ΠΑΟΚ

Ένταση και αποχώρηση Ίβιτς από τη συνέντευξη Τύπου

Ένταση και αποχώρηση Ίβιτς από τη συνέντευξη Τύπου
Ίβιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε για τη διακοπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατήγγειλε λεκτική επίθεση εναντίον του, ενώ τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών.

Ένταση υπήρξε στη συνέντευξη Τύπου του Βλάνταν Ίβιτς στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Δικεφάλου είπε:

Εσείς φύγατε από το γήπεδο αυτοβούλως ή ενημερωθήκατε από τον ρέφερι;
"Ενημερώθηκα πριν την τελευταία διακοπή από τον πρώτο και τον τέταρτο διαιτητή – ήταν μαζί μου και ο αρχηγός της ομάδας - ότι επόμενη φορά αν ξαναγίνει διακοπή τελειώνει το ματς και μπαίνουμε μέσα. Ότι τελειώνει το ματς και δεν ξαναβγαίνουμε έξω. Έγινε αυτό που έγινε στο τέλος και μπήκαμε μέσα. Όταν μπήκαμε, μου είπε “αυτό που είπα έγινε” και μετά άλλαξε γνώμη. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν είναι παραμύθια, ας μιλάω μόνος μου. Αυτό έγινε πάντως".

Για να βγείτε μετά, χρειάστηκε μία συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη;
"Υπήρχε απειλή για -10 βαθμούς. Αυτό μας είπαν. Και βέβαια είχαμε -3 στην αρχή του πρωταθλήματος, -3 σήμερα στον αγώνα και -10 αν δεν βγαίναμε, τότε θα φτάναμε στους -16. Τι να κάνουμε; Μέχρι που θα πάει αυτό; Εσείς ασχολείστε με αυτά. Δεν με ενδιαφέρει αν είστε ρεπόρτερ Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ. Αν θέλετε να βλέπετε κάτι ενδιαφέρον, πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό (σ.σ. απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους). Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο. Δεν γίνεται έτσι να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για πολλά χρόνια".

Ως προπονητής με μία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπατε “πού να πάμε με -16 βαθμούς”; Μήπως μπορείτε να το δικαιολογήσετε; Γιατί οι πρώτοι -3 βαθμοί ήταν απόφαση του Σαββίδη να μην κατέβει στον ημιτελικό. Οι -10 βαθμοί ότι θα σας αφαιρούσαν τώρα και οι -3 βαθμοί που θα χάνατε σήμερα;
"Οι σημερινοί 3 βαθμοί χάθηκαν στην κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε στον παίκτη που μας έβαλε το δεύτερο γκολ. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν οφσάιντ και έπρεπε να πάρει κόκκινη ο Μποτία που έκανε τάκλιν για κόκκινη και για να έφευγε για... 5 αγωνιστικές. Αν το έκανε παίκτης του ΠΑΟΚ, πείτε μου τι θα έκανε ο διαιτητής; Αν γινόταν στην Τούμπα, τι θα γινόταν";

Όταν βγαίνατε μετά το τέλος του αγώνα έγινε κάτι με τους παίκτες;
"Μεταξύ των παικτών δεν έγινε τίποτα".

Ειπώθηκε κάτι από τους οπαδούς;
"
Ήταν από το τιμ του προπονητή του Ολυμπιακού ένας που μόλις μπήκαμε πρώτη φορά μέσα, άρχισε να βρίζει. Έλεγε διάφορα. Βγαίνοντας πάλι έλεγε διάφορα όταν βγήκα να κάνω δηλώσεις για τη "NOVA".

Κάνατε πολλές κλασικές ευκαιρίες, βοήθησε και η άμυνα του Ολυμπιακού σε αυτό. Σας προβληματίζει το μη τελείωμα των προσπαθειών σας;
"Στο σημερινό παιχνίδι ξεκάθαρα έπρεπε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ με βάση τις ευκαιρίες και όλα αυτά που έγιναν. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε παραπάνω κατοχή, αλλά χωρίς ουσία. Δεν θυμάμαι να δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες. Μόνο από στατικές φάσεις δημιουργούσε. Είχαμε σωστό τρόπο προσέγγισης του αγώνα από το 1ο λεπτό. Δεν εκμεταλλευτήκαμε για ακόμη μία φορά πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που είναι στο ποδόσφαιρο. Τώρα για ποιο λόγο δεν μπήκαν τα γκολ; Δεν υπάρχει απάντηση. Δουλεύουμε, προσπαθούμε να διορθώσουμε τα πράγματα, πιστεύω ότι θα τα διορθώσουμε".

Τόσο ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, νιώσατε μόνο από τους καπνούς ότι κινδυνεύσατε και έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι;
"Ναι, φοβήθηκα για τον Αθανασιάδη και τον Ροντρίγκες. Μπορεί να ήταν στο... νοσοκομείο! Αλήθεια φοβήθηκα. Μπορεί να ήταν στο νοσοκομείο".

Από τους φιλάθλους θα ήταν στο νοσοκομείο;
"Όχι, από τους παίκτες που δέχτηκαν τα μαρκαρίσματα".

Επειδή είδαμε πολύ κόσμο πίσω από τον πάγκο, μήπως ήταν η μεγαλύτερη εστία έντασης;
"Ξέρω ότι όταν έμπαινα μέσα και έγινε η διακοπή, ήρθαν αρκετά πράγματα στη φυσούνα. Δεν με βρήκε κάτι, αλλά μπορεί να με έβρισκε. Όταν μπήκα μέσα, δεν μπορώ να σας πω".

Μας είπατε πριν ότι ο διαιτητής και ο 4ος σάς είπε ότι στην επόμενη διακοπή θα διέκοπτε οριστικά το ματς. Η κίνησή σας να πάρετε την ομάδα και να φύγετε ήταν πριν σφυρίξει ο διαιτητής. Άρα αυτό σημαίνει ότι εσείς κάνατε νόημα να φύγουν οι παίκτες για τα αποδυτήρια;
"Δεν είναι έτσι όπως λέτε εσείς. Οι ερωτήσεις σας έχουν ενδιαφέρον για την άλλη πλευρά".

Η επίσημη θέση του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του αγώνα μιλάει για παίκτες του ΠΑΟΚ που στη φισούνα βρίζουν, όπως ο Μαλεζάς και κάποιοι άλλοι. Επίσης ο κ. Μίχελ έκανε χειρονομία άσεμνη στον κόσμο.
"Είδατε κάποια πράγματα. Εξαιτίας σας συμβαίνουν αυτά".

Ολοκληρώθηκε με ένταση η συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε ο Ίβιτς όταν υπήρξε έντονος διάλογος με τους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα τους είπε:

"Έχετε κι εσείς μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν. Δεν αναφέρομαι σε όλους. Σέβομαι τους Έλληνες δημοσιογράφους". Αυτό επειδή ορισμένοι του είπαν για τη θέση του Ολυμπιακού για τα γεγονότα του αγώνα με την τοποθέτηση Καραπαπά κι ενώ ο υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΟΚ απάντησε πως: "Ο Ολυμπιακός δεν αναφέρεται σε όλα όσα έγιναν, όπως αυτό με τον Μοδεστό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ομίχλη, ο Μίλι και 2-1
Ίβιτς: "Ήταν απαράδεκτο που μας έβριζαν"
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
"Ερυθρόλευκη συνείδηση ο Αρετόπουλος"
Γλύκος: "Πρωταγωνιστές οι διαιτητές, παίζουν με τον ιδρώτα μας"
Καραπαπάς: "Κανένα ματς δεν διεκόπη για ανάποδο άνεμο"
Τα γκολ της 8ης αγωνιστικής της Super League στον Sport24 Radio 103.3

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ