ΠΑΟΚ

Ο Ζαμπά και οι μη κοινοτικοί του ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Το θέμα της απόκτησης του Λέο Ζαμπά από τον ΠΑΟΚ ανακίνησε το θέμα των ξένων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο κανονισμός επιτρέπει στις ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους πέντε μη κοινοτικούς. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν επτά ξένοι ποδοσφαιριστές.

Οι τέσσερις Βραζιλιάνοι: Μάτος, Μαουρίτσιο, Πέδρο Ενρίκε και Ζάιρο, οι δύο Ουκρανοί Χατσερίντι και Σάκχοφ και ο Αιγύπτιος Ουάρντα που ειδοποιήθηκε ότι επιστρέφει. Οι ξένοι του ΠΑΟΚ εφόσον αποκτηθεί και ο 19χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ Λεό Ζαμπά θα γίνουν οκτώ.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος μπορεί ωστόσο να λογίζεται ως ένας από τους τρεις μη κοινοτικούς κάτω των 23 ετών που μπορούν να έχουν οι ομάδες, με την προϋπόθεση να μην ξεπερνά τους πέντε ο αριθμός των ξένων που αγωνίζονται στον ίδιο αγώνα.

Λογικά ο Ζάιρο με κάποιο τρόπο θα αποχωρήσει, αφού δεν θα είναι και στην προετοιμασία του "Δικέφαλου" στην Ολλανδία. Οπότε υπάρχουν έξι μη κοινοτικοί για πέντε θέσεις. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με την έκδοση διαβατηρίου στον Εβγέν Χατσερίντι, ωστόσο είναι μια διαδικασία που θα χρονοτριβήσει έτσι και αλλιώς.

Αναγκαστικά είτε θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος από τους μη κοινοτικούς που αγωνίστηκαν πέρυσι στον ΠΑΟΚ είτε να αλλάξουν τα δεδομένα επιστροφής του Ουάρντα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ