ΠΑΟΚ

Δοκιμάζει τον ΠΑΟΚ του 4-3-3

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ MOTIONTEAM

Διαβάστε τις σκέψεις του Γιώργου Δώνη ο οποίος είναι έτοιμος να δοκιμάσει ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο στον ΠΑΟΚ

Από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Δώνης πειραματίστηκε με ορισμένα πρόσωπα και τις θέσεις τους μέσα στο γήπεδο, ψάχνοντας το καλύτερο δυνατό σχήμα για την ομάδα του.

Είχε ως σταθερά το 4-4-2 το οποίο προσπάθησε να εφαρμόσει και στις δύο εκδοχές του, τόσο με τα χαφ στην ευθεία, όσο και σε διάταξη ρόμβου. Η πρώτη φάνηκε να πετυχαίνει (κυρίως στα ματς με Ξάνθη και Άρη), σύντομα, όμως άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε και άλλες δοκιμές και πλέον στο μυαλό του ζυμώνεται η ιδέα της εφαρμογής του 4-3-3, κάτι που μπορεί να γίνει για πρώτη φορά στο αυριανό ματς Κυπέλλου στην Κατερίνη. Οι πρώτες δοκιμές, άλλωστε, έγιναν στη χθεσινή και την προχθεσινή προπόνηση.

Για ποιο λόγο, όμως, ο 43χρονος τεχνικός σκέφτεται να βάλει στην άκρη το αγαπημένο του 4-4-2;Η απάντηση είναι διπλή:Πρώτον, γιατί η ομάδα του παρουσιάζει μία δυσκολία να επιβάλλεται στη μεσαία γραμμή με δύο μόνο κεντρικά χαφ.

"Φορτώνοντας" το κέντρο με ένα ακόμη μέσο, θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί καλύτερα στο νευραλγικό αυτό χώρο.Και δεύτερο, γιατί εκτιμά, ότι με το Λόρενς υγιή, το Σαλπιγγίδη να έχει βρει πλέον τα πατήματά του και τον Αθανασιάδη με τη γνωστή αποτελεσματικότητά του στην κορυφή της επίθεσης, μπορεί να΄συνθέσει μία τριάδα που θα ανταποκριθεί άριστα στη διάταξη αυτή.

Μένει να φανεί πόσο όλα αυτά που περνούν από το μυαλό του προπονητή του ΠΑΟΚ και των συνεργατών του βρλισκουν εφαρμογή μέσα στο γήπεδο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ