ΕΥΡΩΠΗ

Δεν έχει μόνο ο ΠΑΟΚ πρόβλημα

Δεν έχει μόνο ο ΠΑΟΚ πρόβλημα
Πλατινί

Διαβάστε για τις δυσκολίες των Ρέιντζερς και των Χαρτς να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του Financial Fair Play της UEFA και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν

Σαφώς και δεν αποτελεί δικαιολογία για τον ΠΑΟΚ, η αλήθεια είναι, όμως, ότι η εφαρμογή του Financial Fair Play της UEFA δημιουργεί προβλήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Χαρακτηριστικές είναι οιπεριπτώσεις δύο σκωτσέζικων ομάδων και μάλιστα από τις μεγαλύτερες.

Ο λόγος για τους Ρέιντζερς και τους Χάρτς που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ρέιντζερς, οι μετοχές τους έχουν αποσυρθεί από το Χρηματιστήριο και η διοίκηση της ομάδας δεν έχει εκδώσει ακόμη τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρίας.

Η Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σκωτίας, έχει προπειδοποιήσει τους Ρέιντζερς ότι θα πρέπει να κλείσουν το θέμα μέχρι τέλη Μάρτη σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περάσουν από την... ιερά εξέταση της UEFA με τον κίνδυνο αποβολής τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ελλοχεύει

Όσο για τους Χαρτς, η περίπτωσή τους έχει πολλά κοινά με αυτή του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των ποδοσφαιριστών τους και μετά από ένα δίμηνο ανοχής, η σκωτσέζικη Λίγκα παρενέβη δίνοντας στις 4 του Γενάρη διορία μιας εβδομάδας για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους παίκτες, που διαμρτυρήθηκαν επίσημα μέσω της δικής τους Ένωσης.

Τυπικά το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα, αφού η Λίγκα περιμένει επιβεβαίωση από το δικηγόρο των παικτών ότι τα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς των παικτών, ωστόσο τα ρεπορτάζ των σκωτσέζικων μέσων ενημέρωσης τονίζουν ότι η διοίκηση των Χάρτς ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της έχοντας εξασφαλίσει ρευστότητα από την πώληση του αμυντικού Έγκερτ Γιόνσον στους Γουλβς.

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για τους Χάρτς είναι η 16 Γενάρη, όταν θα πρέπει και πάλι να πληρωθούν μισθοί και δώσεις συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές.Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ομοιότητες που παρουσιάζει η περίπτωση των Χάρτς με αυτή του ΠΑΟΚ (καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών) έχει κάνει πολλά από τα σκωτσέζικα media να δίνουν εκτενές ρεπορτάζ για το τι ακριβώς συνέβη με το “Δικέφαλο” και την απολογία του στην UEFA.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ