ΠΑΟΚ

"Ξηλώνει" από ψηλά ο Σαββίδης!

"Ξηλώνει" από ψηλά ο Σαββίδης!
Σαββίδης Άρνεσεν

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αρχίσει τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών για την κακή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδα του ΠΑΟΚ και το Sport24.gr εξηγεί τι είναι αυτό που κρατά τον Τούντορ στον πάγκο.

Σε κάθε αγωνιστική κρίση που "χτυπά" τον ΠΑΟΚ μετά από αρνητικά αποτελέσματα, έρχεται πρώτο-πρώτο στην επικαιρότητα το όνομα του Ίγκορ Τούντορ. Και παρόλο που ο Κροάτης τεχνικός έφθασε τρεις φορές κοντά στην έξοδο (το βράδυ που ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχασε από την ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο και λίγη ώρα μετά τη λήξη του ματς με τον Ηρακλή) παραμένει ακόμη στον "ασπρόμαυρο" πάγκο.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν υπάρχει έτοιμη σοβαρή εναλλακτική λύση, καθώς ο Σαββίδης εκτιμά ότι έχει αποτύχει τα προηγούμενα χρόνια το πείραμα με τους υπηρεσιακούς και ο δεύτερος και κυριότερος το γεγονός ότι ο 37χρονος κόουτς δεν πήρε όση στήριξη χρειαζόταν ένας νεαρός προπονητής από τα στελέχη που βρίσκονταν από πάνω του.

Για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ η απόδοση ευθυνών αρχίζει από πάνω προς τα κάτω. Κι αυτό ακριβώς εξηγεί γιατί πρώτος αποχώρησε ο Ιάκωβος Αγγελίδης (και σχεδόν ταυτόχρονα και ο Νίκος Βεζυρτζής). Ο Κύπριος τέως πρόεδρος του ΠΑΟΚ χρεώθηκε από τον ομογενή επιχειρηματία ότι έχασε τον έλεγχο της κατάστασης. Ότι δεν πρόλαβε καταστάσεις. Και έτσι έφθασε μέχρι την παραίτηση. Μάλιστα, άκουσε μαζί με τον Βεζυρτζή τη… σκληρή κριτική του Σαββίδη ενώπιον του Τούντορ για την ελλιπή στήριξη στον προπονητή. Τότε διαπίστωσε και ο πολύπειρος παράγοντας της οικογένειας του ΠΑΟΚ το χάσμα των απόψεων με τον Σαββίδη.

Ιβάν σε Άρνεσεν: "Πρώτος φταις εσύ…"

Η διοικητική ιεραρχία ήθελε τον Φρανκ Άρνεσεν να είναι κάτω από τους Αγγελίδη-Βεζυρτζή. Και από τη στιγμή που εκείνοι αποχώρησαν ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθει και η σειρά του Δανού να βρεθεί στο στόχαστρο, έχοντας μάλιστα δεχθεί και τη δυσφορία του Σαββίδη για την ποιότητα των καλοκαιρινών μεταγραφών που κόστισαν αρκετά χρήματα στον 56χρονο επιχειρηματία και έχοντας απολέσει σχεδόν όλες τις αρμοδιότητές του.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα 1,3 εκ. ευρώ του Λέοβατς, τα σχεδόν 1,2 του Τσίμιροτ, τα 700 χιλιάρικα του Σάμπο, τα 500 χιλιάρικα του Ζάιρο (για να μην πάμε και σε Άντονις) που του χρεώνει. Είναι και η συνολική διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος από την πλευρά του. Ότι δεν είχε αντανακλαστικά για να βρει λύση στο θέμα των τραυματισμών, ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην προσαρμογή αρκετών παικτών, ότι δεν μπόρεσε να καθοδηγήσει σωστά τον Τούντορ και διάφορα άλλα ζητήματα που φθάνουν μέχρι την εξωγηπεδική ζωή των παικτών.

Οι δύο άνδρες, μάλιστα, είχαν έντονες συζητήσεις πάνω σ’ αυτό το κομμάτι στο διάστημα που ο Σαββίδης βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη. "Πρώτος απ΄ όλους εσύ φταις" είπε στον Άρνεσεν, ο οποίος αντέτεινε την επιλογή να πάει σε χτίσιμο ομάδας σε βάθος τριετίας και ότι χρειάζεται χρόνος για να διορθωθούν οι αδυναμίες που θα προκύπτουν.

Κάπως, έτσι έφτασε ο Άρνεσεν στο σημείο να μην εμφανιστεί για δύο μέρες στην Τούμπα και πλέον να βρίσκεται στα πρόθυρα της αποχώρησης από τον ΠΑΟΚ. Το πότε ακριβώς είναι αυτό που μένει να φανεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα (16/2) θα βρίσκεται στην Τούμπα. Οπότε και η σημερινή μέρα παρουσιάζει ενδιαφέρον.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ