ΠΑΟΚ

Οι τρεις σωματοφύλακες του Μπόλονι

Οι τρεις σωματοφύλακες του Μπόλονι
Μπόλονι

Ο Λάζλο Μπόλονι θεωρεί υπερπολύτιμους για την καλή πορεία του ΠΑΟΚ τους Κοντρέρας, Γκαρσία και Σαλπιγγίδη με αποτέλεσμα να προβληματίζεται έντονα στην ιδέα ότι θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να παίξει χωρίς αυτούς.

Όταν είχε έρθει το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος, αντιλήφθηκε άμεσα πως παίκτες όπως ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία και ο Σαλπιγγίδης είναι αναντικατάστατοι.

Λίγους μήνες μετά ο Ρουμάνος είναι ακόμα πιο ένθερμος υποστηρικτής τους. Δεν είναι τυχαίο πως αυτό υποστήριξε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Θύρα 4.

"Αν φύγει ο Κοντρέρας είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί", "πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν παίκτη που να μπορέσει να αντικαταστήσει κάποια στιγμή τον Γκαρσία όταν αυτός θα αποχωρήσει και πιστεύω ότι παίκτης με την τεχνική του Γκαρσία είναι αδύνατον να βρεθεί" και "καλό να σταματήσει να υπάρχει θέμα μεταξύ κάποιων οπαδών και Σαλπιγγίδη γιατί όταν ο παίκτης αυτός είναι καλά, εμένα μπορεί να μου ξεκλειδώσει τα παιχνίδια" ήταν οι ατάκες του.

Και δεν τις λέει απλά για να τα έχει καλά με τα μεγάλα αστέρια της ομάδας.


Το καθαρό μυαλό του Κοντρέρας

Ο Λάσλο Μπόλονι θεωρεί πως η παρουσία των τριών παικτών (φυσικά και του Βιεϊρίνια) ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι της ομάδας του. Είναι πολύ εύκολο να εξηγηθεί το γιατί.

Ο Κοντρέρας είναι ο μόνος αμυντικός που μπορεί να ηγηθεί των μετόπισθεν του Δικεφάλου προσφέροντάς την απόλυτη ηρεμία με την πολύ ισχυρή προσωπικότητά του.

Είναι ο μόνος που έχει την τεχνική και το καθαρό μυαλό να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας του, να διαβάσει το παιχνίδι των αντιπάλων, να γίνει δεύτερος τερματοφύλακας όποτε το χρειαστεί.

Διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουν Μαλεζάς, Τσιρίλο ενώ ο Κατσικάς αποτελεί ακόμα τον άγνωστο Χ.


Ο ηγέτης Γκαρσία

Το ίδιο ισχύει και για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στη μεσαία γραμμή. Εκεί όπου είναι ο απόλυτος άρχοντας κυριαρχώντας με την προσωπικότητά του, το πάθος του και την απίστευτη ποδοσφαιρική του ποιότητα.

Παιχνίδι κάνει μόνο αυτός, αποτελεί συνεκτικό κρίκο των γραμμών και πάντα όταν δεν αγωνίζεται, ο ΠΑΟΚ φαντάζει πιο ευάλωτος.


Ο "τα κάνω όλα" Σαλπιγγίδης

Ο Σαλπιγγίδης γίνεται αναντικατάστατος στα πλάνα του Λάσλο Μπόλονι λόγω της ικανότητάς του να μπορεί να προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Αγωνίζεται σα δεξί χαφ – εξτρέμ αλλά προσφέρει γκολ σαν δεύτερος επιθετικός και κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται πιο αποτελεσματικός στην άμυνα της πτέρυγάς του από τον Έτο που μπορεί να προσφέρει με τη σειρά του περισσότερα με τις κούρσες του.

Κάνει τα πάντα και αυτό του το αναγνωρίζει ο προπονητής του.Στον ΠΑΟΚ, όμως, υπάρχει το μεγάλο πλέον οικονομικό πρόβλημα και γι’ αυτό δεν υπάρχουν... αναντικατάστατοι.

Ο Κοντρέρας είναι υπό απομάκρυνση, ο Σαλπιγγίδης υπό πώληση και ο Μπόλονι υπό παράκρουση ψάχνοντας να βρει λύσεις.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ