ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έτοιμος για "μάχη" στη Λίγκα

Ο ΠΑΟΚ έτοιμος για "μάχη" στη Λίγκα
INTIME SPORTS

Παρουσία του Βρύζα, που αφήνει την αποστολή στο Όστερμπεκ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα στηρίξει τις θέσεις της για μη υπογραφή στο συνυποσχετικό της ΕΠΟ και τον ξένο αρχιδιαιτητή.

Μία πρώτη επαφή των εταίρων της Λίγκας εν όψει της σημερινής Γενικής Συνέλευσης έγινε χθες. Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο νομικός Λάμπρος Μπίρδας που είχε τη δυνατότητα να καταγράψει τη στάση όλων των συλλόγων στα δύο "καυτά" θέματα της σημερινής ατζέντας:

Το συνυποσχετικό διαιτησίας της ΕΠΟ και τον ξένο αρχιδιαιτητή. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρες απόψεις πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα και θα εκφραστούν σήμερα από τον Ζήση Βρύζα, που μετά την ολιγοήμερη παραμονή στην Ολλανδία θα βρεθεί σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στη Λίγκα.

Ποιες είναι οι θέσεις που θα αναπτύξει η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ;

- Θα στηρίξει την άποψή της να μην υπογράψει το συνυποσχετικό, αφού κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την άποψή της, ισοδυναμεί με πλήρη υποταγή στην Ομοσπονδία και παραίτηση από το δικαίωμα να προσφεύγει σε τρίτο, ανεξάρτητο, βαθμό αθλητικής δικαιοσύνης. Επιπλέον, στον ΠΑΟΚ θεωρούν αν μη τι άλλο...άκυρο να ζητείται ψήφος για θέμα της Ομοσπονδίας μέσω Λίγκας, ενώ η ΕΠΟ δεν έχει καμία συμμετοχή στην διοργάνωση του πρωταθλήματος.

"Εδώ και 35 χρόνια, από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι ομάδες δεν έχουν υπογράψει ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί να συμβεί τώρα;" αναρωτιούνται στα γραφεία της Τούμπας. Ενδιαφέρον, κατά την άποψή τους, παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει η ΕΠΟ στην άρνηση του ΠΑΟΚ.

- Ο ΠΑΟΚ δεν είναι αρνητικός στο να γίνει έρευνα αγοράς και να επιλεγεί ένας ξένος αρχιδιαιτητής, ωστόσο θεωρεί πώς δεν είναι η λύση όλων των προβλημάτων της διαιτησίας μία τέτοια κίνηση. Εκτιμά πώς, πρώτα απ' όλα, το πρόβλημα έχει να κάνει με τις δομές της διαιτησίας και ζητά να διευρυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων αποκτώντας; γνώμη και το συλλογικό όργανο των διαιτητών που πλέον βρίσκεται υπό της σκέπη της ΕΠΟ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ