ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν, η Παναγία Σουμελά και η κερκίδα του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν, η Παναγία Σουμελά και η κερκίδα του ΠΑΟΚ
Σαββίδης

Διαβάστε για το΄πώς ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε στους παράγοντες του ΠΑΟΚ ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας

Έχει ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του ο Ιβάν Σαββίδης για το πώς μπορούν να εκμηδενιστούν τα κρούσματα βίας στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Το εξήγησε στους ανθρώπους της ΠΑΕ ο ίδιος χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα στη διάρκεια των συζητήσεων που είχε μαζί τους, τονίζοντας πριν από οτιδήποτε άλλο ότι για εκείνον μετρά η πρόληψη και όχι η καταστολή.

Αφορμή για να γίνει η κουβέντα ήταν τα όσα συνέβησαν στο ματς της Τούμπας με τη Ραπίντ και η ενημέρωση του νέου μεγαλομετόχου ότι η ΠΑΕ θα καταθέσει έφεση για να μειωθεί η ποινή της UEFA. "Το θέμα είναι να μην φτάνουμε στην έφεση, αλλά να προλαβαίνουμε επεισόδια"επεσήμανε, αναλύοντας στη συνέχεια πώς η πρόληψη μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη σωστή οργάνωση.

Για να κάνει κατανοητή τη θέση του, επί σχεδόν μισή ώρα μιλούσε για το πώς ο ίδιος οργάνωσε τα τελευταία χρόνια τα ταξίδια των Ελλήνων Ποντίων στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα για προσκύνημα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας εξήγησε ότι οργανώθηκε η μετακίνηση 2.000 και 3.000 Ποντίων (ακόμη και με πλοία από το Σότσι της Ρωσίας) με τέτοιο τρόπο που οι τουρκικές αρχές δέχθηκαν πριν δύο χρόνια να λειτουργήσει η Παναγία Σουμελά τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου παρουσία 4.500 Ελλήνων.

Χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και ελικόπτερα, μοιράστηκαν φυλλάδια και εξηγήθηκε στον κόσμο τι πρέπει να κάνει για να μην προκαλέσει τους Τούρκους και δημιουργηθεί πρόβλημα. "Με σωστή οργάνωση όλα μπορούν να γίνουν"είπε στο κλείσιμο της συζήτησης ο Ιβάν Σαββίδης και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα οργανώσει την "ασπρόμαυρη" κερκίδα

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ