ΠΑΟΚ

Η "ακτινογραφία" των Μίκου και Τιάμ

Η "ακτινογραφία" των Μίκου και Τιάμ

Διαβάστε λεπτομέρειες για τους Μίκου και Τιάμ οι οποίοι... προβάρουν τα ασπρόμαυρα και όλα δείχνουν πως θα μετακομίσουν στον ΠΑΟΚ.

Οι Μίκου και Τιάμ είναι προ των πυλών της Τούμπας και έχει αξία να δούμε το αγωνιστικό προφίλ των δύο παικτών που έρχονται για να ενισχύσουν την επίθεση του ΠΑΟΚ.

Το προφίλ του Μίκου

Ο Νικολάς Λαντισλάο Φεντόρ Φλόρες γνωστός ως Μίκου (είναι το Νίκολας στα ουγγρικά) είναι γεννημένος στις 19 Αυγούστου του 1985 και είναι καθαρό φορ. Ο Μίκου είναι γιος Ούγγρων που μετανάστευσαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άρχισε την καριέρα του στην Ακαδημία του Σάντο Τόμας ντε Βιλανέβα στο Καράκας. Το 2002 και ενώ είχε δώσει δείγματα γραφής σε τουρνουά στην Ισπανία δοκιμάστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Βαλένθια και τελικά επέλεξε να υπογράψει συμβόλαιο με τις "νυχτερίδες". Επαιξε στις μικρές ομάδες της Βαλένθια, αλλά και συλλόγους μικρών κατηγοριών της Ισπανίας (Αλκογιάνο, Σαλαμάνκα, Μούρθια, Βαλένθια Β, Χιμνάστικ), αλλά δεν κατάφερε να πιάσει στην πρώτη ομάδα, στην οποία έκανε ελάχιστες συμμετοχές.

Τον Ιανουάριο του 2010 υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών με την Χετάφε στην οποία έκανε 90 συμμετοχές και 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Την σεζόν 2012-2013 έπαιξε δανεικός στη Σέλτικ, στην οποία είχε 14 συμμετοχές (δύο από αυτές στο Champions League) και σημείωσε και δύο γκολ. Στο τέλος, όμως, δήλωσε ότι μετάνιωσε που πήγε στην Σκωτία. Για 1,5 σεζόν, από το 2013 έως τον Γενάρη του 2015 έπαιξε στην Αλ Γκαράφα στο Κατάρ, όπου έκανε 25 ματς και σημείωσε έξι τέρματα.

Ακολούθησε η μεταγραφή στη Ράγιο Βαγιεκάνο στην οποία χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να παίξει. Το κατάφερε όταν τραυματίστηκε ο Χάβι Γκέρα και έκανε 7 συμμετοχές και δύο γκολ. Την επόμενη σεζόν έπαιξε σε 24 ματς έχοντας 9 γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο αναδείχθηκε παίκτης του μήνα κάνοντας και ένα ρεκόρ. Σκόραρε σε πέντε σερί ματς και ξεπέρασε τον θρυλικό Μεξικανό Ούγκο Σάντσες της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσε να είχε διευρύνει το ρεκόρ αν δεν τραυματιζόταν στο ματς με την Μπέτις.

Και φθάσαμε στο φετινό καλοκαίρι που ο υποβιβασμός της Βαγιεκάνο του δημιούργησε τάσεις φυγής. Οι οπαδοί πρόσφατα φώναζαν συνθήματα προτρέποντάς να φύγει και έτσι έκαναν ευκολότερο το έργο του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειώσουμε και την παρουσία του στην Εθνική Βενεζουέλας. Έχει 50 συμμετοχές από το 2006 μέχρι σήμερα και έχει σκοράρει 11 φορές.

Ποιος είναι ο Τιάμ

Ο Μάμε Τιάμ γεννήθηκε στις 9 Οκτώβρη του 1992, είναι Σενεγαλέζος και παίζει ως εξτρέμ. Την περίοδο 2008 ως το 2010 ήταν στις μικρές ομάδες της Τρεβίζο, Ιντερ και Σασουόλο. Από το 2011 ανήκε στην μεγάλη ομάδα της Ιντερ και δόθηκε δανεικός στην Αβελίνο (2011-12) και στην Σούντιρολ (2012–2013). Στην Βίρτους Λαντσιάνο βρέθηκε το διάστημα 2013-15. Στην πρώτη του χρονιά εκεί είχε τρία γκολ στην Serie B αλλά την δεύτερη έφτασε τα οχτώ. Τον Ιούνη του 2015 μετακόμισε στην Γιουβέντους στην οποία υπέγραψε.

Δεν έμεινε στην πρώτη ομάδα και στο τέλος του Ιούνη τον απέκτησε η Ζούλτε Βάρεγκεμ με την μορφή δανεισμού από τον ιταλικό σύλλογο. Είχε 9 γκολ στο πρωτάθλημα του Βελγίου σε 28 συμμετοχές (στα 23 ματς βασικός). Λίγο πριν τα μέσα του Αυγούστου η ιστοσελίδα tuttomercatoweb.com ήταν αυτή που ανέφερε το όνομα του Τιάμ για τον ΠΑΟΚ. Τονίστηκε, πάντως, πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη και από την Πεσκάρα και την Μπολόνια. Ο ίδιος σε παλιά συνέντευξή του τόνισε πως "η μαμά μου έκανε τα πάντα για να με φέρει στην Ευρώπη γιατί ο καθένας πίστευε στο ταλέντο μου". Οσο για το κεφάλαιο Γιουβέντους και τον δανεισμό στην Ζούλτε Βάρεγκεμ; Τόνισε πως "δίχως να αποδείξω τι αξίζω αλλού, ήταν δύσκολο να βρω θέση απευθείας στην Γιουβέντους.

Είναι ωραίο να είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας. Η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μένω κάπου δίχως να παίζω. Αν δεν παίζω, κοιτάω για αλλού. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να αγωνίζεται. Στο Βέλγιο δεν είχα κανένα πρόβλημα προσαρμογής". Για την Εθνική Σενεγάλης έχει υπογραμμίσει ότι "θέλω πραγματικά να παίζω για την χώρα μου. Είμαι πάντα στην διάθεση του προπονητή έτσι ώστε να υπηρετήσω την Σενεγάλη".

Για τον Μάμε Τιάμ και τον ΠΑΟΚ γράφουν στην Ιταλία. " Ο ΠΑΟΚ είναι στην τελική ευθεία για συμφωνία σχετικά με την αγορά του Τιάμ από την Γιουβέντους", αναφέρει η ιστοσελίδα gianlucadimarzio.com. Επίσης στο δημοσίευμα γράφεται το εξής: "Τ ο μέλλον του Τιάμ είναι στην Ελλάδα. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός, που ανήκει στην Γιουβέντους και δόθηκε δανεικός (σ.σ. σεζόν 2015-16) στην Ζούλτε Βάρεγκεμ, είναι έτοιμος να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να υποδεχτεί τον παίκτη".

Ο Μίκου εν δράσει:

Ο Τιάμ εν δράσει:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ