ΠΑΟΚ

Ο πρωταθλητισμός περνά και από την Τρίπολη

Ο πρωταθλητισμός περνά και από την Τρίπολη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παιχνίδι μόλις για την δεύτερη (ουσιαστικά, όχι τυπικά) αγωνιστική είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα στην Τρίπολης, ωστόσο για τον Δικέφαλο είναι άκρως σημαντικό. Το ρεπορτάζ του Sport24.gr εξηγεί το γιατί.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 19.30 τον Αστέρα στην Τρίπολη, ωστόσο για όσους παρακολουθούν από κοντά την καθημερινότητα της ομάδας, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι ένα απ’ όλα του Πρωταθλήματος.

Το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αποτελεί ένα από τους σύγχρονους εφιάλτες του ΠΑΟΚ. Μετά από παιχνίδια του εκεί έχει βιώσει μεγάλες φορτούνες. Τη σεζόν 2012-2013, με ήττα που σήμανε αποκλεισμό απο τον τελικό Κυπέλλου, οδηγήθηκε σε απομάκρυνση του Δώνη και στην δικαστική κόντρα που έγινε σίριαλ μηνών.

Πρόπερσι, μετά από το βαρύ 3-0, μπήκε μπουρλότο στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, η ρήξη Αναστασιάδη-Τζαβέλλα έφτασε στα άκρα και ο διεθνής αμυντικός πήγε στην Κ20 του Ίβιτς τότε για προπονήσεις, ενώ για τον Δικέφαλο άρχισε η ελεύθερη πτώση.

Και φυσικά, στην εποχή Τούντορ, μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο ήρθε η ανατροπή του σκορ που αποτέλεσε πολύ σοβαρή αιτία καυστικής κριτικής στον Κροάτη φέρνοντας στην πορεία την φθορά του.

Όλα τα παραπάνω, συν το γεγονός ότι είναι το πρώτο απο τα παιχνίδια που κλείνουν την πρώτη εβδομάδα με τρία διαδοχική ματς της φετινής περιόδου (θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι και τον Νοέμβριο) του δίνουν ιδιαίτερη αξία. Ο ΠΑΟΚ θέλει το διπλό για να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να μπει σε τροχιά πρωταθλητισμού και ότι βγει πλέον ξέρει να αποφεύγει τις παγίδες.

Οι παίκτες που έχουν βιώσει τις δύσκολες εμπειρίες στην Τρίπολη υποστηρίζουν ότι έφθασε ή ώρα να σταματήσει αυτή η κακή παράδοση των τελευταίων ετών εκτός έδρας με τον Αστέρα. Και προσπαθούν να βάλουν και τους νεοφερμένους στο κλίμα του αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Βλάνταν Ίβιτς δηλώνει έτοιμος για αυτή τη διαδικασία των διαδοχικών αγώνων, γνωρίζει πολύ καλά το προπονητικό σκεπτικό του Μάκη Χάβου με τον οποίο συνεργάστηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν 2010-11 και πάνω απ' όλα ξέρει το υλικού που διαθέτει ο ΠΑΟΚ. Το ότι πήρε μαζί του στην Τρίπολη 22 παίκτες δηλώνει τον προβληματισμό του για το σχήμα που θα παρατάξει.

Εχει να αντιμετωπίσει την απουσία του τιμωρημένου Λέοβατς και τη γαστρεντερίτιδα που ταλαιπωρεί τον Κρέσπο. Επιπλέον, έχει και παίκτες που παίζουν ασταμάτητα. Πόσο πολύ θα θελήσει να φρεσκάρει την ενδεκάδα είναι θέμα συζήτησης. Σίγουρα οι παίκτες που θα επιλέξει θα προκαλέσουν έντονο ενδιαφέρον και σχόλια. Φαίνεται πάντως λογικό να μην πάει σε extreme επιλογές.

Μία πιθανή ενδεκάδα με την υποσημείωση ότι Ίβιτς σκέφτεσαι και εναλλακτικές λύσεις έχει ως εξής: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ Μπίσεσβαρ, Τζάλμα, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης. Θέση διεκδικούν ακόμη οι Μυστακίδης, Σάχοφ, Χαρίσης, Γιαννούλης.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πάει Τρίπολη ο Κρέσπο
Τιαμ: "Με έχουν βοηθήσει όλοι στον ΠΑΟΚ"
Ώρα να "μιλήσει" το βάθος
Πέλκας: "Δεν υπάρχουν όρια στους στόχους του ΠΑΟΚ"
Πουλάει το "10" του Τζάλμα Κάμπος
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ