ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Τσουμάνης: "Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν"

Τσουμάνης: "Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν"

Ο Νίκος Τσουμάνης εξηγεί μέσω του Sport24.gr γιατί αποφάσισε να πάει στον Πανθρακικό, αναφέρεται στην περσινή σεζόν με τον Άρη, αλλά και στο παιδικό όνειρο που απομυθοποίησε μεγαλώνοντας.

Μπορεί η περσινή σεζόν να ήταν ένα πισωγύρισμα για αρκετούς παίκτες στον Άρη, αλλά αυτό δεν ισχύει και με τον Νίκο Τσουμάνη. Ο 24χρονος αμυντικός στάθηκε αρκετά καλά σε μία ομάδα που αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες και γι' αυτό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τον αποκτήσουν.

Ο Γιαννιώτης αμυντικός επέλεξε τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανθρακικό, ο οποίος ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο Τσουμάνης μίλησε στο Sport24.gr όχι μόνο για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του, αλλά για τη συνολική σταδιοδρομία που είχε ως τώρα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Παρόλο που κατάγεσαι από τα Γιάννενα άρχισες την ποδοσφαιρική σου καριέρα στις ακαδημίες της Ξάνθης. Πώς έγινε αυτό;

Δέχτηκα μία κρούση και κάπως έτσι αποφάσισα να πάω εκεί. Δεν το πολυσκέφτηκα. Ήταν μία περίοδος τότε που γίνονταν και αλλαγές στα διοικητικά του ΠΑΣ Γιάννινα και θεώρησα πως ήταν καλύτερο να φύγω.

Πρώτη ομάδα ο Μακεδονικός, μετά η Ξάνθη. Δεν μπόρεσες, όμως, να δείξεις το ταλέντο σου εκεί.

Τη δεύτερη σεζόν κι ενώ προερχόμουν από τραυματισμό δεν μπόρεσα να βρω τον εαυτό μου και τη φόρμα μου. Δεν έπαιρνα συνεχόμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην έχω ρυθμό. Κάπως έτσι τελείωσε η πορεία μου στην Ξάνθη.

Στη συνέχεια πήγες στην Κέρκυρα. Οι περισσότεροι απ' όσο γνωρίζω δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις. Η ομάδα έμοιαζε καταδικασμένη όσο κι αν παλέψατε.

Τσουμάνης: "Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν"

Αν κυλήσουν καλά τα πράγματα τις πρώτες μέρες και δέσεις δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν, όμως, η ομάδα δεν πηγαίνει καλά είναι λογικό να υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα. Το ένα φέρνει το άλλο. Έρχονται τα στραβά αποτελέσματα και μετά είναι δύσκολο.

Την περασμένη σεζόν σου παρουσιάζεται μία μεγάλη πρόκληση, ο Άρης. Αναμφίβολα μιλάμε για μία ιστορική ομάδα αλλά με πάρα πολλά προβλήματα. Φανταζόσουν εξ αρχής ότι θα ήταν όλα τόσο δύσκολα;

Με το που υπέγραψα κατάλαβα ότι η κάτι άλλαζε στην καριέρα μου. Βρισκόμουν σε μία μεγάλη ομάδα. Ήξερα ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, αλλά δεν περίμενα πως θα έρθει ο υποβιβασμός. Το έχω ξαναπεί ότι στην αρχή ήρθαν κάποια αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε και μας έπαιρνε από κάτω. Αργήσαμε να συνέλθουμε και αυτό είναι δουλειά και άλλων. Αγωνιστικά δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε.

Πιστεύεις ότι ο Άρης έπαθε ό,τι και η ΑΕΚ; Ότι δηλαδή ταλέντο υπήρχε στα παιδιά αλλά η φανέλα ήταν πολύ βαριά και τα πλάκωσε;

Η πίεση είναι δεδομένη από τους οπαδούς. Αν δε συμβιβαστείς με αυτή δεν μπορείς να αποδόσεις. Άλλος επηρεάστηκε περισσότερο άλλος λιγότερο. Εγώ τα περίμενα όλα αυτά. Περίμενα πως θα υπάρχουν και δυσκολίες και ήμουν έτοιμος.

"Δε γίνεται να έχεις μία νίκη στο γήπεδό σου"

Θεωρείς ότι η παρτίδα χάθηκε στη Λιβαδειά σε εκείνη την απίστευτη ανατροπή ή απλώς τότε επιβεβαιώθηκε ο υποβιβασμός;

Όλη την εβδομάδα μας είχαν τελειωμένους στη Λιβαδειά και μετά μας έλεγαν ότι έπρεπε να το πάρουμε. Η Λιβαδειά ήταν ένα κομμάτι του παζλ. Απλώς θα είχαμε μία ευκαιρία να γυρίσουμε την κατάσταση. Το τρένο χάθηκε σε κάποια εντός έδρας παιχνίδια. Δε γίνεται να έχεις μόλις μία νίκη στο γήπεδό σου.

Έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε ό,τι έγινε η ρευστότητα που υπήρχε στα διοικητικά της ομάδας;

Δεν είναι καλό να αλλάζει η διοίκηση και οι προπονητές. Επηρεάζει αρνητικά τους ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρεις σε ποιον να μιλήσεις, ποιον να πιστέψεις, τι θα συμβεί. Κι εμείς, όμως, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας γιατί εμείς παίζαμε. Όλοι έχουμε μερίδιο στον υποβιβασμό, ο οποίος δε σου κρύβω ότι με πείραξε πολύ.

Το όνειρο κάθε Γιαννιώτη είναι να αγωνιστεί στον ΠΑΣ. Εσύ πώς και δεν φόρεσες ως τώρα τη φανέλα του "Άγιαξ της Ηπείρου";

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ μικρός πήγαινα στο γήπεδο και έλεγα ότι μία μέρα θα ήθελα να παίξω για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο, τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες που δεν έτυχε. Εκτός αυτού ανέκαθεν πίστευα ότι μακριά από τον τόπο που έχεις μεγαλώσει μπορείς να είσαι πιο συγκεντρωμένος και να τα πηγαίνεις καλύτερα.

"Σταθερά ανοδική πορεία ο Πανθρακικός"

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, πάντως, σε ήθελε φέτος, όπως και οι Παναιτωλικός και Ξάνθη. Τι σε έκανε τελικά να επιλέξεις τον Πανθρακικό;

Ήταν η πρώτη ομάδα που με πλησίασε και μου έδειξε από νωρίς το ενδιαφέρον της. Έχει δείξει μία σταθερά ανοδική πορεία στη Super League τα τελευταία χρόνια, έχει σοβαρή διοίκηση, σοβαρά άτομα και έπαιξε ρόλο και ο προπονητής, με τον οποίο έχω συνεργαστεί ξανά. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Το ότι γνωρίζω τον προπονητή πρέπει να το αξιοποιήσω κι εγώ. Αλλάζουν πολλά στο ποδόσφαιρο από τη μία στιγμή στην άλλη.

Επομένως, ήταν κλειδί η παρουσία κ. Μάντζιου δεδομένου ότι έχετε συνεργαστεί μαζί και στην Κέρκυρα;

Αν γνωρίζεστε με έναν άνθρωπο και θέλετε να συνεργαστείτε ξανά σαφώς και παίζει ρόλο. Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να επαναπαυτώ σε αυτό. Δεν έχω κάποια προτεραιότητα λόγω της γνωριμίας μας. Αντιθέτως, όλο αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο να δικαιώσω την επιλογή του και να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών.

Πώς πήγε η προετοιμασία;

Κύλησε πολύ καλά. Γενικά είχαμε λίγους μικροτραυματισμούς. Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Ήταν μια καταπληκτική προετοιμασία.

Τι προσπάθησε να σας περάσει ο κ. Μάντζιος και το επιτελείο του;

Τσουμάνης: "Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν"

Από τη στιγμή που έχει μείνει ένας κορμός αυτό που μας πέρασαν περισσότερο ήταν το ομαδικό κλίμα. Πολύ τρέξιμο είχε, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο γήπεδο (γέλια)...

Η ομάδα κράτησε τους περισσότερους παίκτες. Να περιμένουμε να παρουσιαστεί ανάλογα καλή;

Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες. Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι και συνεχίζεται με τη διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδα. Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε τραυματισμούς ελπίζω να είμαστε ανάλογα καλοί.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος; Όσον αφορά την ομάδα να υποθέσω πως προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της παραμονής το συντομότερο δυνατό;

Αυτός σίγουρα είναι ο στόχος όλων των ομάδων αν εξαιρέσεις κάποιες μεγάλες με άλλο μπάτζετ. Εγώ πρώτα απ' όλα θέλω να δικαιώσω όσους με πίστεψαν και έγινε η μεταγραφή μου και από εκεί και πέρα δεν θέλω να λέω πολλά.

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ