανδία (-4), Ελβετία (-9)".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ