ΠΑΟΚ

Η υπόθεση Δωνη στο μυαλό του Σαββίδη

Η υπόθεση Δωνη στο μυαλό του Σαββίδη
INTIME SPORTS

Πολλοί έχουν σπεύσει να... τελειώσουν από τώρα τον Γιώργο Δώνη από τον ΠΑΟΚ. Είναι όμως έτσι; Το Sport24,gr αναλύει

Το θέμα προπονητή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας του ΠΑΟΚ κι αυτό είναι κάτι που παραδέχονται όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Μάλιστα, ήδη πολλοί έχουν ήδη... προχωρήσει στα σενάρια αντικατάστασης του Γιώργου Δώνη, αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να προκριθεί στους '8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι, όμως, τόσο απλοϊκό το ζήτημα. Ας αναλύσουμε τα δεδομένα που είναι τελικά εκείνα που θα καθορίσουν τις εξελίξεις:

-Η όποια απόφαση θα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, που άλλωστε ήταν εκείνος που... δημιούργησε το όλο θέμα με τη δυσφορία του για την εικόνα του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα στην Τρίπολη.

-Σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, στο ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας του ΠΑΟκ με το Δώνη και το τιμ του, η ΠΑΕ θα κληθεί να τους καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου και όχι και το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Αυτό είχε ξεκαθαριστεί στη συμφωνία που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο.

Οι ετήσιες απολαβές του Έλληνα τεχνικού και των συνεργατών του φθάνουν τις 550.000 ευρώ και κατά συνέπεια, το ποσό που αντιστοιχεί από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν κυμαίνεται περίπου στις 200.000 ευρώ. Απ' ότι φαίνεται, όμως, το κρίσιμο ερώτημα στο μυαλό του Σαββίδη είναι αν για την εικόνα της ομάδας ευθύνεται ο προπονητής της ή το υλικό της για το οποίο έχει παραδεχθεί εμμέσως δημόσια (στην πρώτη συνέντευξη Τύπου) ότι δεν είναι αυτό που αρμόζει στον ΠΑΟΚ που ο ίδιος θέλει.

Με απλά λόγια, αν ο Σαββίδης κρίνει ότι με αυτό το υλικό ο ΠΑΟΚ, πάνω-κάτω, θα παίζει το ποδόσφαιρο που βλέπουμε φέτος, ποιος ο λόγος να δώσει επιπλέον 200.000 ευρώ στο Δώνη και τους συνεργάτες του και να ψάξει για νέο προπονητή, τη στιγμή που λίγους μήνες μετά μπορεί να το κάνει χωρίς καμία οικονομική δέσμευση και έχοντας πιο ξεκάθαρα δεδομένα μπροστά του.

Θα μπορούσε, κάλλιστα, να δώσει τα χρήματα αυτά για μία μεταγραφή.Αν όμως, επικρατήσει στο μυαλό του η σκέψη ότι είναι ευθύνη του προπονητή και των επιλογών του η προβληματική εικόνα της ομάδας τελευταία, τότε θα είναι κι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο.Οι απαντήσεις στα διλήμματα θα δοθούν από τον ίδιο το Σαββίδη τις επόμενες μέρες, μετά το ματς με την Καλλιθέα, μαζί με την επιβεβαίωση ή όχι των πληροφοριών ότι σκέφτεται γενικότερες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ