ΠΑΟΚ

"Ήταν διαμαρτυρία, όχι επεισόδια"

"Ήταν διαμαρτυρία, όχι επεισόδια"
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε η απολογία του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα στους αγώνε με Ατρόμητο και ΑΕΚ. Γιατί αισιοδοξούν στο "Δικέφαλο" ότι θα αποφύγουν την τιμωρία έδρας.

Διπλή απολογία περίμενε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τους αγώνες Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, με τη δεύτερη υπόθεση να είναι και πιο σοβαρή λόγω της εισόδου οπαδών του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου.

Σε ό,τι έχει να κάνει στον αγώνα με την ΑΕΚ που ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για τη ρίψη μίας φωτοβολίδας, το επιχείρημα του ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν μπορεί για τη χρήση μίας μόνο φωτοβολίδας, παρουσία 27.000 θεατών, να επιβληθεί πρόστιμο 35.000 ευρώ που προβλέπει γενικά και αόριστα ο κανονισμός.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε να γίνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας.Στη δεύτερη υπόθεση, αυτή της εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, το βασικό επιχείρημα του ΠΑΟΚ ήταν ότι όσοι μπήκαν μέσα δεν κινήθηκαν σε βάρος μελών της αποστολής του Ατρομήτου ή αξιωματούχων του αγώνα, αλλά διαμαρτυρήθηκαν μ' αυτό τον τρόπο για τον αποκλεισμό της ομάδας από τα ημιτελικά.

Αναφέρθηκε ότι γι' αυτό το λόγο ακουγόταν από την κερκίδα το σύνθημα "βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα...", ορισμένοι λογομαχούσαν με ποδοσφαιριστή που άργησε να μπει στη φυσούνα, ενώ ορισμένοι ακόμη πήγαν να ξεκρεμάσουν ένα πανό.

Επιπλέον, ορισμένα γεγονότα που έγιναν έξω απ΄το γήπεδο δείχνουν ότι η διαμαρτυρία στρεφόταν σε βάρος της διοίκησης και της ομάδας και όχι των αντιπάλων.

Όταν από την πλευρά της πεθαρχικής έγινε αναφορά στην έκθεση της Αστυνομίας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και βασικός μάρτυρας του ΠΑΟΚ, Σάκης Τονουσίδης τόνισε "η Αστυνομία γράφει τα πάντα και τρία πουλιά να πετούν στον ουρανό, το γράφει...".

Ακόμη, τονίστηκε ότι σε εποχή οικονομικής δυσπραγίας κάθε πρόστιμο δμιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ΠΑΕ.

Αισιοδοξία για αποφυγή τιμωρίας της έδρας

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, μετά το πέρας της διαδικασίας ήταν αιισόδοξοι ότι ο ΠΑΟΚ θα αποφύγει την τιμωρία της έδρας και αυτό στηρίζεται σε δύο στοιχεία:-Δεν υπήρχε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα-Η είσοδος των οπαδών δεν έχει τον χαρακτηρισμό των επεισοδίων, αλλά της διαμαρτυρίας, κάτι που με βάσει κανονισμού τιμωρείται μόνο με πρόστιμο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ