ΠΑΟΚ

Η αποκάλυψη του Νιμανί

Η αποκάλυψη του Νιμανί

Ποια στοιχεία από το παιχνίδι του ανέδειξε ο Νιμανί στο φιλικό του ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλων Καλαμαριάς (videos).

Η σημερινή (11/1) αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, έγινε με σκοπό ο Λάσλο Μπόλονι να περάσει από το μικροσκόπιο τον 23χρόνο επιθετικό Φρεντερίκ Νιμανί.

Με μια πρώτη κουβέντα, μπορούμε να πούμε ότι ο Γάλλος πέρασε το πρώτο τεστ, καθώς σημείωσε τέσσερα από τα πέντε γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ είχε συμμετοχή και στο πρώτο, αφού από τα πόδια του ξεκινάει η φάση της επίτευξης του τέρματος.

Ο Νιμανί, όμως, εκτός από τα γκολ που σημείωσε έδειξε και μερικές από τις πτυχές του, οι οποίες μπορούν να κριθούν ικανοποιητικές. Ο Γάλλος σίγουρα παρουσιάστηκε τρακαρισμένος στα πρώτα λεπτά, αλλά αυτό έδειξε να το ξεπερνάει αμέσως.

Από τη συμμετοχή του στο παιχνίδι φάνηκε ότι βρίσκεται πίσω στη φυσική κατάσταση από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου", σίγουρα του λείπουν παιχνίδια, μιας και την τελευταία του "γεμάτη" χρονιά την πραγματοποίησε το 2006 όντας παίκτης της Μονακό.

Αυτό το στοιχείο ίσως ήταν το μοναδικό αρνητικό από αυτά που παρουσίασε ο υψηλόσωμος Γάλλος, στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε.

Εκτελεστής και φορ

Τέσσερα γκολ σε έξι τελικές προσπάθειες σίγουρα δεν είναι εύκολο να το πετύχει κανείς. Ο Νιμανί το έκανε στην πράξη, όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να τον κρίνει κανείς θετικά. Ο Γάλλος έδειξε ότι κατέχει την εκτελεστική δεινότητα. Επίσης, φάνηκε από τον τρόπο που σκόραρε, αλλά και κάποιες κινήσεις του, ότι είναι επιθετικός περιοχής.

Ο Γάλλος δεν είναι και ο πιο γρήγορος παίκτης για να παίξει στα άκρα (όπως ξεκίνησε στο ματς με την Καλαμαριά), αλλά ο μεγάλος διασκελισμός που έχει τον βοηθά πολύ σε κάποιες ενέργειες του, κυρίως όταν βγαίνει να ζητήσει μπάλα εκτός περιοχής.

Ο Νιμανί τα δύο από τα τέσσερα γκολ που σημείωσε, τα πέτυχε με το κεφάλι. Τα 193 εκατοστά που είναι ο Γάλλος σίγουρα του δίνουν σαφές πλεονέκτημα από τους αντιπάλους αμυντικούς, όμως, αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει πολύ καλή τεχνική.

Ο Νιμανί άφησε ικανοποιημένους τους 150 και πλέον οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, όμως, αυτός που θα κρίνει το μέλλον του, είναι ο Λάσλο Μπόλονι. Ο προπονητής του "Δικεφάλου" αφού πήρε μία γεύση από τον υψηλόσωμο επιθετικό σε φιλικό αγώνα, όπως είχε ζητήσει, θα αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδ για το αν ο Γάλλος φορέσει και σε επίσημο αγώνα την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Νιμανί θα συνεχίσει να προπονείται και τις επόμενες μέρες, οι συζητήσεις με την πλευρά που τον εκπροσωπεί συνεχίζονται, ψάχνοντας τη χρυσή τομή για το οικονομικό, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δε θέλει να δώσει χρήματα στη Μονακό για να τον αποκτήσει με μεταγραφή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ