ΠΑΟΚ

Λέκο: "Η ομάδα έχει χαρακτήρα, θέλει χρόνο"

Λέκο: "Η ομάδα έχει χαρακτήρα, θέλει χρόνο"

Το μήνυμα του Ιβάν Λέκο προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο Κρασνοντάρ. Τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Χαρίση.

Αποτελεί τον πιο στενό συνεργάτη του Ίγκορ Τούντορ και τον άνθρωπο στον οποίο, σχεδόν πάντα, ο Κροάτηςπηγαίνει για να πανηγυρίσει ή να διαμαρτυρηθεί μετα από κάθε γκολ στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Η άποψή του για την ομάδα μετρά πολύ στις αποφάσεις που παίρνει ο 37χρονος τεχνικός, οπότε τα όσα είπε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στη Ρωσία, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση του ομίλου στο Europa League: "Όταν βλέπεις τη βαθμολογία και διαπιστώνεις ότι ο ΠΑΟΚ είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση, σίγουρα αυτό είναι στενάχωρο. Αλλά στους τρεις πρώτους αγώνες στη φάση των ομίλων δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήμασταν κακοί. Για παράδειγμα, στον αγώνα με την Γκαμπάλα θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη γιατί ήμασταν καλύτεροι. Καλοί ήμασταν και απέναντι στην Ντόρτμουντ και θα μπορούσαμε και εκεί να είχαμε κερδίσει ενώ δεν κάναμε κακό παιχνίδι στην εντός έδρας ισοπαλία με την Κρασνοντάρ.Έτσι θεωρώ ότι αξίζαμε να έχουμε παραπάνω από τρεις βαθμούς. Όπως και να 'χει, όμως, η βαθμολογία μας είναι αυτή".

Για το τι δεν πήγε καλά στο Κράσνονταρ: "Χάσαμε από μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα μας αφήνει πίκρα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα. Εγώ θα δηλώσω περήφανος για ότι έχει πετύχει η ομάδα στην Ευρώπη ξεκινώντας τη διαδικασία από τα μέσα Ιουλίου".

Για το αν βγήκε η αλλαγή διάταξης στο ματς της Ρωσίας: "Δεν νομίζω ότι πήραμε ρίσκο με τις αλλαγές. Πολύ απλά διότι είχαμε μελετήσει και αναλύσει την Κρασνοντάρ. Γνωρίζαμε την ποιότητα αυτής της ομάδας, κυρίως όταν αγωνίζεται στην έδρα της και με αυτό to σκεπτικό προετοιμαστήκαμε για τον αγώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάτε, όμως, ότι εμείς στον αγώνα αυτό παίξαμε με σημαντικές απουσίες. Και παρόλα αυτά οι παίκτες έπαιξαν καλά. Απέναντι σε μια καλή ομάδα, πριν δεχθούμε το γκολ, είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι. Μπορεί να μην κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες αλλά προσπαθούσαμε να πιέσουμε. Το πρώτο γκολ, λοιπόν, της Κρασνοντάρ, αλλά και οι απουσίες μας ήταν σημείο-κλειδί για την έκβαση της αναμέτρησης".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε μεγάλο διάστημα του αγώνα δεν ήταν απειλητικός: "Εμείς δεν είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά και ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρίες. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και προσεκτικοί στην άμυνα. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί σκόραραν ουσιαστικά στο πρώτο σουτ στην εστία μας. Αλλά, ξεκαθαρίζω ότι όταν χάνεις από μια τέτοια ομάδα και ειδικά στην έδρα της, ούτε καταστροφή είναι ούτε ντροπή για τον σύλλογο. Και επαναλαμβάνω, στον όμιλο μας έχουμε δυο μεγάλες ομάδες την Ντόρτμουντ και την Κρασνοντάρ και σε κάθε ματς απέναντί τους δείξαμε χαρακτήρα και βγάλαμε προσωπικότητα".

Για την παρουσία του Χαρίση: "Είδα έναν πολύ καλό Χαρίση. Ένα παιδί 21 χρονών που δεν είχε πολλά παιχνίδια στα πόδια του, αλλά έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Τέτοια θέληση και αγωνιστικότητα που έδειξε, θέλουμε να έχουμε απ' όλους τους παίκτες, γιατί η ομάδα μας είναι νεανική".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο που έχει κουραστεί να ακούει τη λέξη υπομονή: "Πρώτα απ' όλα δεν είμαστε χαζοί για να προσπεράσουμε το ότι στο Πρωτάθλημα χάσαμε σημαντικούς βαθμούς τους οποίους θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Αλλά στην Ευρώπη, μαθηματικά δεν έχουμε αποκλειστεί και αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα έχουμε ελπίδες θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είναι δύσκολο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, όταν είσαι κάθε μέρα με τους παίκτες και δουλεύεις μαζί τους, μπορείς να πεις κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πότε ξεκινήσαμε την σεζόν, ποια ήταν η κατάσταση και η ατμόσφαιρα τότε. Πετύχαμε αρκετά πράγματα μπαίνοντας στους ομίλους, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και έχει τη θέληση να βελτιωθεί. Μην ξεχνάτε ότι δεν είχαμε όλους τους νέους παίκτες από την αρχή και χρειαζόμαστε χρόνο.Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθεί ο κόσμος, αλλά έχουμε ποιότητα για να γίνεται καθημερινά η ομάδα καλύτερη. Αυτό βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ