ΠΑΟΚ

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

Ο Πάμπλο Γκαρσία αφήνει τον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr θυμάται την καριέρα του μέσα από 24 φωτογραφικά κλικ. Από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Μίλαν, από την Οσασούνα στη Ρεάλ Μαδρίτης, από τη Θέλτα στη Μούρθια και από την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη και τον «δικέφαλο» του Βορρά, με σχεδόν μόνιμη αναφορά την Εθνική Ουρουγουάης (φωτογραφίες & video)

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την Ελλάδα και το Sport24.gr θυμάται την καριέρα του μέσα από 24 φωτογραφικά κλικ.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ποδοσφαιρικής πορείας του Ουρουγουανού που λατρεύτηκε από τους φίλαθλους του ΠΑΟΚ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει πέντε χρόνια παραμονής στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί παρελθόν για τον «δικέφαλο» του Βορρά. Ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει, αφού οι σχέσεις του με τον Γιώργο Δώνη έφτασαν στο απροχώρητο. Οι δυο τους δεν μπόρεσαν ούτε να «συνεννοηθούν», ούτε να συνεργαστούν και έτσι το τελευταίο μεγάλο είδωλο της «Τούμπας» δε θα συνεχίσει να φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία, πιστός στην παράδοση των ποδοσφαιριστών της χώρας του, απασχόλησε πάμπολλες φορές τον Τύπο με τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο. Σκληρός, ενίοτε αντιαθλητικός, κάποιες φορές βίαιος και βρώμικος, με μάτι που γυάλιζε και συνήθως τρόμαζε αντίπαλους και διαιτητές, «αμάσητος» και πρώτος στους τσαμπουκάδες, αλλά και «αέρινος» όταν αποφάσιζε να παίξει ποδόσφαιρο και να ξεφύγει από τη λογική της αλάνας.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

Ο Γκαρσία έγινε σχεδόν σύμβολο για τους φίλους του ΠΑΟΚ, ταυτίστηκε με τους «τρελούς» της κερκίδας, όντας και ο ίδιος «τρελοκομείο», αναγορεύτηκε από το κοινό της «Τούμπας» σε ηγέτη και φρόντισε να ανταποδώσει αυτή την αγάπη με όλους τους δυνατούς τρόπους, ξεφεύγοντας συχνά πυκνά από τα όρια. Το σίγουρο είναι ότι το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο και το πέρασμά του από την Ελλάδα, θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια και δύσκολα θα ξεχαστούν. Τόσο από αυτούς που τον λάτρεψαν, όσο και από εκείνους που τον μίσησαν.

Ο Πάμπλο όμως – πέρα από όλα τα άλλα – υπήρξε και ποδοσφαιριστής. Και μάλιστα από εκείνους που διαθέτουν τέτοια ποιότητα, ώστε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον δυο εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη διάρκεια της καριέρας του φόρεσε τις φανέλες της Μίλαν και της Ρεάλ. Μπορεί να μην έκανε μεγάλη καριέρα ούτε στο Μιλάνο ούτε στη Μαδρίτη, όμως απέδειξε ότι διέθετε όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο. Ας όψεται η τρέλα του…

Το Sport24.gr έψαξε στο αρχείο του αλλά και στην Ισπανία και διάλεξε 24 φωτογραφίες με χαρακτηριστικές στιγμές από την ποδοσφαιρική καριέρα του Γκαρσία. Από το ξεκίνημά του το 1997 στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την Ατλέτικο Μαδρίτης Β, μέχρι και τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008, περνώντας διαδοχικά από τις Μίλαν, Οσασούνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Θέλτα, Μούρθια και φυσικά την Εθνική Ουρουγουάης. Ο «Guerrero» Pablo, έτσι όπως τον «αιχμαλώτισε» η φωτογραφική κάμερα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

1. Ο Γκαρσία πήγε στην Οσασούνα το καλοκαίρι του 2002 και έμεινε εκεί 3 σεζόν. Εδώ τον βλέπουμε να πανηγυρίζει ένα από τα 6 τέρματα που πέτυχε στα 78 ματς που αγωνίστηκε με την ομάδα της Παμπλόνα. (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

2. Ο Πάμπλο Γκαρσία σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Φίγκο, ενώ παρακολουθεί την εξέλιξη ο Μπέκαμ. Από αγώνα της Οσασούνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου». (2004)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

3. Ο Γκαρσία μονομαχεί με τον Θελάδες σε αγώνα της Οσασούνα με τη Ρεάλ. (2004)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

4. Ο Πάμπλο Γκαρσία μαζί με τους Ντείβιντ Μπέκαμ και Μάικλ Όουεν σε αγώνα της Οσασούνα με τη Ρεάλ. (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

5. Ο Γκαρσία αγαπήθηκε από τους φίλους της Οσασούνα. Εδώ βλέπουμε έναν φίλαθλο να φωτογραφίζεται μαζί του έξω από το γήπεδο. (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

6. Τελικός Κυπέλλου 2004/05, Μπέτις – Οσασούνα 2-1. Στις καθυστερήσεις της παράτασης, ο Γκαρσία, φανερά εκνευρισμένος, κλωτσάει εκτός φάσης τον Χοακίν και αποβάλλεται από τον διαιτητή με απευθείας κόκκινη κάρτα. (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

7. Ο Γκαρσία έχει αποβληθεί στον τελικό του Κυπέλλου και κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια. Στην τελευταία του χρονιά στην Οσασούνα έκανε ρεκόρ καρτών στο πρωτάθλημα με 17 κίτρινες! (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

8. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η ομάδα που έφερε τον Γκαρσία στην Ευρώπη το 1997. Ο Πάμπλο αγωνίστηκε 3 χρόνια με τη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο. Εδώ τον βλέπουμε να απολαμβάνει το μάτε, τσάι από τη Νότια Αμερική, στην αίθουσα Τύπου των «ροχιμπλάνκος». (1999)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

9. Μετά την Ατλέτικο, ο Γκαρσία υπέγραψε στη Μίλαν (2000), με την οποία αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια, ενώ τον Ιανουάριο του 2002 παραχωρήθηκε δανεικός στη Βενέτσια για έξι μήνες, πριν αναχωρήσει για την Ισπανία και την Οσασούνα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

10. Το καλοκαίρι του 2005 ο Γκαρσία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και παρουσιάστηκε επίσημα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

11. Μαζί με τον Σέρχιο Ράμος σε αγώνα της Ρεάλ με την Αθλέτικ στο «Σαν Μαμές». (2006)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

12. Μαζί με τον Ριβάλντο σε αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

13. Με αντίπαλο τον Ρικέλμε σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ στο «Μπερναμπέου». (2006)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

14. Με αντίπαλο τον Μέσι σε clásico ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». (2006)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

15. Πανηγυρίζοντας ένα γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» μαζί με τους συμπαίκτες του. Διακρίνονται ανάμεσα σε άλλους, οι Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος και Ρομπίνιο. (2006)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

16. Μαζί με τον Ζιντάν σε αναχώρηση της αποστολής της Ρεάλ για το εξωτερικό το καλοκαίρι του 2005.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

17. Σε προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. (2006)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

18. Το καλοκαίρι του 2006 ο Γκαρσία δόθηκε δανεικός από τη Ρεάλ στη Θέλτα. Εκεί παρέμεινε για ένα χρόνο, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

19. Με αντίπαλο τον Μίροσλαβ Κλόζε σε αγώνα της Θέλτα με τη Βέρντερ Βρέμης για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η Θέλτα έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης και αποκλείστηκε από τους Γερμανούς. (2007)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

20. Το καλοκαίρι του 2007 ο Γκαρσία επέστρεψε στη Ρεάλ και δόθηκε δανεικός στη Μούρθια, η οποία μόλις είχε ανέβει στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Εδώ ο Γκαρσία σε αγώνα της Μούρθια με τη Λεβάντε. (2008)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

21. Ο Γκαρσία σουτάρει σε αγώνα της Μούρθια με τη Μπέτις. (2007)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

22. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του Πάμπλο Γκαρσία υπήρξε η Εθνική Ουρουγουάης, με την οποία είχε 68 συμμετοχές (3 γκολ) στη δεκαετία 1997-2007. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του με τη «σελέστε» υπήρξαν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Μουντιάλ U-20 το 1997 (ήττα 2-1 από την Αργεντινή στον τελικό) και η δεύτερη θέση στο Κόπα Αμέρικα του 1999 (ήττα 3-0 από τη Βραζιλία στον τελικό).

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

23. Με αντίπαλο τον Λουίς Γκονζάλες σε ματς της Ουρουγουάης με την Αργεντινή στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Γερμανίας. (2005)

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε 24 κλικ!

24. Τον Ιούλιο του 2008 η Ρεάλ άφησε ελεύθερο τον Γκαρσία, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη ο Ουρουγουανός βρήκε την «Ιθάκη» του και έζησε τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Φωτογραφίες: As, Marca, Faro de Vigo, Verdad de Murcia, Superdeporte, Mundo Deportivo, Estadio Deportivo, Το Κουρκούτι.

Βίντεο: Η αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ