ΠΑΟΚ

Ο Κλόζε στην προπόνηση του ΠΑΟΚ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ MOTIONTEAM

Ως και το παράδειγμα του Γερμανού επιθετικού, Μίροσλαβ Κλόζε, επικαλέστηκε ο Αναστασιάδης στο μάθημα ποδοσφαίρου στους παίκτες του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Μέρα με καθόλου μπάλα το πρωί και μπόλικη το απόγευμα ήταν η χθεσινή για τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Μετά από ένα ήρεμο πρωινό στο γυμναστήριο, ήρθε μία γερή δόση από ασκήσεις πάνω σε θέματα ατομικής και ομαδικής τακτικής με τον Άγγελο Αναστασιάδη να έχει απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Έλληνας τεχνικός διέκοπτε την εκτέλεση των ασκήσεων για να εξηγήσει στους παίκτες λάθη, παραλείψεις, αλλά και πράγματα που δεν γνωρίζουν, ειδικά οι πιτσιρικάδες και τους είναι απαραίτητα για να φθάσουν σε υψηλό επίπεδο.

Και ασχολήθηκε με όλους…

«Θα βγείτε φωτογραφίες με τον Γκολάσα;»

Αρχίζοντας από τους τερματοφύλακες, ο Αναστασιάδης τους θέλει πολύ ενεργούς και στο να κατευθύνουν την ομάδα τους. «Αν μιλάς εσύ σωστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε κάποια στιγμή στον Γιακουμή, θέλοντας να του δείξει ότι αυτός κάνει το κουμάντο της άμυνας.

Ή, λίγο αργότερα, όταν ο Μελίσσας φώναξε «Γκολάσα» χωρίς να εξηγήσει τι θέλει να πει στον Ισραηλινό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, πετάχτηκε από τον παγκο και του φώναξε: «Γκολάσα, τι;… Θα βγείτε φωτογραφίες;».

Από τους αμυντικούς ζητά καλή συνεργασία και αλληλοκάλυψη, έτσι ώστε να μπλοκάρουν τους αντίπαλους επιθετικούς.

«Ο Κλόζε πάει πάνω του…»

Ωστόσο, τις πολλές και αξιοσημείωτες παρατηρήσεις ο Μακεδόνας κόουτς τις έκανε στους μέσους και τους επιθετικούς. Σταμάτησε μία επίθεση που κατέληξε σε οφσάιντ και εξήγησε τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι φορ για να μην πέφτουν στην παγίδα των αντιπάλων: «Έχετε δύο επιλογές. Ή πάτε πάνω στον αντίπαλο και απότομα αλλάζετε πορεία προς τα μέσα ή τραβιέστε λίγο πίσω και παίζετε το «ένα-δύο» για να μπει ο συμπαίκτης σας στην περιοχή.»

Απολαυστικός ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ όταν προσπάθησε να δείξει στον Πόποβιτς πώς να μην κλείνεται πίσω από τους αντίπαλους αμυντικούς, μετά από μία σέντρα που έγινε προ το μέρος του. «Πρέπει να πάθουν καρδιακή προσβολή όλοι οι αμυντικοί για να βάλεις γκολ εκεί που είσαι» του είπε και έδειξε πώς ένας επιθετικός πρέπει να κάνει κίνηση πίσω για να αποφύγει τον αμυντικό που τον μαρκάρει. «Τον Κλόζε δεν τον βλέπετε πώς ξεμαρκάρεται; Αυτός πάει πάνω στον αμυντικό, του δείχνει «δε σε φοβάμαι, θα σου βάλω γκολ», τον σπρώχνει λίγο κιόλας, κάνει κίνηση πίσω και έτσι είναι μόνος απέναντι από την εστία.»

Το φιλικό με τη Σταντάρ

Το απόγευμα στις 18.00 πρόκειται να γίνει και το πρώτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο όπου προπονείται, με αντίπαλο την Σταντάρ Λιέγης. Χθες δούλεψε πάνω σ΄ αυτό και απόδειξη είναι η σταθερή τετράδα στην άμυνα που διατήρησε με Σκόνδρα στα δεξιά, Ποζατσίδη (μετά το μικροτραύμα του Σπυρόπουλου) αριστερά και τους Βίτορ, Κατσικά στόπερ.

Δοκίμασε ακόμα τριάδα στα χαφ τους Μαντούρο, Κίτσιου και Σαββίδη αρχικά και τον Μάρτενς αριστερά, με τον Κλάους στην κορυφή. Έπαιξαν και ο Γκολάσα στον άξονα, ο Πόζογλου δεξιά, ο Κουλούρης μπροστά από τον Κλάους. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε ποια θα είναι η πρώτη ενδεκάδα της σεζόν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ