ΠΑΟΚ

Οι ανολοκλήρωτες απαντήσεις του Ζαγοράκη

Οι ανολοκλήρωτες απαντήσεις του Ζαγοράκη

Σε ποια σημεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (20/12) ο Θοδωρής Ζαγοράκης άφησε κενά

Μια σειρά από ανολοκλήρωτες απαντήσεις έδωσε την Τρίτη (20/12) στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί εξ αρχής να δήλωσε διάθεση να μην αφήσει τίποτα να... πέσει κάτω από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στην πορεία, όμως, δεν τήρησε επακριβώς την αρχική του θέση.

Εστιάζοντας στις πιο κρίσιμες απαντήσεις που κλήθηκε να δώσει ο Ζαγοράκης, διαπιστώνουμε ότι κάποια πράγματα σήκωναν περισσότερη ανάλυση από την πλευρά του, την οποία, όμως, δεν έκανε.

Πιο συγκεκριμένα:

- Το σχήμα που ανέλαβε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2007 παρέλαβε χρέος προς τρίτους (ξέχωρα το "παγωμένο" προς το δημόσιο) ύψους 9,4 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από τέσσερα χρόνια το χρέος έχει πέσει κατά 400.000 ευρώ μόνο. Η εξήγηση του Ζαγοράκη ήταν ότι προτίμησαν οι διοικούντες αυτή την τετραετία να ακολουθήσουν πολιτική ανάπτυξης αντί για εξυγίανση, ώστε η ομάδα να είναι θελκτική. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν ειπώθηκε δημοσίως, όμως, παρά μόνο στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (20/12), ότι υπήρχε αυτή η απόφαση.

Επίσης, και πάλι δεν δόθηκε επαρκής εξήγηση γιατί η διοίκηση πήγε κόντρα στο δικό της μότο, που από την πρώτη στιγμή ήταν "πρώτα εξυγίανση και μετά ανάπτυξη". Ασφαλώς, η ομάδα ανέβηκε πολλές θέσεις στην ειδική κατάταξη της UEFA, ήρθε η στιγμή, όμως, που η σκιά της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πέφτει βαριά πάνω στον "Δικέφαλο", εξαιτίας των χρεών που δεν μειώνονται αισθητά.

- Το θέμα που προέκυψε με την οφειλή του πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Ηλία Βιολίδη, ύψους 235.000 ευρώ αναλύθηκε πλήρως και είναι θετικό ότι δημοσιοποιήθηκε, πέρα, όμως, από κάποιες κορώνες του Ζαγοράκη, του στιλ... "ήταν λάθος που επετράπη να γίνει αυτό" και "όσο είμαι εγώ εδώ, δεν θα επιτρέψω να μην αποπληρωθεί αυτό το ποσό", ουσιαστικά δεν εξηγήθηκε επαρκώς γιατί επετράπη να δημιουργηθεί καν τέτοιο ζήτημα, το οποίο πρωτίστως είναι ηθικό και προκαλεί εσωτερική διαμάχη στο σύλλογο.

- Θα προκύψει μείωση του μπάτζετ, κάτω από το 70% του υπάρχοντος, διότι αυτή είναι η επιταγή της UEFA. Στη συνέντευξη Τύπου δεν δόθηκε επαρκής απάντηση πώς θα γίνει αυτό, καθώς ο Ζαγοράκης παρέπεμψε στις κινήσεις που θα γίνουν στις αρχές Ιανουαρίου.

- Στο πλαίσιο της μείωσης του μπάτζετ ο Ζαγοράκης άφησε να εννοηθεί ότι θα μειωθούν συμβόλαια παικτών, όπως και ότι θα γίνει πώληση ενός τουλάχιστον παίκτη, εφόσον προκύψει πρόταση, χωρίς, όμως, να δώσει κάποια ξεκάθαρη απάντηση επ' αυτών.

- Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε τις φυγές παικτών (π.χ. Βιτόλο, Αρίας, Σπαντάσιο), αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σκεπτικό είναι ότι έπρεπε να ελαφρύνει το μπάτζετ, όμως, η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα "γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πήρε ούτε ευρώ από αυτές τις λύσεις συμβολαίων;" ήταν κατώτερη της περίστασης. Το... "δεν βρήκαμε να πουλήσουμε", που είπε, μάλλον δεν έπεισε.

- Για το θέμα Φλωρίδη, που πήγε πίσω την ομάδα ολόκληρο το προηγούμενο καλοκαίρι, επίσης η απάντηση του Ζαγοράκη δεν ήταν επαρκής. Το... "είχε πείσει τον Γιώργο Σαχπαζίδη" αφήνει ερωτηματικά για το πόσο καλή ήταν η διαχείριση του θέματος από την τότε διοίκηση, η οποία τελικά ήταν αυτή που έμεινε εκτεθειμένη, χάνοντας, όμως, τεράστιο πολύτιμο χρόνο. Τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ειδοποιηθεί από την UEFA για το πόσο αυστηρά θα ήταν τα κριτήρια αδειοδότησης της σεζόν που ακολουθούσε. Μόνο ελαφρυντικό είναι ότι ο Φλωρίδης φαίνονταν να έχει βάλει 500.000 ευρώ ζεστό χρήμα, το οποίο, όμως, στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν χρήματα του Σαχπαζίδη.

- Το θέμα της διαφήμισης στο πίσω μέρος της φανέλας μπορεί να μην είναι το πιο σοβαρό από όλα, όμως, κοστίζει. Υπό συνθήκες, θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες οικονομικές ανάσες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ψάχνει από παντού έσοδα για να κρατηθεί όρθια. Το... "είναι δικό μας λάθος" επίσης δεν είναι επαρκής απάντηση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

- Η ρύθμιση χρεών είναι πάντα θέμα πρώτης γραμμής για τις διοικήσεις του ΠΑΟΚ από τα μέσα του 2000 και δώθε και ορθά είπε ο Ζαγοράκης ότι είναι η σωστή στιγμή να βρεθεί λύση, τώρα που το κράτος ψάχνει πόρους από παντού. Εκείνο που δεν είπε, είναι γιατί χάθηκε τόσο πολύτιμος χρόνος την τετραετία που πέρασε και γιατί εξ αρχής δεν έπεσε όλο το βάρος σε αυτή την κατεύθυνση, μιας και μιλάμε για ζήτημα επείγουσας προτεραιότητας, που το βρίσκει συνεχώς ο ΠΑΟΚ μπροστά του.

- Για άλλη μια φορά δεν δόθηκε ολοκληρωμένη απάντηση για το θέμα της μπουτίκ του συλλόγου, η οποία αντί να είναι βασική πηγή εσόδων, μιας και μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, εδώ και χρόνια -με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα- αποτελεί πληγή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ