ΠΑΟΚ

"Φουλ επίθεση για να διεκδικήσουμε τον τίτλο"

"Φουλ επίθεση για να διεκδικήσουμε τον τίτλο"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για το στυλ παιχνιδιού που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο διάστημα που βρίσκεται στον "Δικέφαλο" αλλά και στην προετοιμασία των "ασπρόμαυρων"

Αποστολή στην Αυστρία: Στέργιος Αναστασιάδης

Τη συνταγή του τίτλου ανέλυσε ο Κώστας Κατσουράνης σε συνέντευξή του στην Αυστρία. Ο έμπειρος άσος αναφέρθηκε στη προετοιμασία του ΠΑΟΚ, μίλησε για το διάστημα που βρίσκεται στον "Δικέφαλο", αλλά και την έλευση στην Τούμπα αρκετών πρώην παικτών του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα είπε:

Ενημερώσου για τα νέα από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ μέσα από το ολοκαίνουριο SPORT 24 app για iPhone και Android. Αν δεν το έχεις "κατεβάσει", μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή από τα App Store και Google Play.

Για το πώς θα ήταν ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν:

"Με το αν θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς. Αυτό σημαίνει να μη χάσουμε ματς όπως αυτό στη Τρίπολη, στον ημιτελικό του κυπέλλου. Ή όπως το παιχνίδι στον Ατρόμητο, στα πλέι οφ. Θέλω να είμαστε ομάδα, να έχουμε μια καλή εικόνα. Ας χάσουμε όπως χάσαμε με τα Γιάννινα στα πλέι οφ".

Για το αν εννοεί να μην χάσει ο ΠΑΟΚ ματς "κλειδιά":

"Όχι, ματς «κλειδιά» θα χάσει, είναι πολλά τα παιχνίδια. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλω να μη "πουλάμε" ματς, να μην «πουλάμε» βαθμούς. Διαθέτουμε το ρόστερ και τα «μικρά» ματς θα μας δώσουν το πρωτάθλημα. Δεν σου λέω πως θα το πάρουμε σίγουρα. Αλλά αν πάρουμε τα «μικρά» ματς, θα το διεκδικήσουμε. Και αν το διεκδικήσουμε, μπορούμε να το πάρουμε".

Για τη φετινή προετοιμασία:

"Δεν έχω να παρατηρήσω κάτι. Η προετοιμασία είναι σχετική. Είναι πιο πολύ για τον προπονητή, για να δει τους παίκτες. Εγώ πέρσι δεν έκανα προετοιμασία. Είδες πως δεν είχα φυσική κατάσταση; Ο «Σάλπι» για παράδειγμα έκανε προετοιμασία και μετά έσπασε το δάχτυλό του και ό,τι βάσεις είχε, τις έχασε. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε…".

Για το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ:

"Αν είμαστε δυνατοί πνευματικά, στο μυαλό, αυτό θα είναι το ατού μας. Τότε θα μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα. Έχουμε κάνει καλές μεταγραφές, οι οποίες θα βοηθήσουν. Τον Λούκας δεν τον ήξερα, αλλά έχει δείξει πως διαθέτει καλές δυνατότητες. Τους διεθνείς Έλληνες τους ξέρουμε, δεν είναι ερωτηματικά. Ξέρεις τι περιμένεις από αυτούς. Ό,τι είναι να δώσουν, θα το δώσουν".

Για το αν νιώθεις πιο σίγουρος που στην ομάδα υπάρχουν τόσοι διεθνείς:

"Αυτό είναι καλό. Σε όλες τις ομάδες. Έχουν υψηλές παραστάσεις, αλλά πάντα η ουσία είναι η ομάδα, το σύνολο. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί μόνος του να φέρει τίτλο, παρά μόνο η ομάδα, αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ ψάχνει να κάνει το "μπαμ" όσον αφορά τις μεταγραφές:

"Για το δικό μας επίπεδο και το ελληνικό πρωτάθλημα, καταλαβαίνω ότι μια ομάδα θέλει να πάρει έναν παίκτη έτοιμο για την επίθεση ή για τη μεσοεπιθετική γραμμή που σκοράρει, που δίνει ασίστ. Έναν παίκτη που τα έχει ήδη κάνει αυτά, όχι έναν παίκτη που θα τα κάνει".

Για το ότι μια ομάδα παικτών που ήταν στον Παναθηναϊκό όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα, βρίσκεται πλέον στον ΠΑΟΚ:

"Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον αυτό που ήταν. Έχει οικονομικά θέματα, τα οποία δεν τα έχει πλέον ο ΠΑΟΚ, που αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Για το πώς θα περιέγραφε το πρώτο σου εξάμηνο στον ΠΑΟΚ και τι δεν πήγε καλά πέρσι;

"Το κλειδί ήταν να πάμε στο τελικό, αυτό μας στοίχισε. Χωρίς να παίζουμε κάτι σπουδαίο, η ομάδα προχωρούσε. Όλο το στοίχημα ήταν τα παιχνίδια με τη Τρίπολη. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από εμάς και δίκαια πήγε τελικό. Μέσα στο γήπεδο αυτό έδειξε, Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν παίζει μπάλα το όνομα ή η φανέλα. Ήταν μια αποτυχία για μας και με χωρίς καλή ψυχολογία και με νέο προπονητή, πήγαμε στα πλέι οφ. Κουτσά – στραβά πήραμε τη δεύτερη θέση, την οποία όμως αξίζαμε. Στον ΠΑΟΚ δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Το κλίμα ήταν καλό. Τα πιο πολλά παιδιά τα γνώριζα. Με τον Ζαγοράκη, τον Βρύζα και τον Γεωργιάδη, ήμουν συμπαίκτες. Ήταν σα να ήμουν καιρό στην ομάδα. Ήθελα να δείξω σε όλους ότι δεν ήρθα να πάρω τα λεφτά του Σαββίδη και να κάθομαι. Δε το έχω ανάγκη αυτό. Όλα μετά κύλησαν ήρεμα. Υπήρξαν βέβαια και δυσκολίες..."

Για το ότι υπάρχει η εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί στη πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ:

"Στην Ελλάδα πολλά λέμε. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ το φαβορί. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Ποια είναι η ελληνική σχολή; Τι κάνουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και εμείς είμαστε το φαβορί; Εμείς δεν διαθέτουμε σχολή. Που εκπαιδεύουμε τους ποδοσφαιριστές μας; Πουθενά. Θεωρητικά, οι αντίπαλοί μας λοιπόν έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες. Για παράδειγμα ο Τύπος έλεγε πέρσι πως ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί στα παιχνίδια με τη Μάλαγα. Έλεγαν πως η Μάλαγα είναι διαλυμένοι. Οι Βέλγοι έχουν σχολή, οι Αυστριακοί έχουν σχολή. Εμείς τι σχολή έχουμε; Κάποιοι μπορούν να κάνουν το κόσμο να ονειρεύεται. Εγώ θέλω να λέω την αλήθεια. Κατά την άποψή μου, οι πιθανότητες στον πρώτο γύρο είναι 50-50".

Για την γνώμη που έχει για τους νεαρούς παίκτες:

"Νομίζω πως όλα τα νεαρά παιδιά έχουν ταλέντο, για να βρίσκονται εδώ. Από εκεί και πέρα, η εμπειρία και όλα αυτά που έχω ζήσει, εύχομαι να είχα ένα κατσαβίδι για να τα βάλω στο μυαλό τους, Νομίζω πως θα τους έκανε καλό. Ο ποδοσφαιριστής άλλωστε είναι ένα παιδί. Εγώ είμαι στα 34, έχω οικογένεια, αλλά είμαστε σαν παιδιά. Παίζουμε μπάσκετ, κάνουμε πλάκες…Αυτό λέω στους μικρούς. Το θέμα είναι η ωριμότητα. Όσο πιο ώριμος στο μυαλό είναι κάποιος, τόσο πιο γρήγορα θα παίξει. Μπορούν να παίξουν όλοι και να στηριχθούν ο ΠΑΟΚ σε αυτούς. Χρειάζεται όμως θράσος, ψυχή, καρδιά και μυαλό. Αυτά δεν τους τα μαθαίνει κανείς όμως, Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας".

Για το πώς ωριμάζει ένας νεαρός παίκτης:

"Αν παίρνει στη ζωή του τις σωστές αποφάσεις, μετά θα τις παίρνει και μέσα στο γήπεδο. Και να δουλεύει. Αν δεν δουλεύει, δεν θα κάνει τίποτα. Δουλειά και σωματική και πνευματική. Είδαμε για παράδειγμα την Εθνική Νέων στο Μουντιάλ. Βρεθήκαμε στους «16» της διοργάνωσης. Σε αυτές τις ηλικίες, το επίπεδό μας είναι καλό. Μετά ανοίγει η ψαλίδα".

Για το πώς κρίνεις την παρουσία του ΠΑΟΚ στα μέχρι τώρα φιλικά:

"Τα φιλικά είναι περισσότερο για τον προπονητή. Σίγουρα είμαστε κουρασμένοι, το πρόγραμμα είναι βαρύ. Ποτέ στη ζωή μου δεν έπαιξα τρεις αγώνες σε 7-8 μέρες Μπήκαμε κατευθείαν στα δύσκολα, τα πόδια μας είναι βαριά αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν καλή. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καν σωστά όταν είμαστε κουρασμένοι".

Για το ότι η ομάδα δεν δουλεύει και τόσο πολύ έως τώρα στην τακτική:

"Είναι λογικό πως ο προπονητής νομίζει πως εμείς ήδη εμείς ξέρουμε τακτική. Τώρα προσπαθεί να μας μάθει όλους, ενώ αν δείτε το πάσινγκ γκέιμ στην προπόνηση, όλοι έχουμε τις θέσεις που θα έχουμε και στους αγώνες. Θεωρώ ότι θέλει να μας δουλέψει σε υψηλή ένταση, στα κόκκινα. Γιατί έτσι θα είναι η κατάσταση στα παιχνίδια, στα κόκκινα. Και τότε θα κάνεις τα πιο απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Όταν χάνεις για παράδειγμα τη μπάλα, δεν χρειάζεται να κάνεις τακτική για να την πάρεις ξανά. Πέρσι αυτό δεν το έκανε ο ΠΑΟΚ. Φέτος μακάρι να το κάνουμε. Να έχουμε τη νοοτροπία πως πρέπει να πάρουμε αμέσως τη μπάλα. Αυτό που κάνει η Μπαρτσελόνα. Νομίζω πως τώρα ξεκινάμε από τα απλά και στη συνέχεια θα έρθουν και συνδυασμοί. Πρώτα βάζεις βάσεις. Πλέον οι περισσότεροι στην ομάδα γνωρίζουν τακτική. Μπορεί να φαίνεται ότι ο προπονητής δεν δουλεύει καθόλου τακτική. Δεν είναι όμως έτσι. Στις ομιλίες, στα βίντεο, δουλεύει στην τακτική. Σου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος. Και αυτό, μάθημα τακτικής είναι".

Για το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει δουλέψει καθόλου στις τελικές προσπάθειες έως τώρα:

"Δεν είμαι προπονητής, δεν ξέρω γιατί. Δυο εβδομάδες κάνουμε προπονήσεις. Πρέπει να διαλέξεις τι θα κάνεις. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Ο προπονητής είναι το νούμερο 1. Αυτός αποφασίσει για τη προπόνηση. Ο προπονητής παίρνει πρωτοβουλίες στη προπόνηση και οι παίκτες παίρνουν πρωτοβουλίες στο γήπεδο".

Για το αν προτιμά να παίζει στο κέντρο άμυνας ή μεσαία γραμμή:

"Τι να σου απαντήσω; Δεν είμαι προπονητής. Θα δούμε...".

Για το αν εύχεται να πάρει ο ΠΑΟΚ παίκτη θα να ελευθερωθεί από την άμυνα:

"Γιατί; Με κλείδωσε κανένας εκεί;".

Για το ότι αυτό το θέμα συζητιέται αρκετά στη Θεσσαλονίκη:

"Στη Θεσσαλονίκη γενικότερα έχει πολλές κουβέντες".

Για το τι ποδόσφαιρο σου αρέσει:

"Διαφορετικό στυλ παιχνιδιού θα παίξεις στην Ελλάδα και άλλο στην Ευρώπη και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Γι' αυτό και οι ελληνικές ομάδες μπερδεύονται. Στην Ελλάδα θα πρέπει να παίζουμε φουλ επίθεση, δεν μας κάνουν οι ισοπαλίες αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα".

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει ότι στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα υπάρχει ΑΕΚ:

"Εγώ, ναι. Κάποιοι άλλοι όχι. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ, αλλά τέλος πάντων. Αν είναι για το καλό της, ας είναι".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ