ΠΑΟΚ

Ενίσχυση με δύο εκ. ευρώ και σφραγίδα Αγγελου

Ενίσχυση με δύο εκ. ευρώ και σφραγίδα Αγγελου
INTIME SPORTS

Ποια είναι τα δεδομένα για την μεταγραφική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ τον Γενάρη. Οι δύο πρωτοκλασάτοι και οι δύο κινήσεις για να "γεμίσει" το ρόστερ, η στάση του Σαββίδη και το απόλυτο κουμάντο του Αναστασιάδη

Οι παραδοχές όλων όσων ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ για την πολύ δυνατή φετινή ομάδα συνοδεύονται από το ερώτημα αν θα μπορέσει να αντέξει σε βάθος χρόνου και στην προτροπή ο "Δικέφαλος" να κάνει οπωσδήποτε κινήσεις ενίσχυσης την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα των μεταγραφών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων της ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα και απόδειξη είναι η σύσκεψη που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Ιβάν Σαββίδης και άλλοι συνεργάτες του (Αγγελίδης, Βρύζας και Αναστασιάδης).

Από την συγκεκριμένη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν δύο βασικά συμπεράσματα τα οποία ήταν γνωστά εδώ και αρκετό καιρό. Πρώτο, ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να βάλει μέχρι και 2 εκ. ευρώ για να καλυφθούν τα κενά του ΠΑΟΚ στο ρόστερ και δεύτερο ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι αυτός που δίνει την έγκριση για οποιαδήποτε κίνηση γίνει.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι ενθουσιασμένος από την δουλειά του Ελληνα τεχνικού, ειδικά μετά το "διπλό" στο Καραισκάκη που αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη χαρά που πήρε στα δύο χρόνια που είναι στην ΠΑΕ και γι' αυτό σε τετ α τετ που είχε μαζί του την Παρασκευή, ξεχωριστά από την συνάντηση με τους υπόλοιπους συνεργάτες, του ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος κρατά τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και αποφασίζει τι πρέπει να γίνεται.

Τα "θέλω" και ο προβληματισμός του Αναστασιάδη

Εχει, λοιπόν, αξία να αναλύσουμε το σκεπτικό του 61χρονου προπονητή για τις μεταγραφές μεσούσης της περιόδου. Το σκεπτικό του έχει ως εξής:

Από την μία πλευρά τονίζει ότι πρέπει να προστεθούν στο ρόστερ παίκτες με χαρακτηριστικά και ποιότητα που δεν υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή και από την άλλη υπογραμμίζει το ευαίσθητο σημείο της ισορροπίας μέσα στα αποδυτήρια: "Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε να χαλάσει η χημεία της ομάδας. Οποιος έρθει πρέπει να κουμπώσει στο υπόλοιπο σύνολο και όχι να μας μπερδέψει".

Αυτός είναι και ο λόγος που σε πρόσφατες συνεντεύξεις Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε με τρόπο που έμοιαζε αρνητικός για τις μεταγραφές. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του μετά το ματς με τον Πανθρακικό όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα χρειάζεται επιπλέον λύσεις μετά τους συνεχείς τραυματισμούς.

"Αν έρθουν μεταγραφές θα είναι... όνειρο", είχε πει και αυτή η ατάκα του ερμηνεύτηκε από πολλούς απλοικά πως "ο Αγγελος δεν θέλει μεταγραφές". Το αντίθετο ισχύει αλλά με τους όρους που σημειώνουμε παραπάνω.

Αυτό είναι το πλάνο των μεταγραφών

Πώς ακριβώς, λοιπόν, θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές; Το Sport24.gr αποκαλύπτει όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του:

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε το "ΟΚ" να δοθούν έως και 2 εκ. ευρώ για να αποκτηθούν δύο έως τέσσερις παίκτες. Ενας κεντρικός αμυντικός, ένας μεσοεπιθετικός που να μπορεί να παίξει στα άκρα, ένα "οχτάρι" και ένας τερματοφύλακας, αν όπως όλα δείχνουν αποχωρήσει ο Σαρλ Ιτάνζ και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής του Σανθ Χακόμπο. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα πάνε για δύο παίκτες πρώτης γραμμής και θα έρθουν για να μπουν άμεσα στην ενδεκάδα. Πιθανόν, αυτό αφορά τον στόπερ και τον μεσοεπιθετικό.

Ονόματα που ακούγονται και δεν αποκλείστηκαν

Η αλήθεια είναι ότι όλες τις προηγούμενες εβδομάδες απασχόλησαν την δημοσιότητα αρκετά ονόματα παικτών που φέρονται να αποτελούν στόχο του ΠΑΟΚ. Τα περισσότερα από αυτά διαψεύστηκαν από την ΠΑΕ, πιο πρόσφατο παράδειγμα το όνομα του 30χρονου Ισπανού στόπερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κάρλος Γκαρσία για τον οποίο ο Βρύζας τόνισε πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αν και η περίπτωσή του είναι ανοιχτή το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος και όχι για τώρα.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα για τα οποία φαίνεται να υπάρχει ένα παράθυρο ότι μπορεί να τα ξαναβρούμε μπροστά μας. Αυτά είναι:

-Ματέους Κλιχ: Ο Πολωνός της Βόλφσμπουργκ, 24 ετών που παίζει στον άξονα της μεσαίας γραμμής και διαθέτει και επιτελικές ικανότητες, είναι υπό παραχώρηση από την Βόλφσμπουργκ και μάλιστα το τελευταίο διάστημα παίζει μόνο στα παιχνίδια της β' ομάδας. Υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα για το φλερτ του με τον ΠΑΟΚ, σε αυτό αναφέρθηκε μέχρι και η προσωπική του ιστοσελίδα, προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ περιμένει να "πέσουν" τα οικονομικά δεδομένα για να κινηθεί.

-Χουάν Κάλα: Ο 24χρονος Ισπανός στόπερ που πέρασε από την ΑΕΚ έχει προταθεί από το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ. Τότε η τιμή του (μισό εκ. ευρώ) ήταν απαγορευτική, τώρα όμως ίσως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Κάλα έχει παίξει μόλις σε ένα επίσημο παιχνίδι με την Κάρντιφ φέτος από την οποία έμεινε ελεύθερος πριν λίγες μέρες. Προτάθηκε ξανά στον ΠΑΟΚ που ακόμη δεν έχει κάνει κίνηση, ίσως όμως το πράξει αν ο παίκτης ρίξει τις απαιτήσεις του.

-Νίκος Κοροβέσης: Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα απασχολεί τον ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια και εδώ και αρκετές μέρες υπάρχει ένα σενάριο ότι θα αποκτηθεί από τον "Δικέφαλο" τον Γενάρη το οποίο δεν έχει διαψευστεί.

Φυσικά όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε στις μέρες μεταγραφικής περιόδου, τα ονόματα στη λίστα θα πληθαίνουν.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε και κινήσεις επένδυσης που γίνονται από τον ΠΑΟΚ, κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει από το καλοκαίρι Σαββίδης και Αναστασιάδης και σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται η περίπτωση του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός που έκανε καλές εμφανίσεις στη Β' Σουηδίας με την Ασιρίσκα, αποκτήθηκε με πολύ χαμηλό κόστος (περίπου 40.000 ευρώ ετησίως) και τις επόμενες εβδομάδες θα αξιολογηθεί αν μπορεί να προσφέρει από τώρα στην ομάδα ή θα πάει δανεικός για να "ψηθεί".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ