ΠΑΟΚ

Πάμπλο Γκαρσία: Γεγονότα που τον έκαναν... μοναδικό

Πάμπλο Γκαρσία: Γεγονότα που τον έκαναν... μοναδικό

O Πάμπλο Γκαρσία "λέει" "αντίο" στον ΠΑΟΚ, όμως διάφορα γεγονότα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον "Δικέφαλο" δεν μπορούν να ξεχαστούν. Διαβάστε και θυμηθείτε...

"Κλείνει" λοιπόν το κεφάλαιο Πάμπλο Γκαρσία... Ενός παίκτη που έδωσε πολλά στον ΠΑΟΚ (αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά αφού η προσωπικότητά του "έφερε" πολλά καλά στην ομάδα και δεν ήταν λίγες οι φορές που παίκτες των "ασπρόμαυρων" αναφέρονταν με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο) και που αποτέλεσε τον... αγαπημένο των οπαδών του "Δικεφάλου".

Πολλοί θα περίμεναν το τέλος της καριέρας στους "ασπρόμαυρους" να συνδυαστεί με... τιμές (και ενδεχομένως μετά να αξιοποιηθεί από άλλο πόστο), τελικώς όμως αυτό "ήρθε" μάλλον με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Στη διάρκεια της παρουσίας του στον "Δικέφαλο" είναι γεγονός ότι έχουν "μείνει" και δεν θα... ξεχαστούν συγκεκριμένα γεγονότα και εμείς σας θυμίζουμε κάποια χαρακτηριστικά.

Η λατρεία του κόσμου

Πάμπλο Γκαρσία: Γεγονότα που τον έκαναν... μοναδικό
INTIME SPORTS

Αγαπημένο παιδί των οπαδών του ΠΑΟΚ... Το σύνθημα "ΠΑΟΚ, θρησκεία, τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία" ακούστηκε πολλές φορές για τον Ουρουγουανό (είχε γίνει μέλος της Θύρας 4 δηλώνοντας πως... "είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι πλέον μέλος της Θύρας 4"), ο οποίος μπήκε στις καρδιές των φίλων της ομάδας. Οι τελευταίοι είχαν αντιδράσει στην προοπτική να φύγει ο ίδιος από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2009, όταν υπήρξε ενδιαφέρον γι΄αυτόν από την Τουρκία και συγκεκριμένα την Ανκαραγκουτσού.

Έτσι σε φιλικό που είχε γίνει απέναντι στον Εργοτέλη, στις 13 Αυγούστου του 2009, σήκωσαν πανό που έλεγε "Νο Garcia, No Party". Τελικά έμεινε στον "Δικέφαλο"... Η αποθέωσή του γενικώς "ήρθε" πολλές φορές από τον κόσμο της ομάδας και γι' αυτόν ιδρύθηκε μέχρι και σύνδεσμος (Σ.Φ. ΠΑΟΚ Σκύδρας Pablo Garcia)! Στα γραφεία του οποίου είχε βρεθεί τον Οκτώβριο του 2011 και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος...

Αποβολές με... αποθέωση

Κατηγορήθηκε πολλές φορές για το σκληρό παιχνίδι του που ως αποτέλεσμα είχε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα σε κάποια ματς. Πάντως ήταν μεγάλο το κομμάτι των οπαδών του ΠΑΟΚ που τον... αποθέωνε ακόμη και μετά από τέτοιες άσχημες στιγμές δείχνοντας την στήριξή του προς το πρόσωπό του.

Πάμπλο Γκαρσία: Γεγονότα που τον έκαναν... μοναδικό
INTIME SPORTS

Το χτύπημα στον Ντιόγκο (πριν από αυτό ο Βραζιλιάνος τον είχε χτυπήσει εκτός φάσης στο πρόσωπο) "έμεινε" στους φίλους του ΠΑΟΚ που τον αντιμετώπισαν μάλλον πιο "ζεστά" μετά από το συγκεκριμένο συμβάν.

Κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα ο Ουρουγουανός είχε δεχτεί κόκκινη, κάτι που έγινε και στο ματς των πλέι οφ (σεζόν 2008-09) με τον Παναθηναικό μετά από χτύπημά του στον Σιμάο. Ο ίδιος δεν πίστευε στην απόφαση του Κάκου να τον αποβάλλει και μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ φώναζε σε εκείνο το ματς "ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία". Σύνθημα που ακούστηκε και μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 18/05/11 (σεζόν 2010-11).

Έπαιξε, αν και είχε "χάσει" την μητέρα του

Ήταν Φλεβάρης του 2010... Ο ΠΑΟΚ είχε στο μυαλό του το ντέρμπι με τον Παναθηναικό, ματς κομβικό για την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγες μέρες πριν ο Γκαρσία είχε "χάσει" την αγαπημένη μητέρα του, έφυγε στην Ουρουγουάη για την κηδεία της, υπήρξε ανησυχία έτσι πως η ομάδα δεν θα τον έχει στη διάθεσή του, όμως ο ίδιος ήθελε να βοηθήσει τον "Δικέφαλο" και τελικώς αγωνίστηκε κανονικά. Και όχι μόνο αυτό αλλά πέτυχε και το πρώτο γκολ των "ασπρόμαυρων" στον αγώνα ενώ μετά δάκρυσε καθώς θυμήθηκε τον χαμό της μητέρας του. Δείτε την συγκινητική εικόνα και θα καταλάβετε:

Πάμπλο Γκαρσία: Γεγονότα που τον έκαναν... μοναδικό

Οι οικονομικές... θυσίες στις ανανεώσεις

Ο Γκαρσία απέδειξε πως δεν "κοιτάει" τα χρήματα... Οταν ανανέωσε δύο φορές το συμβόλαιό του (το 2010 και το 2012) δέχτηκε μείωση αποδοχών, πριν τρία χρόνια κατά 35% και το 2012 κατά 30%. Όχι πιο συνηθισμένο αυτό ειδικά για παίκτες που θεωρούνται πρώτα βιολιά στην ομάδα τους... Ο Ουρουγουανός ωστόσο έκανε σαφές πως ήθελε να μείνει στον ΠΑΟΚ και δέχτηκε στο να "πέσουν" οι αποδοχές του. Ο ατζέντης του, Δημήτρης Καγιόγλου είχε σχολιάσει για το συγκεκριμένο θέμα τον Μάιο του 2012:

"Ο κόσμος παλεύει όλη μέρα για 800 ευρώ και οι αθλητές παίρνουν εκατομμύρια, δυστυχώς τα πάντα κινούνται γύρω απο το χρήμα αλλά ο Πάμπλο δεν είναι έτσι. Δεν έβαλε ποτέ τα χρήματα στην πρώτη θέση, θυμίζω ότι πρώτος από όλους είχε δεχθεί μείωση και παλαιότερα. Ίσως ο κόσμος να λέει ότι έχει βγάλει πολλά λεφτά και μιλάει έτσι αλλά είναι στον άνθρωπο. Ακόμη και στον Ρονάλντο να πας, που παίρνει 20 εκ. ευρώ το χρόνο και του ζητήσεις να κόψει 1 εκ. θα αντιδράσει. Δεν το βλέπουν όλοι έτσι λοιπόν, άλλος κοιτά κάθε ευρώ και άλλος παίρνει νορμάλ χρήματα αλλά είναι άπλας. Είναι θέμα χαρακτήρα".

Οι... ιδιαίτερες ατάκες του

Πάμπλο Γκαρσία: Γεγονότα που τον έκαναν... μοναδικό
INTIME SPORTS

Όταν ο Γκαρσία μιλούσε "ζωγράφιζε"... Ο Ουρουγουανός πάντα είχε να πει κάτι ξεχωριστό και οι δηλώσεις τους δεν ήταν ποτέ... βαρετές. Ας θυμηθούμε κάποιες από αυτές.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποκτήσει τον τίτλο: "Για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όλοι ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με τιμιότητα!"

Για την λατρεία των φίλων του ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του: "Προσπαθώ να ανταποδώσω στο 100% μέσα στο γήπεδο αυτή την αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Κι όταν δεν μπορώ να το κάνω στο 100%, θέλω τουλάχιστον να ιδρώνω τη φανέλα!"

Για τον τρόπο που αγωνίζεται: "Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και ίσως να θέλουν να φορέσω και φούστα για να παίξω. Ακόμη και η μάνα μου (σ.σ. όταν είχε κάνει την δήλωση ήταν ακόμη στη ζωή) να ήταν απέναντι ως αντίπαλος, τα ίδια σκληρά μαρκαρίσματα θα έκανα..."

Για τη διαιτησία σε ματς με τον Ολυμπιακό: "Αν ένα φάουλ πάνω στο Σορλέν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το είχα κάνει εγώ, θα είχα αποβληθεί, θα είχα φάει τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την αστυνομία να με πάει φυλακή".

Για το παρ' ολίγον γκολ του σε αγώνα με τον Ολυμπιακό: "Καλύτερα που δεν σκόραρα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα θα έμενε με δέκα παίκτες, γιατί σίγουρα θα έκανα και κάποια μαλ... για να πανηγυρίσω το γκολ".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Κάποια πράγματα στη ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που εγώ ζω εδώ στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αρχ…"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ