ΠΑΟΚ

Η "μαύρη τρύπα" του Βιεϊρίνια

Η "μαύρη τρύπα" του Βιεϊρίνια
INTIME SPORTS

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρίσκεται ποιοτικά στην κορυφαία τριάδα παικτών του ελληνικού πρωταθλήματος. Στους τελευταίους αγώνες του ΠΑΟΚ, όμως, δεν το δείχνει στερώντας του το σημαντικότερο επιθετικό "όπλο"

Ο Βιεϊρίνια ήταν πραγματικός «τυφώνας» στα πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Έκανε πλάκα κόντρα στη Βαλερένγκα σκοράροντας δύο φορές, ξεκλείδωσε την άμυνα της Ξάνθης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δημιούργησε ένα πανέμορφο γκολ με τον Πανιώνιο και πέτυχε ένα ακόμα με την ΑΕΚ. Μετά, όμως, εξαφανίστηκε...

H τρίτη αγωνιστική του Champions League! Μπες στο Seri και κέρδισε μέχρι 100.000 ευρώ!!!

Για τον ΠΑΟΚ η παρουσία του Βιεϊρίνια στην ενδεκάδα πέραν από ευχάριστη πολυτέλεια, είναι και η μόνη που εγγυάται πως μπορεί να κάνει τη διαφορά έναντι του οποιουδήποτε αντιπάλου. Δυνατά σουτ εντός και εκτός περιοχής, ανίκητος στο ένας εναντίον ενός, δημιουργικός με προσφορά ακόμα και στην άμυνα. Ιδιαίτερα στα τρία τελευταία παιχνίδια, όμως, ο Πορτογάλος βρίσκεται πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.

Στο Καζάν, το Καραϊσκάκη και στην Τούμπα εναντίον του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα και να αποτελέσει τη γνωστή πηγή κινδύνων για τον αντίπαλο απελευθερώνοντας παράλληλα τους συμπαίκτες του. Κόντρα στους Κρητικούς φάνηκε πως και ο ίδιος έχει αντιληφθεί πως περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Δεν είναι τυχαίο πως ελάχιστες φορές προσπάθησε να περάσει τον αντίπαλο γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και τη γνώριμη εκρηκτικότητά του στα πρώτα μέτρα και περιορίστηκε όταν έπαιρνε την μπάλα στη γρήγορη πάσα.

Η δεδομένη σωματική και ψυχολογική κούραση

Τι σημαίνει, όμως, αυτό το ντεφορμάρισμα; Η λογική λέει πως ο Πορτογάλος είναι πολύ κουρασμένος έχοντας αγωνιστεί βασικός σε 12 παιχνίδια. Και πρόκειται για σωματική και ψυχολογική κούραση που τον έχει «ρίξει». Αν μάλιστα αναγνωρίσουμε πως και στην εκτός γηπέδου ζωή του συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές όπως είναι για τον καθένα η αναμονή της γέννησης του πρώτου του παιδιού, τότε γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για σωστή διαχείρισή του. Αυτή μπορεί να γίνει τόσο με ξεκούραση σε κάποια παιχνίδια, όσο και με τη στήριξη από τους ανθρώπους της ομάδας ψυχικά.

Η έλλειψη αντικαταστάτη και ο «πονοκέφαλος» για Μπόλονι

Και αν είναι εύκολο να λέμε πως ο Βιεϊρίνια θα πρέπει να μείνει στον πάγκο, πρέπει να αντιληφθούμε πόσο δύσκολο είναι και για τον Λάσλο Μπόλονι να τον αντικαταστήσει. Στο αριστερό άκρο δεν υπάρχει ο παίκτης που πείθει τον Ρουμάνο τεχνικό όπως συμβαίνει στα δεξιά όπου δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιεί τον Γεωργιάδη αντί του Σαλπιγγίδη.

Στη θέση του Πορτογάλου μπορεί ναι παίξει ο Ρομπέρ, αλλά παρότι στην προετοιμασία ο Γάλλος είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία, στα επίσημα δεν πήρε ευκαιρίες να βοηθήσει.Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρουμάνος τεχνικός πειραματίστηκε στις προπονήσεις με την μετάθεση του Γεωργιάδη στα αριστερά, χωρίς τελικά να το δοκιμάσει στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ίσως να περνά από το μυαλό του για το ματς με τους Σάμροκ.

Υπό... πιεστικές συνθήκες, εξάλλου, θα μπορούσε να παίξει και ο Λεονάρντο, αλλά είναι ανέτοιμος. Οπότε τι γίνεται; Ακολουθούν κρίσιμοι αγώνες σε Ευρώπη με Σάμροκ και στο πρωτάθλημα με τον Άρη και η σωστή απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα κρίνει πολλά για το μέλλον του ΠΑΟΚ...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ