ΠΑΟΚ

Ο Ετο λείπει σε ΠΑΟΚ και... "Σάλπι"

Ο Ετο λείπει σε ΠΑΟΚ και... "Σάλπι"
INTIME SPORTS

Διαβάστε γιατί η απουσία του Έτο λόγω τραυματισμού έχει επιπτώσεις τόσο στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, όσο και στην απόδοση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Οσο δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού, ο Αραούχο Ετο ήταν βασικότατος και δύσκολα... έβγαινε από την ενδεκάδα. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι ο Λάσλο Μπόλονι θεωρούσε πως ο Βραζιλιάνος μπορεί να κάνει διπλή δουλειά.

Να βοηθήσει δηλαδή τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Μπορεί η αλήθεια να είναι πως ανασταλτικά ο 31χρονος ποδοσφαιριστής να είχε κάποιες φορές προβλήματα, όμως, ουδείς μπορεί κανείς να του χρεώσει πως δεν βοηθούσε ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει βοήθειες για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ισα-ίσα μάλιστα... Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εξαιρετικές ασίστ που έδωσε στους Φωτάκη και Αθανασιάδη στα ματς με Ρουμπίν και ΑΕΚ αντίστοιχα; Γενικώς ο Βραζιλιάνος έδινε πολλές βοήθειες όσον αφορά το επιθετικό σκέλος μιας και "ανέβαινε" ουκ ολίγες φορές όλη την γραμμή, "πατούσε" περιοχή, δύο πράγματα που δεν συνηθίζει να κάνει ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Με λίγα λόγια ο Ετο λείπει επιθετικά και στα έξι ματς που απουσίασε ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει μόλις τέσσερα γκολ. Είναι και αυτό μια ένδειξη του ότι ο Βραζιλιάνος είναι μάλλον απαραίτητος...

Ο "Σάλπι"... θέλει Ετο

Αν υπάρχει πάντως ένας παίκτης που σίγουρα τον "απασχολεί" το ότι ο Ετο είναι στα... πιτς είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο τελευταίος συνεργαζόταν πολλές φορές με τον Βραζιλιάνο.

Ο τελευταίος έδινε αρκετούς χώρους στον επιθετικό του ΠΑΟΚ ώστε να βοηθήσει είτε δημιουργικά, είτε εκτελεστικά μιας και έπαιρνε πάνω του αντιπάλους και ως εκ τούτου ο "Σάλπι" ήταν πιο απειλητικός. Αυτό, τον τελευταίο καιρό δεν γίνεται...

Ο Σνάουτσνερ δεν είναι ο παίκτης που έχει το μυαλό του στην επίθεση, ο Σαλπιγγίδης κλείνεται καλύτερα από την αντίπαλη άμυνα και έτσι δεν "φαίνεται". Είναι χαρακτηριστικό πως κατά το διάστημα της απουσίας του Ετο, ο "Σάλπι" δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά.

Γενικώς δεν είναι αυτός που ήταν το προηγούμενο διάστημα, όταν για παράδειγμα ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε πως μαζί με τον Ετο έκανε πολύ καλά ματς, απέναντι σε ΑΕΚ και ειδικότερα Τότεναμ.

Τα ματς που απουσίασε ο Ετο

29/01/2012 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2

05/02/2012 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

11/02/2012 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2

16/02/2012 Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0

19/02/2012 ΠΑΟΚ-Αρης 0-0

23/02/2012 ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ